XXIII. ÓZDI OTP HEGYIFUTÓ VERSENY
2018.03.11.

ISMÉT LESZ HEGYI FUTÓVERSENY ÓZDON.
Ideje: 2018. május 06.

NE HAGYD KI IDÉN SEM!!!
ATLÉTIKA EDZÉSEK GYEREKEKNEK
2013.09.09.

A Bolyky Tamás Ált. Isk.-ban (Stadionban) minden hétfőn és csütörtökön 14:30 -tól atlétika foglalkozásokat tartunk 9-13 éveseknek.
További infó: Albert Csaba - 30/475-4076.

FUSS gyorsabban, UGORJ nagyobbat, DOBJ messzebbre! GYERE, CSATLAKOZZ HOZZÁNK!
A SPORTOK KIRÁLYNŐJE ÓZDON
2013.10.09.

Az ózdi atlétikai élet történetéről szóló, az egyesületünk által kiadott könyv 1000 Ft-os egységáron megvásárolható! Érdeklődni Kormos Józsefnél (30/262-2215) lehet.

Tóth Gyula emlékére
2015.02.03.

Ebben a részben a kiváló ózdi maratoni futóról, aki mindvégig ózdi színekben versenyzett és lett olimpikon kívánunk megemlékezni.
Kötelező feltöltések
2018.03.11.

Feltöltöttem 3 fájlt pénzügyi beszámolókról, pótolva a hiányosságokat. Majd megy a többi is, ha megkapjuk a könyvelőnktől. Kormosné Ági.

HÍREK, ESEMÉNYEK A CLUB ÉLETÉBŐL


TALÁLKOZZUNK A FACEBOOKON!
2016. ÉV ESEMÉNYEI2016. június 24-26.

WMRA Youth Cup hegyifutó ifjúsági vb - Csehország

Csehország északi részén elhelyezkedő Janske Lazne adott otthont az U17-es korosztályú fiatalok legnagyobb nemzetközi versenyének. A gyógyító erejű termál forrásairól is ismert településen az idén 11. alkalommal megrendezett „ifjúsági világbajnokságnak” a magyar leány és fiú csapat immár negyedik alkalommal volt résztvevője. Mindig különleges kihívás vár a fiatalokra ezen a megmérettetésen. A Krkonoše (Óriás-hegység) Csehország első számú hegyvidéki területe. A téli sportok fellegvára, és egyben egy varázslatos természeti kincsekkel teli Nemzeti Park, ahol a szervezők eddig példátlan módon csak felfelé futással „kedveskedtek” a résztvevő 15 nemzet atlétájának. Hazánkat a lányoknál Demeter Dorottya, Zákányi Panna (mindkettő Ózdi Teknőc Futó Club) és McBrayer Lilly (Váci Ifjúsági Sport Egyesület) képviselte. A fiú csapat tagjai: Csereklei Krisztián (Szekszárdi Sportközpont), Gősi Gergő (Pécsi Sport Nonprofit Zrt.), Iván Levente (Miskolc Városi Sportiskola). Csapatvezető: Vanczák Attila.

A pályabejárás során gyorsan kiderült, hogy az ellenfelek mellett a távot is nehéz lesz gyorsan legyőzni. A talaj főleg földút és füves részekből állt, amely a sípályákon keresztül, rajta, illetve azzal párhuzamosan haladt. A vége felé aszfaltos szakasz is volt. Az egy-két vízátfolyáson és árkos részen, illetve a fűben rejtett gödrökön kívül nem volt különösen technikás a pálya, azonban a kevésbé és nagyon, de folyamatosan emelkedő útvonal nem csak fizikailag, hanem idegileg is könnyen felőrölte a fiatalokat. A lányoknak 2,9 km-et kellett megtenniük 970 méter tengerszint feletti magasságról indulva 300 méter szintemelkedéssel. A fiúk 4,8 km-et teljesítettek 690 tengerszintről indulva 580 méter szintkülönbséget legyőzve. A cél mindkét nemnél a 1250 méteren fekvő Cerna Hora csúcsán volt. Mindkét csapatunk sikeresen teljesítette a kihívást, ezzel teljesítve az előzetesen kitűzött célt is. A teknőcös lányok kitűnően helyt álltak: Zákányi Panna futott be elsőként a csapatból a 47. helyen 25:00 perces idővel. Magamögé utasított szlovák, szlovén, ír és nagy meglepetésre még török futót is. 53. helyen Demeter Dorottya ért be 27:36-os idővel, majd minden tartalék erejét mozgósítva McBrayer Lilly is teljesítette a távot, 30:00 perces idővel az 55. helyen ért célba. A fiúknál kitűnő versenyzést produkált és nagy küzdőszellemről tett tanúbizonyságot Csereklei Krisztián, aki a középmezőny elején tudott végezni a 30. helyen. 31:00 perces ideje azt is jelentette, hogy a 2000-es születésűek között (a youth cup-on idén a 1999 és 2000-ben születettek versenyeztek) igen előkelő társaságba „keveredett” a 8.-ként. A csapatban másodjára, az 57. helyen Iván Levente érkezett a csúcsra 34:46-os idővel, majd a 61. helyen 35:08-al Gősi Gergő is követte őt. A fiú csapatunk a 16. lett a pontversenyben leelőzve a házigazda cseh csapatot.

Klubunk méltón képviselte magát ismét a hegyi futó utánpótlás válogatottban. Amellett, hogy ismét Vanczák Attilát bízták meg a szövetségi kapitányi feladatokkal két fiatalt is tudtunk adni, akik nem vallottak szégyent nemzeti színtéren sem.

VIDEÓ

Gratulálunk mindannyiuk eredményéhez!


2016. május 8.

XXI. OTP Bank Ózdi Hegyi Futóverseny

Ideális futóidővel várta az immár huszonegyedik alkalommal megrendezett hegyi futóverseny a résztvevőket. Nagyszerű eredmények születtek mind a 11,4 km-es, mind a 21 km-es amatőr és magyar bajnoki futamokon is. A hagyományoknak megfelelően ma még az ovisok is próbára tehették tudásukat míg a "nagyok" szelték a dombokat-völgyeket.

Eredmények:

11,4 km eredményei

21 km eredményei

IV. Hegyifutó Félmaraton Magyar Bajnokság eredményei

III. Szenior Hegyifutó Félmaraton Magyar Bajnokság eredményei

KÉPEK


2016. május 7.

OTP Bank - Ózdi Hegyifutó Diákverseny

6 korosztály fiú, lány versenyzői vettek ismét részt a már hagyományosan megrendezett diákbajnokságunkon. A pálya a szokásos 1 km-es körből állt, melyet korosztályonként meghatározott számban kellett teljesíteni. A korábbi évekhez képest nem vállalták olyan sokan a megmérettetést, de annál színvonalasabb küzdelmeket láthattunk. Sokan jöttek az ország több részéről azonban. Legnagyobb számban Salgótarjánból, de voltak Miskolcról, Egerből, sőt még Siklósról is. Az V. korcsoport megint válogató verseny volt a Youth Cup ifjúsági világversenyre, mely idén Csehországban lesz. Az általános iskolai pontversenyt az ózdi Bolyky Tamás Általános Iskola, a közpiskolai pontversenyt a szintén ózdi Széchenyi István Katolikus Középsiskola diákjai nyerték.

Mindenkinek gratulálunk, aki sikeresen teljesítette a távot!

EREDMÉNYEK


2016. május 7-8.

Ózdi Terepfutó Hétvége idén is

Idén is folytatódik a hagyomány és május 7-8-án megrendezzük a terepfutó hétvégénket.

7-én a Hegyfutó Diákversenyt bonyolítjuk le, melyen eldöntjük ki az ország legjobb diák hegyi-menője. Az V. korcsoport küzdelme, pedig ismét válogató verseny az utánpótlás válogatottba kerüléshez.

8-án immár 21.!!! alkalommal vár minden lelkes természetben futót az Ózdi Hegyi Futóverseny 11,4 és 21 km-es távon. A félmaratoni távon, pedig 4. alkalommal fog eldőlni a félmaratoni hegyifutó magyar bajnokságon, hogy ki az ország legjobbja U20, felnőtt és a szenior korosztályokban ezen a távon.

Versenykiírások a versenyre kattintva letölthetőek:
Hegyifutó Diákverseny
XXI. Ózdi Hegyifutó Verseny
IV. Hegyifutó Félmaraton Magyar Bajnokság
III. Szenior Hegyifutó Félmaraton Magyar Bajnokság

Készülj!
Várunk minden eddigi és új sportbarátot egy igazi kihívás legyőzésére!2015. ÉV ESEMÉNYEI2015. november 11.

Most már tényleg: Kerékpártúra a Hangonyi Tóhoz

November 15-én végre valahára megtartjuk a Kondi Napok első, azaz most már harmadik állomását, a kerékpártúrát. Gyülekező 9:30-kor a Stadionban a Büfé épülete előtt. Gyertek el, sportoljunk, mozogjunk együtt. A túrán már megmutattuk: nagyon jó a csapat, szuper a hangulat, ne hagyd ki te sem!
Kiírás itt olvasható: Kondi Napok Kerékpártúra


2015.10.18

Lépcsőfutó Verseny Újratöltve

Október 18-án, vasárnap délelőtt tíz órától rendezzük meg a Kondi Napok eseménysorozat keretén belül a méltán népszerű Lépcsőfutó Versenyt. Reméljük, az időjárás is kegyes lesz hozzánk ezúttal.
Gyere el és űbereld a saját, korábbi évekből származó rekordodat, vagy tedd meg az első lépést egy egészségesebb, sportosabb élet felé és fuss fel a lépcsőkön!

A hivatalos kiírás: Lépcsőfutó Verseny


2015. szeptember 26

Az eső keresztbetett a kerékpártúrának

A Kondi napok első állomásaként hirdetett KERÉKPÁRTÚRA az időjárási körülményekre való tekintettel bizonytalan időre ELHALASZTVA!!! Mi ugyan szeretjük a sportnak minden formáját, de a "kerékpárral a sárban nyakig"-nevezetű, akrobatikus elemeket sem nélkülöző extrém versenyszámot túlzásnak éreznénk...Ígérjük, amint lehet, pótoljuk a kimaradt alkalmat!


#BEACTIVE - Európai Sporthét

"Tiéd a pálya" atlétikai diákverseny

Szeptember 24-én, ideális időjárási viszonyok között rendeztük meg a szokásos őszi atlétikai versenyek első fordulóját. Ez az iskolás korú gyermekek közötti versengés az idén szintén része volt az Európai Sporthét programjának. A "légy aktív" felszólításnak megfelelően sok gyermek vett részt az eseményen. Összesen 271 induló volt a különböző versenyszámokban. A kislabdahajítás, 60 méteres síkfutás, 600 méteres síkfutás és távolugrás mezőnyök mind-mind nagy küzdelmet hoztak. Több esetben holtverseny is kialakult.

Eredmények: ITT

Így tovább! Légy aktív és gyertek minél többen a következő versenyekre is!


2015. szeptember 19.

Hegyifutó Világbajnokság - Betws Y Coed - Wales

Észak Wales gyönyörű hegyeiben, a Snowdonia Nemzeti Parkban került megrendezésre a soron következő, immár 31. felnőtt és U20-as hegyifutó világbajnokság. A szeptember 19-én lebonyolított világverseny egy egész hetes „sportfesztivál” része volt, hiszen egy héttel korábban szintén itt mérték össze a „masters” korúak a felkészültségüket. Most sajnos ózdi versenyzője nem volt a válogatottnak, de Vanczák Attila személyében volt egy kis helyi kötődés. Attilát bízták meg az U20-as fiú/leány csapat kísérésével, feladataik intézésével. Tehát, ha nem is versenyzőként, de szövetségi kapitányi tisztségben "képviselve" volt a városunk, klubunk is. Az eseménysorozat része volt a nemzetközi szövetség, WMRA 32-ik kongresszusa is, melyen a magyar csapatvezetők (Berendi Antal, Gerlei Tamás, Vanczák Attila) szavazati joggal képviselték hazánkat. Itt a pénzügyi- és sportszakmai beszámolókon kívül a következő világversenyek házigazdái is bemutatkoztak. A magyar válogatott ismét teljes létszámú csapattal tudta képviselni az országot minden nemben és korosztályban immár 6. alkalommal, és ezt - figyelembe véve a többi nemzet résztvevőit is - már önmagában is sikerként könyvelhetjük el.
A walesi táj minden sajátosságát magában rejtő Snowdonia természeti adottságai kiváló terepet biztosítottak az idei évben előírt „up and down” pályához. Az U20-as lányoknak 4,7 km-t kellett teljesíteni +/- 250 m szinttel, a fiúknak és a felnőtt nőknek 8,9 km (2 kör) volt a távolság +/- 500 m szinttel, míg a férfiaknak 3 kört, 13 km-t +/- 750 m szinttel kellett legyőzniük. A szintemelkedést és a néhol szűkös nyomvonal változatos talaja: némi aszfalt, fű, kavicsos, köves, sziklás területek nehézségeit tovább fokozta, hogy az előző napi esőzések miatt a sáros, csúszós köves részek is nagy kihívást jelentettek a versenyzők számára. A délelőtt folyamán a fiatalok mutatták meg mit tudnak a nemzetkőzi mezőnyben, délután a felnőttek következtek. A világ elitjéhez képest még messze vagyunk, de a nap folyamán a legjobb eredményt az U20-as fiú válogatott érte el, akik csapatban 12. helyet szereztek megelőzve a szlovák és a kanadai nemzeti csapatot. A fiúkat és lányok esetében is több fiatal számára ez volt az első nemzetközi szereplés és korukat figyelembe véve még akár több évig is ebbe a korosztályba szerepelhetnek majd. Ezért mindenképp értékes a jövőre nézve, hogy egy összetartó, egységes csapatként, fegyelmezett versenyzéssel tudtak kitűnő nemzetközi tapasztalatokat szerezni ebben az igen erős mezőnyben.

Képek

Kis videó a felnőttek utolsó köréből (a végén két magyar versenyzővel):KONDI NAPOK 1. állomása

Kerékpártúra


Kerékpártúrával indítjuk a 2015/2016-os Kondi Napok programsorozatot. Az idei első alkalom különlegessége, hogy rendezvényünk ezúttal az Európai Sporthét része is a Langer László Emlékverseny, és a "Tied a pálya" Atlétikai Diákversenyek mellett.
Így egy kicsit mi is részei vagyunk az Európai szabadidősportnak. A lényeg azonban, hogy gyertek minél többen. A táv teljesíthető, sőt a még kondisabbak tovább is tekerhetnek.

Kiírás itt olvasható: Kondi Napok Kerékpártúra

Találkozzunk szeptember 27-én 9:30-kor a Városi Stadionban!


Ismét, újra...

KONDI NAPOK


Megint nekirugaszkodhatnak a kondisok!

Szeptemberben elkezdjük a KONDI NAPOK szabadidősport programsorozatot. Ismét 6 állomás lesz a tavalyi kiírásnak megfelelően. Kerékpártúra, lépcsőfutás, természetjárás, szánkóhúzás, úszás, dombfutás szerepel a repertoárban. Aki minden alkalommal ott lesz (vagy maximum egyről hiányzik) az igazi KONDIS-sá válik, de egy egy-egy program külön verseny is. Az indulás szeptember 27-én lesz méghozzá biciklivel. A kerékpártúra egyben az Európai Sporthét része is.

Az egész sorozat kiírása itt olvasható: Kondi Napok 2015/2016

Gyertek, legyünk minél többen ózdi KONDISOK!


#BEACTIVE - Európai Sporthét

Langer László Iskolai Váltófutó Emlékverseny

Az előző napi esőzés után végül ideális időjárási körülmények között került sor az idei Langer László Emlékversenyre, mely most egyben az Európai Sporthét programsorozat része is volt. Egyesületünk szervezőként vett részt az eseményen, melyen közel 150 fiatal hódolt az atlétikának. Természetesen az egészséges testmozgás mellett méltón sikerült megemlékezni a kitűnő testnevelő tanárról is. A rendezés mellett azonban egy kicsit személyes sikerről is be lehet számolni. A Bolyky Tamás Ált. Iskolával tavaly alakítottunk ki partneri kapcsolatot és remélhetőleg ennek is köszönhető, hogy az idei évben első alkalommal tarthatta itthon a serleget ózdi iskola. Természetesen a Bolyky T. Ált. Iskola, akik minden korcsoportban meggyőző fölénnyel diadalmaskodtak. Nagy gratuláció a gyerekeknek, testnevelőknek Albert Csaba, Gasková Réka, Vanczák Attilának és természetesen a kisebbekkel foglalkozó tanítóknak is.
A középiskolák között a SZIKSZI bizonyult a legjobbnak, mely sikerben szintén volt egy kis részünk Árkosi Viki ifjú klubtagunk révén.


2015. szeptember 6.

V. Ózdi Triatlon Verseny

Klubunk ismét fontos szerepet vállalt az immár ötödik alkalommal megrendezett triatlon versenyen. Talán minden eddiginél jobb lebonyolítás mellett, igen népes mezőnnyel egy nagyon jó hangulatú versenynek lehettünk részesei. És, ha már ott voltunk a rendezésen kívül versenyzett is egy-két sportolónk. A "180 éves teknős" nevű csapatunk tisztesen helytállt Hamkó Laci, Nagy Robi, Nagymarczi Pista összetételben. Ennél magasabbra jutott Deme Szabi, aki a VII. korcsoportban az amatőrök között lett a második. Ronyecz Ákos szintén ebben a korcsoportban a 9. helyet szerezte meg. A legfényesebb érmet a "Borsodi Frisss" csapatában közreműködő tagok szerezték Kovács Eszter, Szűcs Margit, Zomborné Bárdos Anna összetételben, hiszen az első helyen végeztek, igaz ellenfelük nem akadt ebben a korosztályban. A IV. korcsoportban Bártfai Csenge 2., Szaka Dorka 3. lett, de ők most a Fiedler Ottó SE színeiben neveztek, azonban valószínű, hogy jó futásukhoz mi is hozzájárultunk egy kicsit.


EURÓPAI SPORTHÉT

Felkerültünk Európa sporttérképére


Hazánk (így persze klubunk is) csatlakozott az Európai Bizottság új kezdeményezéséhez, amellyel Európa-szerte népszerűsíteni kívánja a sportolást és a testmozgást. A rendezvény keretében az új tevékenységek mellett helyet kapnak az európai, tagállami, regionális vagy helyi szinten már meglévő, sikeres kezdeményezések is. Az egész Európára kiterjedő kampány – melynek elnevezése: Európai Sporthét - remélhetőleg arra ösztönözi majd az európai polgárokat, hogy többet mozogjanak és azután egész évben lehetőleg továbbra is maradjanak aktívak.
Magyarországon a "sporthét" kiterjed szeptember 7-től egészen 30-ig (sporthónap). Ebben az időszakban 3 rendezvényünk is lesz melyből egy teljesen a saját programunk (Kondi Napok első állomása: kerékpártúra - szeptember 27.) és kettőnek a rendezésében aktív szerepet vállalunk (Langer László Váltófutó Verseny - szeptember 11., "Tied a pálya" Őszi Atlétikai Diákverseny - szeptember 24.).

Mind a hazai, mind nemzetközi szinten elfogadták az események regisztrációját, mely az összes többi európai sportprogrammal együtt meg is nézhető az esemény honlapján, térképén. Itt lehet böngészni: ec.europa.eu

Így elmondhatjuk, hogy szó szoros értelemben, rendezvényeinkkel felkerültünk Európa sporttérképére.

A lényeg, ahogy a szlogen is szól: LÉGY AKTÍV! és ismét várunk a sportprogramjainkon, különös tekintettel a Kondi Napok rajtjánál, a szeptember 27-i kerékpározáson.


2015. augusztus 17-19.

Aggteleki terepfutó edzőtábor

Első alkalommal vehettek részt ózdi fiatalok a Nomád Terepfutó Suli által megrendezett edzőtáborban. Még a Görömbölyi Terepfutó Diákversenyen elért jó eredményeknek köszönhetően nyertek meghívást az aggteleki táborba az első helyezettek. Klubunk fiataljai akkor igen jól szerepeltek, ezért hárman (Budai Fruzsina, Bártfai Csenge, Árkosi Viktória) is ott lehettek a gyönyörű környezetben megtartott programokon. A három nap alatt legfőképpen a futással foglalkoztak természetesen, de oktatófilm nézés, kirándulás, kincskeresés is volt. Így, a nem kifejezetten jó idő ellenére is tartalmasan, élményekkel gazdagodva és ami legfontosabb jó erőállapotban térhettek haza.

Köszönet a tábor megszervezéséért a Nomád Sport Alapítványnak, azon belül is Athos bá'-nak!

Részletes beszámoló: IDE KATTINTVA


2015. július 19.

Népes csapattal a VII. Nyílt Hegyifutó Magyar Bajnokságon - Kékestető

A hétvégén VII. alkalommal rendezte meg a Futapest Klub a Nyílt Hegyifutó Magyar Bajnokságot. Városunkból most igazán népes mezőny jött össze. 14 ózdi versenyző, köztük 11 Teknőcös színekben induló vágott neki a csúcstámadásnak. A 3,4 km (+290 m szint) Mátraházáról, a 10,1 km (+810 m szint) Parádfürdőről rajtolt. A hosszabb távon Dömötör Misi az U20-as Magyar Bajnokság keretein belül versenyzett, ahol a végén az értékes 7. helyet (1:08:28) szerezte meg. Ihász Vera szintén a hosszú kínlódást választotta a nyílt kategóriában és korosztálya 6. helyén (1:32:17) ért be. A rövidebb távon már az is klubtörténeti sikerünk volt, hogy az U20-as lányoknál 4 fős csapattal tudunk kiállni az országos bajnokság keretein belül. Szaka Dorka 12. (26:07), Bari Ágnes 13. (26:57), Vaszlik Vivien 14. (29:55), Árkosi Viktória 15. (30:04) lett, így csapatban a IV. helyen végeztünk. A nyílt kategóriákban több sikernek örülhettünk. Szűcs Manyi korosztálya 5. helyén ért be 36:51-el. Mezei Dominik a 11-14 évesek között 22:27-el 4. lett. Ugyanebben a korosztályban, de a lányok között viszont teljes lett a diadal Bártfai Csenge ezüstérmes (27:15), Budai Fruzsina hatalmas előnnyel 21:55-el aranyérmes lett. Török Ricsi a 20-29 évesek korosztályában tudott szintén elsőséget szerezni (22:43). Tehát az ország legmagasabb pontján több értékes helyezés mellett 2 aranyérmet és egy ezüstérmet is sikerült begyűjteni. Mindenki hatalmas elismerést érdemel, mert ebben a nagy kánikulában mind a két táv teljesítése embert próbáló teljesítmény volt, ami ma mindenkinek sikerült. Külön elismerés volt a szervezők részéről, hogy az U20-as Magyar Bajnokság érmeinek átadására elnökünket, Kormos Józsit kérték fel. Köszönjük és mindenkit maximális gratuláció illet!


2015. június 27.

YOUTH CUP Bulgária - ifjúsági hegyifutó vb

A 10. alkalommal rendezték meg Bulgáriában a Rhodopes hegységben a 16-17 évesek nemzetközi hegyifutó ifjúsági kupát, mely egyben nem hivatalos világbajnokság is a korosztály részére. A magyar fiatalok immár harmadszor vehettek részt ezen a megmérettetésen, mely eddig minden alkalommal új és különleges kihívást jelentett számukra. Az eredmények is tükrözték, hogy nem mindennapi körülmények között kell versenyezniük, de minden alkalommal tisztesen helytálltak. Idén több előkészületi versennyel és az Ózdi Hegyifutó Diákversenyen elért eredmények alapján történt a válogatás, melynek eredményeként 4 fiú és 3 lány alkotta az utánpótlás válogatottat. Örömteli, hogy ismét köztük volt klubtagunk Dömötör Misi is. A jubileumi versenyen viszont a helyi szervezők cseppet sem igyekeztek megkönnyíteni a futók dolgát. A pálya vonalvezetésével örökre emlékezetessé akarták tenni a versenyüket. Ami sikerült is. Szmoljan közelében egy nagyon szép természeti adottságú területen 1515 méter tengerszint feletti magasságból indulva jelöltek ki egy 1,8 km-es kört. Ebből a lányok kettőt (3,6 km, +/- 212 m szint), a fiúk hármat (5,4 km, +/- 318 m szint) teljesítettek. Egy körben két nagyobb emelkedőt kellett legyőzniük. A szintkülönbséget jól tükrözi, hogy volt olyan 270 méter távolság is melyen mintegy 55 méter!!! emelkedést kellett „megmászni” és mivel a rajt/cél egy helyen volt ezért a meredek lejtők is szinte félelmetes kihívást jelentettek. Ha ez nem lett volna elég, akkor további nehezítésnek ott voltak a talajviszonyok: a mély vízmosások, nagy sziklák és gyökerek vagy kivágott fák, fatuskók folyamatos figyelmet igényeltek. Tehát hazai körülmények között nincs ilyen megmérettetési lehetőségre példa. A Váci ISE és a Bp. Honvédos lányok végül tisztesen helytállva és teljesítve a versenyt 48., 49., 50. helyen értek be. Dimanopulosz Daphne (26,34), Bócz Patrícia (26,50), Sági Barbara (29,25) sorrendben, mely a csapatversenyben a 14. helyre volt elég. A fiúk esetében közel kerültünk az előzetesen kitűzött cél eléréséhez. A felkészítő versenyeken túl, ők többször is tudtak készülni a Mátrában, mely eredményeként eddigi legjobb fiú csapateredményt produkálták. A 61 indulóból Illich Márk (Gödöllői EAC) 28,09-es idővel a kitűnő 32. helyen ért célba. Révész Tamás (Egri Városi Sportiskola SE) nem sokkal lemaradva 28,29-el 38., Dömötör Mihály (Ózdi TFC) 29,56-al 48., Turschl Bence (Budapesti Honvéd SE) 30,36-al az 54. pozíciót szerezte meg. Egyénileg több, ebben a szakágban nagyobb múlttal rendelkező ország fiataljait megelőzték, a csapat 14. helyezés pedig a fiúknál azt jelentette, hogy Lengyelországot, Szlovákiát és a hazaiak második számú csapatát is sikerült maguk mögé utasítani. Klubtagunk is eddigi legjobb eredményét érte el, hiszen sok mindenkit sikerült beelőzni, köztük waelsi, bulgár, angol, ír, francia, szlovák, lengyel versenyzőket is. Így az ő eredménye beleszámított a csapat értékelésbe is, mellyel hasznos, pontszerző tagja lett a magyar válogatottnak. A bajnoki címeket egyébként a törökök és az olaszok szerezték meg. Az eredményhirdetésnél a török (lány egyéni, lány csapat) és az olasz (fiú egyéni, fiú csapat) himnuszt is kétszer hallgathattuk meg.

KÉPEK


2015. június 4.

Kitüntetés

Klubtagunk jelentős elismerésben részesült az Ózdi Napok alkalmából rendezett ünnepi Képviselő-testületi Ülésen.

Nagymarczi István egyesületünk alapító tagja is átvehette Janiczak Dávid polgármestertől az "Ózd Város Közszolgálatáért" járó emlékplakettet. Pista elsősorban a közösségi sporttevékenységéért, azon belül is a szervezői munkájáért kapta ezt a rangos díjat. A Városi Atlétikai Szakbizottság elnökeként már több évtizede a diákversenyek motorja, illetve a klubunkban is a szabadidős versenyek és ugye a kihagyhatatlan hegyi futóversenyünk egyik fő szervezője.

Úgy gondoljuk jobb helyre nem is kerülhetett ez a kitüntetés, mely egyben az egyesületünkben folyó munkának is egyfajta elismerése.

GRATULÁLUNK!


Programajánló

Ózdi Futónapok 2015

Az Ózdi Városi Televízió és Dancsok Tamás (Priamis Kft. ügyvezetője) kezdeményezésére egy futást népszerűsítő programsorozat indul útjára június 13-án.
Természetesen ebből klubunk sem maradhat ki. Segítünk a lesbonyolításban, az esemény népszerűsítésében, meg úgy mindenben ami a futással kapcsolatos. Persze reményeink szerint minél többen részt is veszünk az akcióban.Részleteket Ózd város honlapján lehet olvasni, de addig is itt egy kis kedvcsináló videó.2015. május 18-19.

Határfutás 2015

Zipperer Viktor nem kisebb kihívásra vállalkozott, minthogy körbefutja az országot a határ menti településeket érintve. Az 1800 km-nek április 25-én kezdett bele és június végén fejezi be a tervek szerint. Tehát még az első felében jár az elképzelésének teljesítésében. Hétfőn délután érkezett Ózdra, ahol klubtagunk, Vanczák Attila fogadta a város határában kerékpáros gyerekekkel. Majd a keddi napon sem maradt klubtag nélkül Viktor, mert Török Ricsi egészen Domaházáig futott vele. Mivel most a továbbiakban egyenlőre teljesen kíséret nélkül próbálja megoldani a futását, ezért a nagy melegben segítség volt, hogy Attila autóval előre menve vitt még egy kis útravaló frissítőt.

További sok sikert kívánunk, hogy sikerüljön megvalósítani elképzelését!

KÉPEK

Itt követheted merre jár: HATÁRFUTÁS 2015


2015. május 17.

Sport XXI. pályaverseny

Zsúfoltra sikerült a hétvége a klub számára, mert míg a kétnapos hazai rendezésű versenyeink mentek, addig a legkisebbek a Sport XXI. programban vettek részt Miskolcon.

Ifj. Albert Csaba U11-es korosztályú tanítványaival most a tanév utolsó ilyen jellegű versenyén, a pályaversenyen igyekezett minél jobb eredményt elérni. Ami sikerült is. Sprint–szlalom váltó, sprint váltó, 800m akadály, távolugrás, hármasugrás, vetés, hajítás volt a feladat minden csapattag számára. A végén összesített csapateredményt hirdettek. Ezek szerint az eddigi legnagyobb létszámú ilyen versenyen az elkőkelő második helyet sikerült megszerezni, megelőzve több sportiskola csapatát is.

Az ezüstös csapat tagjai: Varró Bence, Prokai Balázs, Porkoláb Martin, Prógli László, Pataki Márk, Sápi Dávid, Albert Ákos, Póta Máté.

Gratulálunk nekik! Ez nagyon szép zárása volt a Bolyky T. Ált. Isk. és a Teknőc klub első éves együttműködésének.

KÉPEK


2015. május 16-17.

XX. Ózdi Hegyi Futóverseny

Ismét egy sikeres versenyrendezésen vagyunk túl és nem is akármilyenen. Volt minden ehhez a jubileumi versenyünkhöz kapcsolódóan: rajzpályázat, a mindenkinek járó emlékpólón túl az első húsz nevező külön pólót kapott, ágyúszó, emléktábla avatás, minden befutónak emlékérem, na és persze szülinapi torta.A diákversenyünk is komoly rangot kapott, hiszen országos döntő lett belőle. Ennek megfelelően mindenhonnan érkeztek a legjobb "hegyimenő" iskolások.

Igyekeztünk kitenni magunkért és méltón megünnepelni ezt a jeles alkalmat, ami - a visszajelzések alapján is - jól sikerült. Igazából azonban nem csak a szervezésben, hanem a versenyzésben is örülhettünk kitűnő Teknőcös eredményeknek. Egyik sporttörténeti tett Bari Ágié, aki a klubunk első hegyifutó országos bajnoka lett. Igaz egyedüliként kellett végigküzdenie a pályát, de azzal, hogy megcsinálta, ő lett az első az országban is, aki ezt teljesítette (tavaly és tavaly előtt nem volt az U20 lányoknál még induló).

További eredményeink:
Ihász Veronika - 11,4 km 2. hely
Török Richárd - 11,4 km 9. hely
Deme Szabolcs - 11,4 km 12. hely
Dr. Lukács Pál - 11,4 km 32. hely
Molnár Csaba - 21 km 6. hely
Ronyecz Ákos - Félmaratoni OB 18. hely
Dömötör Mihály - Félmaratoni U20 OB 3. hely
Bari Ágnes - Félmaratoni U20 OB 1. hely

A Diákversenyen sem maradtunk eredmények nélkül:
IV. kcs. - Bártfai Csenge 2. hely
V. kcs. - Árkosi Viktória 6. hely
V. kcs. - Dömötör Mihály 5. hely
VI. kcs. - Bari Ágnes 2. hely

Gratulálunk mindenkinek!

Részletes beszámoló, eredmények, képek az "Ózdi Hegyi Futóverseny" vagy a "Letöltések" menüpont alatt.


RAJZ PÁLYÁZAT

Nyertesek névsora

Rajz pályázatot hirdettünk óvodásoknak, iskolásoknak.

Az atlétikával, futóversennyel kapcsolatos bármilyen technikával készített alkotást vártunk és ha nem is sok, de igazán kitűnő művek érkeztek. Az eredményhirdetésre a XX. Ózdi Hegyi Futóverseny alkalmával került sor.

A díjazottak és különdíjasok névsora:

Ovis
Tar Boglárka (Újtéri Óvoda) - különdíj
Méder Mirtill Petra (Nemzetőr) - különdíj
Békei Nemere Bendegúz (Nemzetőr) - különdíj
Alsós
Molnár Milán (Bolyky) - különdíj
Felsős
Zákányi Panna (Vasvár) – különdíj
Schulz Viktória (Csépány) – különdíj
Hamar Gréta (Csépány) – különdíj
Horváth Kristóf (Csépány)
Montvai Blanka (Csépány)
Farkas Zoltán (Csépány)
Honfi Gréta (Csépány)

A rajzokat klubunk facebook oldalán lehet megtekinteni.

2015. május 8.

Utánpótlás éremeső Görömbölyön

Péntek délután rendezték a Görömbölyi Terepfutó Diákversenyt, mely egyben a mi ózdi diákversenyünk felkészülési versenye is volt. Hasonló utánpótlás felkészülési versenyeket idén rendeztek más helyeken is az országban (Tatán, Szombathelyen), így tulajdonképpen az ózdi megmérettetés lesz az országos döntője ennek a műfajnak.
A miskolci szervezők kitettek magukért. Húzós emelkedőkkel tarkított, de jól kijelölt erdős részen kellett haladni, mely akár jól is eshetett volna a nagy melegben, csak a kaptatók ne lettek volna. Kis utánpótlás csapatunk azonban a vártnál is jobban szerepelt, hiszen senki nem jött haza üres kézzel. III. korcsoportban Budai Fruzsina (Bolyky) magabiztos fölénnyel diadalmaskodott a 3,7 km-es távon. IV. korcsoportban is a miénk lett a serleg. Bártfai Csenge (Újváros Tér) egy nagy hajrával győzni tudott, de nem sokkal lemaradva Szaka Dorka (Újváros Tér) is kiharcolta a dobogós helyezést. Árkosi Viktóriának (SZIKSZI) az V. korcsoportban már 4 km volt a táv, de az akadályt sikeresen vette ő is és átvehette az első helyezésért járó díjakat.

KÉPEK

Mindenkinek gratulálunk és így tovább a következő versenyeken is!


2015. március 26.

Mezeifutás Diákolimpia Megyei Döntő

Egyesületünk fiataljai részt vettek a mezeifutás megyei döntőjén Miskolcon. Igaz, hogy a Diákolimpián az iskola színeit képviselik a tanulók, de felkészültségüket a klubon belül szerezték meg. Ezért is gratulálhatunk az elért eredményeikhez.

Hagyományosan a Repülőtér adott otthont a diákok megyei küzdelmeinek, ahol a megyei helyezések eldöntésén túl az országos döntőbe jutás is tét volt. Nekünk és a városi iskoláknak eddig még nem látott sikert hozott ez a megmérettetés, ahol korcsoportonként és nemenként általában száznál is több induló volt.

Árkosi Viktória, aki még csak januárban csatlakozott a klubhoz, az előkelő 25. helyet szerezte meg az V. korcsoportosok között.
Bari Ági a szoros befutó után az 5. lett a VI. kcs-os mezőnyben. Dömötör Misi, pedig igaz kisebb sérüléssel bajlódva, de az V. kcs. fiúknál a 6. helyen futott be. Ezzel mindketten meghívással élhetnek a Kecskeméten rendezett országos döntőre. Ilyen siker még nem volt ebben a szakágban a középiskoláink részéről.

A további eredményekhez az is hozzá tartozik, hogy a III. kcs-os lány csapata a Bolyky Tamás Ált. Isk-nak IV. lett, illetve Zákányi Blanka (Újváros Tér) egyéni IV. helyével közvetlenül kivívta az országos döntőben való szereplés jogát.

Mindenkinek gratulálunk és így tovább!


2015. március 22.

III. Dombfutó Verseny - Kondi Napok

9 óra után már szép számmal gyülekeztek a KONDI NAPOK utolsó próbájára a résztvevők. Az óvodásoktól kezdve a "legnagyobbakig" mindenki (több mint hetvenen) le akarta győzni ma a DOMB-ot, na meg persze a versenyzőtársait.

Minden korosztályban gazdára talált a dombfutó "bajnoki cím". Örömteli volt, hogy a legnépesebb általános iskolás mezőny mellett sok óvodás is eljött, akik a végén egységesen egy csokival és egy kis plüss állatkával lettek díjazva. Több esetben a szüleik is kedvet kaptak a nagy kihívás teljesítésére, mely mindenkinek sikerült. Ehhez a teljesítményhez gratulálunk!

Külön elismerés illeti azokat, akik rendszeres résztvevői voltak a KONDI NAPOK 6 részből álló szabadidősport programsorozatának. Ők (25-en) zárásként egy KONDI NAP emblémás pólót vehettek át Kormos Józseftől a Teknőc FC elnökétől.

Úgy gondoljuk, hogy a mai nap - na és persze az egész sorozat - jól szolgálta a szabadidős sportolás népszerűsítését. Reméljük mindenki jól érezte magát programjainkon és találkozunk a következő alkalommal is! Mert tudjátok: A SPORT MINDENKIÉ.

KÉPEK

JEGYZŐKÖNYV

A program megvalósulását a MOB és az EMMI támogatta.2015. március 8.

Családi Görszánkóhúzó Verseny

Ez a hó nélküli tél nem kedvezett a szánkóhúzó versenyünknek, de aki ezen a szép napos vasárnapon kijött láthatta, hogy a Teknőcök nem adják fel. Egy kis leleményességgel megoldottuk, hogy többszöri halasztás után márciusban is legyen szánkóhúzó verseny. Sokan kételkedtek, de még többen voltak, akik a saját szemüknek akartak hinni. Örömteli, hogy a mai napot rengeteg kisgyerek társaságában tölthettük el. A speciális görszánkót egy kijelölt pályán kellett húzni. A felnőtteknek kicsit hosszabb volt a táv, majd váltották a gyerekek aput/anyut vagy egyszerűen segítettek a célegyenest kézen fogva teljesíteni. A párok összéletkora alapján 4 korcsoportban hirdettünk győztest, de ezen a napon tényleg nem ez számított. Mindenki egy kis speciális testmozgással, jó társaságban tölthette el az időt a szabad levegőn.

A végén nem maradt el a legjobb jelmezes család és a legfiatalabbnak járó különdíj sem, majd minden gyermek egy kis csokival pótolhatta az elégett kalóriát. A klubunk azonban a nőkről sem feledkezett el a mai napon, és elnökünk minden hölgynek bonbonnal kedveskedett.

Köszönjük ezt a jó hangulatú összejövetelt és ne feledjétek: március 22-én Domfutó Verseny (a Kondi Napok zárása)

További jó felkészülést!

KÉPEKA program megvalósulását a MOB és az EMMI támogatta.


2015. február 19.

Bizottsági és Képviselő-testületi meghallgatás

Kedden az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság, 19-én (csütörtökön) a Képviselő-testületi ülésén került sor egyesületünk tevékenységéről szóló tájékoztató meghallgatására. Mind a két ülésen természetesen Kormos József elnökünk képviselte a klubot.

Fennállása óta első alkalommal került sor az egyesületünk életében, hogy a város honatyái előterjesztés formájában személyesen tájékozódnak a munkánkról. Ez valószínű, hogy a klub 20 éves múltjának és az utóbbi időben elért eredményeknek köszönhető. Az írásos tájékoztató 6 oldalon taglalja a múltat, jelent, klub felépítését, gazdasági helyzetét és természetesen a jövőbe mutató célokat.

A tájékoztató itt olvasható: egyesületünk bizottsági/testületi előterjesztése.

Elnökünk a rövid, szöveges kiegészítésében megköszönte és egyben további segítségét kérte a város döntéshozóinak, hogy az általunk szervezett programokkal, az elért eredményekkel a jövőben is városunk hírnevét tudjuk növelni és a helyi lakosság, a fiatalok sportos életvitelének kialakításában továbbiakban is fontos szerepet játszhasson szervezetünk.


2015. február 15.

Kondi Napok - Szabadidős Úszás

A szabadidős úszással folytatódott a Kondi Napok. Ahogy említettük, sajnos be is jött: a hó hiány miatt nem az ötödik, hanem csak a negyedik állomása volt ez a Kondi Napoknak. Senki se szomorkodjon azonban, mert ha nem is havas körülmények között, de pótoljuk a kimaradt "kondizást". Hogy hogyan, azt majd időben megtudja mindenki a hamarosan elkészült kiírásból.

Azonban szerencsére a vízzel ilyen jellegű problémánk nem volt (mint a hóval), így a szabadidőprogramunkban megadott napon tudtunk lehetőséget biztosítani a részvételre. Az ingyenes közös úszás a szokásos vasárnap délelőtti forgalmat jelentősen növelte az uszodában, hiszen mintegy 50-en, kicsik, nagyok, egyedül, családostul szánták rá magukat, hogy csobbannak egyet. Bár a kiírásban azért korosztályonként adtunk meg teljesítendő távokat, de ez különösebb nehézséget nem jelentett. Mindenki könnyedén 30-50 perc alatt teljesítette a penzumot, de a lényeg ma nem is a versenyzés, hanem a pulzusnövelő, keringést serkentő jó hangulatú közös sportolás volt.A program megvalósulását a MOB és az EMMI támogatta.2015. január 31.

Megvan az első aranyérem a Sport XXI. programban

Rövid téli pihenő után Miskolcon, az Egyetemi Körcsarnokban folytatódott a Sport XXI. atlétikai program. Természetesen a terematlétikai megmérettetésen volt a sor. A csapatversenyben sprint váltó, gát váltó, helyből hármas ugrás, zsámoly szökdelés és medicinlabda lökés előre volt a feladat. A kis teknősök 5 számból 4-ben diadalmaskodtak, ezzel először tudtunk győzni az összesítésben, megelőzve a Miskolci Sportiskola csapatát.

GRATULÁLUNK AZ U11-ES CSAPATNAK A KITŰNŐ EREDMÉNYHEZ ÉS ÍGY TOVÁBB EGÉSZ ÉVBEN!

KÉPEK

Az egyik szép győzelem a gátváltóban:

2015. január 30.

Városi Sport Gála - Teknőcösök Ózd legjobb sportolói között


A sok-sok évtizedes hagyománnyal rendelkező "Ózd Legjobb Sportolója" díjátadás történetében eddigi legnagyobb sikerét érte el egyesületünk.

A 2014. évi eredmények alapján még tavaly decemberben jelölhettek a klubok sportolóik közül. Másfél héttel ezelőtt döntött a kuratórium és a kis egyesületünk mindkét jelöltje bekerült kategóriájában a legjobbak közé.

ÓZD LEGJOBB FELNŐTT SPORTOLÓJA: IHÁSZ VERONIKA.
ÓZD LEGJOBB UTÁNPÓTLÁS SPORTOLÓJA: DÖMÖTÖR MIHÁLY.


Különösebben nem kell bemutatni egyikőjük 2014-es tevékenységét, de talán a legkiemelkedőbb momentumok: Vera megnyerte a Debrecen Maratont, győztesként állhatott fel a Bükki Nemzetközi Hegyimaraton dobogójának a tetejére is, a Hegyifutó Félmaraton Országos Bajnokságon egyéniben 4., csapatban 3. lett, a Hegyifutó Maraton Országos Bajnokságon a 2. helyen futott be. Misi az Hegyifutó Diákverseny korosztályos válogatóját ismét megnyerve másodszor lett a hegyifutó U17-es magyar válogatott tagja, a Hegyifutó Magyar Bajnokságon fiatalabbként az U20-as korosztályban lett 5., és szintén az U20-as értékelésben a MAHFUSZ Kupa 2. helyét zsebelhette be.

Ők az elsők, akik ezekben a kategóriákban díjat nyertek az Ózdi Teknőc FC számára, melyhez tiszta szívből gratulálunk és hasonló vagy még eredményesebb versenyszezont kívánunk!


2015. január 13.

Tóth Gyulára emlékeztünk

A mai napon Ózdra látogatott Szabados Károly, aki a futo.blog.hu oldal szerkesztője. Már tavaly megkereste Kormos Józsi elnökünket, hogy egy minden részletre kiterjedő cikket írna Tóth Gyuláról (hogy ez Ózdon nem jutott eszébe senkinek). Tóth Gyula a város és klubhűség megtestesítője egyben, hiszen ózdi sportegyesület (Ózdi Kohász SE) színeiben jutott el a válogatottságig és jutott ki az Olimpiára 2x is. 2006-ban hunyt el, de mivel igen visszahúzódó, szerény ember volt nem sok tárgyi- és írásos emlék maradt róla. Szabados Károly most ezt igyekszik összeszedni. Látogatását az Ózdi Sportszervező Irodában kezdte, ahol Vanczák Attilával és a Sporttörténeti Szakbizottság mindenesével ifj. Vass Tiborral találkozott, majd a Városi Múzeum sport kiállítását is megtekintette, ahol Kormos József is csatlakozott a visszaemlékezők társaságához.

A 8-szoros magyar bajnok ózdi futó emlékére minden évben a hegyi futóversenyen a félmaratoni távot leggyorsabban teljesítő egy emlékplakettet kap. Klubunk ezzel őrzi emlékét a futók körében, de reméljük, hogy Szabados Károly munkájának köszönhetően egy mindenre kiterjedő részletes mementó készül el a világhálóra. A kész anyagról is majd természetesen beszámolunk.

Sok sikert a munkához és már nagyon várjuk a "kész terméket"!


KONDI NAPOK 4. állomása

IV. Családi Szánkóhúzó Verseny

Reményeink szerint január 11-én 10 órától a Vadvirág Kisvendéglő mellett, immár IV. alkalommal kerül sor a Családi Szánkóhúzó Versenyre. Ez a program egyben a KONDI NAPOK 4. állomása is. A szokásoknak megfelelően nem csak a családi csapatok indulhatnak, hanem bárki aki talál maga mellé egy vállalkozó kedvű társat. Kicsiket és nagyokat egyaránt vár az egyesületünk. A párosok életkorát összeadva kerülnek értékelésre a lelkes sportolók.

Részletes kiírás: ITT.

Várunk téged is, hogy télen is legyél "KONDIS"!

Hó hiányában minden alkalommal a következő hét vasárnapjára tervezzük be automatikusan a programot!

A program a MOB és az EMMI támogatásának köszönhetően valósul meg.
KELLEMES ÜNNEPEKET ÉS SPORTOS BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁN A KLUB VEZETÉSE A TAGOKNAK ÉS A PROGRAMJAINKON RÉSZTVEVŐKNEK EGYARÁNT!

Jókívánságaink mellé fogadjátok szeretettel Pintér István természetfilmjének megosztását, mely így a tél közepén gyönyörűen visszaadja többek között a mi szeretett futóútvonalaink természeti szépségeit is.
2014. ÉV ESEMÉNYEI2014. december 13.

Érmekkel zárta az évet a Teknőcös utánpótlás

Az év utolsó Sport XXI. atlétikai versenyére került sor Miskolcon az Avasi Gimnázium tornatermében.

Ez volt az első alkalom, hogy az U13-as csapat mellett az U11-es korosztály is megmérettette magát. Az eddig még verseny körülmények között ismeretlen feladatok nem jelentettek akadályt abban, hogy Albert Csaba tanítványai mindannyian éremmel térjenek haza.
A 9-10 és a 11-12 évesek versenyei hasonlóak voltak. 1. Sprit-gát váltó 2. Medicinlabda dobás hátra (1, ill. 2 kg) 3. Zsámoly szökdelés (oldal támaszból, ill. terpeszből) 4. Hegyből távolugrás váltó 5. Hosszú gát váltó.
A Miskolc Városi Sportiskolával most már igen szoros küzdelmet vívtunk és több versenyszámban diadalmaskodni is sikerült. Összesítésben az U11-es csapat így lett 2. helyezett (tagok: Budai Fruzsina, Kis-Törő Angelika, Bellér Sándor, Kiss Bence, Pacza Dominik, Prokai Balázs, Prógli László, Sápi Dávid). Az U13-asok a képzeletbeli dobogó 3. fokára állhattak fel (tagok: Eke Viktória, Lőrinc Anett, Majoros Panna, Váradi Evelin, Balázs Zsombor, Kocsik Balázs, Koós Bence, Póczos Benjámin). Ezzel a fiatalok 16-ra növelték az ebben az évben megszerzett utánpótlás (egyéni, csapat) érmek számát (9 arany, 4 ezüst, 3 bronz).

Gratulálunk a jó eredményekhez!

Mindenkinek jó pihenést kívánunk, bár sok idő nincs hátra, mert jövőre január közepén már folytatódnak is a teremversenyek.

Külön köszönet a szülőknek, akik a segítettek az utazás megszervezésében!

KÉPEK

2014. december 7.

Alapító tagság

Budapesten, a kőbányai Merkapt Sportközpont fogadta a hegyifutás képviselőit vasárnap. Itt két apropóból is képviselte Kormos Józsi elnökünk a klubot.

A hivatalosan is önállósodó Magyar Hegyi- és Terepfutó Szövetség alapító tagja lett egyesületünk a Merkapt SE-vel közösen. Az eddig MASZ alatt tevékenykedő szervezet most bírósági bejegyzés révén akarja gyakorolni tevékenységét. Ehhez a résztvevők véglegesítették az alapszabályt és elfogadták a tisztségviselők személyét. Ezzel a Teknőcök újabb fontos szerepet vállaltak a magyar hegyifutás ügyében, mely az ózdi atlétákhoz mindig is közel állt.

A nap második részében az év végi Hegyifutó Találkozóra került sor, ahol sportolók, sportvezetők egyeztettek a terepfutás jelenéről, jövőéről. Az előadásokat Vanczák Attila klubtagunk kezdte a magyar fiatalok nemzetközi szerepléséről szóló szakmai beszámolóval. Utána Gerlei Tamás a MASZ Hegyifutó Bizottsága képviseletében a felnőttek nemzetközi szerepléséről és a hazai eredményekről adott tájékoztatást, majd Csoma Ferenc a MASZ közép- és hosszútávfutás szakmai referense értékelte a hegyifutás helyzetét az atlétikán belül. Ezután a jövő évi versenynaptár egyeztetése volt napirenden. Mindezek végén sor került az ÉV HEGYIFUTÓJA díj átadásra, melyet a mi terepeinket is már többször megjárt Merényi Tímea (BHSE) és Harsányi Tamás (MVSI) kapták.

A nap vége egy kis babgulyással zárult és lehetőség nyílt a futós kapcsolatok további elmélyítésére. Elnökünk elmondta, hogy az idén 20 éves klubunk nemrég ünnepelte ezt az eseményt és a szövetség képviselőinek is átnyújtotta a már tagok által jól ismert emlékplakettet. Az eseményen több sportoló megjelent és Nagy Robi klubtagunk révén igen népes ózdi "küldöttséggel" voltunk jelen.Újabb sikeres pályázat

A Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Szabadidősport Szövetség által Helyi Szabadidősport Programok szervezésére kiírt pályázaton ismét sikeresen szerepelt egyesületünk. Az elmúlt években is ennek a pályázati lehetőségnek köszönhetően sikerült több szabadidősport programot megvalósítani városunkban. A most kiírt pályázaton is közel 1 millió forintot, pontosan 981 ezer forint támogatást sikerült szerezni. A tervezett önrészéből már az idei év tavaszától valósultak meg sportesemények, de ennek a sikeres pályázatnak köszönhetően indítottuk újra a tavalyi évben a KONDI NAPOKAT, melynek így már idén is biztos a folytatása. A pályázat elkészítését az Ózdi Sportszervező Iroda biztosította.


2014. november 21.

1994-2014 / Húsz éves ünnepi taggyűlés

A május 6-i sportos megemlékezésünk után (24 órás futás), ünnepi keretek között is visszatekintettünk a klub életének eddig eltelt 20 esztendejére.

Talán maguk az alapító tagok sem gondolták 1994 szeptemberében, hogy 2014-ben egy ilyen sokrétű tevékenységet (szabadidősportot, versenysportot, diáksportot) végző klub alakul a kis szerveződésükből. A '94 novemberben már hivatalosan is bejegyzett egyesület életét Kormos Józsi elnökünk tekintette át egy képes bemutató segítségével. A fekete-fehér fotókat felváltó színes emlékképek sok mindenkiben felelevenítettek egy-egy kellemes momentumot. A vetítés végén Vanczák Attila, mint klubtag és mint a sportiroda vezetője is röviden méltatta az egyesület munkáját. Minden tagnak, de természetesen kiemelve elnökünk szervező társadalmi szerepét megköszönte az eddig elért eredményeket.

Az emlékek felidézésének egyik csúcspontja az volt, amikor Raffainé Darmai Zsuzsi saját versét olvasta fel a klubról, az eltelt két évtized közösen megélt pillanatairól. A jogos vastaps után elnökünk minden eddigi támogatónak és megjelent klubtagnak egy díszdobozos emlékplakettet adott át, majd következhetett a kötetlen beszélgetés és a vacsora. Természetesen a már jól megszokott torta sem hiányozhatott, mely a jeles évforduló alkalmából, ahhoz méltóan tényleg igazán mívesre sikerült.

Ahogy a plaketten is szerepel: mindenkinek köszönjük az eddigi segítséget, a támogatást és a klubban végzett önkéntes munkát!

Az évforduló alkalmából a klub történetéről szóló elektronikus kiadvány az alábbi címre kattintva letölthető: Ózdi Teknőc Futó Club - kezdetektől idáig

Találkozzunk a következő jubileumon is!

KÉPEK


2014. november 9.

KONDI NAPOK 2014 - Teljesítménytúra

Vasárnap reggel zord, ködös idő fogadta a Kondi Napok 3. próbájára gyülekezőket. Közel 60-an! azonban úgy gondoltuk, hogy szép nap lesz ez, és a természetben töltjük el. Aki így döntött jól tette, mert később a novembert meghazudtoló szikrázó napsütéses idő kitűnő alkalmat kínált a kirándulásra. 9 órától három turnusban indult neki a teljesítménytúrázós társaság. Még ha néhol sáros is volt a talaj, a kitűzött távot minden jelentkező könnyedén teljesítette. Volt, aki a tágabb családból a házi kedvenceket sem hagyta otthon (kutya, nyuszi!). Azonban akinek nem jutott társaság az állatvilágból annak ott voltak a katicák, akiket nagy számban előcsalogatott a késő őszi meleg. Külön elismerés jár azoknak, akik nem gyalogszerrel indultak a távnak, hanem futva vagy kerékpáron tették próbára felkészültségüket.

Ezzel a programmal Kondi Napok szabadidősport sorozata féltávnál jár. Reméljük eddig is sokan kaptak kedvet a nem túl nehéz, de egészséges testmozgáshoz! A következő próba a hagyományos Családi Szánkóhúzóverseny, mely remélhetőleg hóban (hogy könnyebb legyen) lesz megrendezve januárban.

KÉPEK

A szabadidősport programsorozat a Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával valósul meg.


2014. november 5.

Sima győzelmek a Mezeifutás Diákolimpián

Fiataljaink számára a szezon végére már csak a Mezeifutás Diákolimpia Térségi Döntőjén való részvétel jelentett egy végső kihívást. Két utánpótlás hegyifutó válogatott versenyzőnk esélyeshez méltóan, könnyedén behúzta a "kötelezőt". Bari Ági (SZIKSZI) a középiskolások VI. korcsoportosai között, Dömötör Misi (JAG) az V. korcsoportosok között szerzett a szokásosnál rövidebb (1200, illetve 1800 méter) távon térségi bajnoki címet.

További jó hír, hogy partner iskolánk, a Bolyky Tamás Általános Iskola fiataljai összesen egyéniben 3 első helyet, 1 második és 1 harmadik helyet, csapatban 2 első, 1 második és 1 harmadik helyet szereztek.

KÉPEK


2014. október 26

Teknőcök a Barátság Maratonon

Ezen az őszi vasárnapon kifejezetten hideg, de nagyon szép napos időt fogtunk ki. Talán ez lehetett az oka, hogy mindannyian önmagunkat túlszárnyalva, szuper eredményekkel értünk célba.
Résztvevők:

5,2km:
Dömötör Mihály: 18:57.7 (korosztályos harmadik hely!!)
Bari Ágnes: 23:53.2 (korosztályos hatodik)

negyedmaraton:
Szűcs Margit: 1:11:41.0
Hamkó László: 59:14.3

Félmaraton:
Ronyecz Ákos: 1:38:39.3
Ronyecz Ákosné: 2:08:14.1
Kovács Lajos: 1:51:47.1
Ihász Veronika: 1:39:08.6 (abszolút női 4. helyezett)

Maraton:
Nagy Róbert: 3:10:50.1 (abszolút 8. hely). Robi azért is nagyon elégedett az eredményével, mert pár nappal előtte váltóban részt vett a Győr-Budapest Ultramaratonon, amit még messze nem volt ideje kipihenni.

Velünk tartott még Jakab Krisztina, aki egy parádés, 1:50 alatti félmaratonnal zárt, valamint Laczka Rita és Marosréti Ervin is, akik 5,2-n életük első futóversenyén vettek részt. Mindketten könnyedén, sikeresen abszolválták az általuk választott távot. Pető Zsófi a gyerekfutáson mutatta meg, hogy mit tud.
Misiről sajnos nincsen dobogós képünk, de attól még az eredménye hihetetlen. Kicsit több, mint 3 és fél perces kilométerek! Erről a fiúról még sokat fogunk hallani!
További képek a facebook-oldalunkon.


2014. október 19.

U13-as csapatunk Miskolcon küzdött a tereppel

Vasárnap a Sport XXI. atlétikai program keretein belül a mezeifutás regionális versenyére került sor Miskolcon. Így míg a tagságunk egyik része Ózdon rendezte meg és vett részt a lépcsőfutó versenyen, addig az utánpótlás a Miskolc-Tapolcán található Hejő-ligetben rótta a köröket.

A kiírás szerint az őszi mezeit váltóverseny formájában kellett megrendezni, azaz a 8 csapattag (4 fiú, 4 lány) egymás után, a váltókarika átadásával indult. Sajnos betegségek miatt a csapat összetétele még az utolsó pillanatban is változott, így igen fiatal gárdát sikerült kiállítani. Az 1000 méter hosszú pályán mindenkinek egy kört kellett teljesíteni. A terep természetesen a mezeifutásra jellemzően füves, néhol kavicsos talajú volt, kisebb, buckákkal, gödrökkel na és persze sárfoltokkal. Az már hamar kialakult, hogy az elsőség a egri és a miskolci sportiskola között fog eldőlni (végül az egriek diadalmaskodtak). A hat csapat közül most az Albert Anna, Tóth Dominika, Virág Eszter, Váradi Evelin, Balázs Zsombor, Kiss Bence, Póczos Benjamin, Kocsik Balázs összetételű nyolcasunk az ötödik helyért vívott nagy harcot. Sajnos a végére, ha igen szoros küzdelemben is, de a hatodik hellyel kellett beérni.

Természetesen azért a végén mindenkinek járt a gyümölcs, üdítő és az emléklap.

Nagy küzdelem volt! Gratulálunk Albert Csaba tanítványainak!

Decemberben az utánpótlás terematlétikai versenyek következnek. Addig is jó felkészülést kívánunk!

KÉPEK


2014. október 19.

V. Lépcsőfutó Verseny - Kondi Napok

Rekord létszámmal rendeztük meg az idei, immár ötödik lépcsőfutást. Verőfényes napsütésben, a végig felújított lépcsősoron tehette minden korosztály próbára a rövid távú állóképességét. Kellett is a felkészültség, mert az eredmények azt mutatják, hogy ha bár pályacsúcs nem is született, de egyre többen tudatosan készülnek és növekszik a jó időeredményt elérők száma. Ennek ellenére a felnőttek mezőnyében Ronyecz Ákosnét (Zsuzsa teknőcöt) és Tompa Rajmundot az idén sem sikerült a trónról letaszítani. Örömteli, hogy a legkisebbek, az ovisok is egyre nagyobb létszámban jelennek meg, és bár nekik eredetileg külön nem hirdettünk kategóriát, de végül mindenki díjazva lett aki szülővel vagy anélkül, de teljesítette a távot.

Külön elismerést érdemel Tulipán Attila (a kerékpáros és a mi egyesületünk tagja is), aki mintegy felkészülésnek felfogva a versenyt teljes tűzoltó "menetfelszerelésben" teljesítette a 200 lépcsőfokot.

EREDMÉNYEK

KÉPEKMindenkinek gratulálunk! A kondisok ne feledjék: november 9-én a túrázással folytatódik a KONDI NAPOK szabadidősport programsorozat!

A program a Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával valósult meg.2014. október 15.

Megemlékezés

Szerdán rendezte volna az Ózd Térségi Diáksport Bizottság és az Ózdi Sportszervező Iroda Atlétikai Szakbizottsága a Mezeifutó Diákolimpia Térségi Döntőjét. A kedvezőtlen időjárás miatt azonban a rendezők az atlétikai verseny halasztása mellett döntöttek.
Sajnos a tanév elején szintén a rossz időjárási körülmények miatt a Langer László Váltófutó Emlékversenyt is el kellett halasztani. A stadion atlétika pályájának alkalmatlansága miatt a megmérettetésre azóta sem kerülhetett sor, így már biztos, hogy a verseny története során 2010 után 2014-ben is elmarad a kitűnő testnevelő emlékére szervezett diáksportos megemlékezés. Ha nem is "sportosan", de az elhalasztott mezeifutás miatti kényszerű szabadidőt kihasználva a szakbizottság és klubunk képviseletében elhelyeztük az emlékezés koszorúját a 2008-ban fiatalon, tragikus hirtelenséggel elhunyt sporttársunk sírján.

Laci fiatal korában maga is atletizált, majd a főiskolai tanulmányai befejtével Domaházán tanítóskodott, de a sport, az atlétika mindig előtérben volt a tanítói munkája alatt is. Elvégezte a testnevelés tanári szakot, de közben tanítványaival sorra nyerte a helyi versenyeket. Több értékes megyei eredménnyel büszkélkedhetett, sőt országos bajnokot is nevelt ki önerőből, egyesületi háttér nélkül. A helyi atlétikai élet szervezéséből, mint az Atlétikai Szakbizottság tagja jelentősen kivette a részét. 2006-ban az ő segítségével rendeztük meg a mindeddig utolsó jelentősebb atlétikai megmérettetést, az atlétika többpróba diákolimpia megyei döntőjét az akkor még rendeltetésének megfelelően használt sportpályán. Azóta sok víz lefolyt a "pályán", de eredményeit, szaktudását, minden helyzetben sportemberi mivoltát, barátságát nem felejtjük el.


2014. október 11.

Bükki kalandozások

Míg egy Teknőc-csapat a Spar Budapest Maratonon birkózott az irtózatos meleggel, addig ketten a Less Nándor Nomád terepfutásán vettek részt Cserépfalun. A 66 kilométeres távot 2337 méternyi emelkedés színesítette, csak hogy ne legyen túl egyhangú és a Bükk legszebb pontjait barangolta be. Galanics Mariann a születésnapját ünnepelte ezzel a távval, úgyszólván laza kis sétakocogásként, míg Ihász Vera az első hivatalos ultra távján vett részt.


2014. október 11.

Budapest Maraton

A Teknőcök egyik különítménye a 29. Spar Budapest Maratonon bukkant fel, hogy jelenlétével is emelje az amúgy is szuper versenynek a fényét. Nagy Robi és Ronyecz Ákos maratont futottak, míg Ronyeczné ismét a 30 kilométernek ugrott neki teljes sikerrel. Bátka Zsófi egy váltó egyik tagjaként vett részt és őt ismerve (és a képeit elnézve) annyit biztosan mondhatunk, hogy a környéken mindenki fergetegesen szórakozott. Ronyeczék Sárikája pedig ismét mindenkit elkápráztatott azzal, ahogy boldogan csacsogva megtette a több, mint két kilométeres távját.


2014. október 4.

Sikeresen szerepelt az U13-as csapat a SPORT XXI. atlétikai versenyen

Első alkalommal szerepelt az U13-as csapatunk a SPORT XXI. atlétikai programban. Ez egyben a klub életében sporttörténeti pillanat is, de talán két évtized óta a városnak sem volt utánpótlás atlétikai csapata hivatalos Magyar Atlétikai Szövetség által rendezett versenyen. Tehát nagy kíváncsiság és egészséges izgalommal tekintettünk a mostani pályaverseny elé, amely az új egyetemi rekortán pályán került lebonyolításra Miskolcon. A csapat tagjai: Lőrinc Anett, Váradi Evelin, Eke Viktória, Virág Eszter, Csépányi Szabolcs, Koós Bence, Balázs Zsombor, Kocsik Balázs. A versenyszámok közül a 60 m síkfutást, a távolugrást és a 800 m gyaloglást mindenki teljesítette. A dobószámok közül a kislabdahajítás és a súlylökés közül lehetett választani. A legutolsó szám, pedig a 8x50 méteres váltófutás volt. Összesen négy csapat volt jelen a régiós versenyen. Az Egri Sportiskola és a Miskolc Városi Sportiskola 'A' csapata mögött az Ózdi Teknőc FC harmadik helyen végzett, megelőzve a Miskolc Város Sportiskola 'B' csapatát. Így mondhatni, hogy tökéletesre sikeredett az első nekirugaszkodás, mert az oklevelek mellé mindenki bronzéremnek is örülhetett.

Gratulálunk az egész csapatnak és Albert Csaba felkészítőnek is!
Így tovább!

KÉPEK


Utánpótlás hír

Kapcsolódunk a SPORT XXI. atlétikai programhoz az U13-as csapatunkkal

Ahogy már korábban is ismert volt, a tavasz folyamán az egyesületünk megállapodást kötött a Bolyky Tamás Általános Iskolával, hogy egymás tevékenységét segítjük. Mi további választási lehetőséget kívánunk nyújtani a sportiskolai kerettantervet követő iskolának a sportágak körében, az iskola többek között létesítményben, az atlétika népszerűsítésében nyújt segítséget.

Ennek eredményeként Albert Csaba vezetésével a tanév elejétől külön atlétikai foglalkozásokon lehet részt venni a tanulóknak. A fiatalok a Diákolimpiai versenyeken kívül a Sport XXI. program atlétikai régiós versenyein mérhetik össze tudásukat U11-es és U13-as korosztályban. Az első megmérettetés az U13-as csapatunknak október 4-én lesz Miskolcon, ahol 60 m síkfutásban, 800 m gyaloglásban, súlylökésben, kislabdahajításban, távolugrásban és 8x50 m váltófutásban mérhetik össze erejüket. A verseny egyben az új egyetemi atlétikai pálya avatója is lesz. Ebből az alkalomból edzéslátogatást tett klubelnökünk Kormos József és Vanczák Attila a foglalkozáson, ahol tájékoztatták a gyerekeket a hétvégi versenyen kívül a további tervekről is. Pénteken, pedig szülői értekezlettel folytatódik az eddigi munka megismertetése és a további célok felvázolása.

Edzés látogatásra egyébként nem csak az iskolai diákjait, hanem másik iskolába járó hasonló korú (9-13 éves) gyermekeket is várunk. Akinek van ilyen idős mozgékony gyermek ismerőse az továbbítsa a hírt erről a lehetőségről.

Edzések helye: Bolyky Tamás Ált. Isk. tornaterme (Stadion)
Edzések ideje: minden kedd és csütörtök 14 óra 30 perc.
További infó: Albert Csaba - 30/475-4076


Mivel az utóbbi időben egyre több az utánpótlással kapcsolatos esemény és eredmény egyesületünk életében, ezért a honlapon egy külön menüpontban is megjelenítjük ettől kezdve az aktuális tudnivalókat.

Tehát várjuk a fiatalok jelentkezését!
Hétvégén, pedig HAJRÁ TEKNŐC U13-AS CSAPAT!!!


2014. szeptember 28.

KONDI NAPOK - Kerékpártúra

Elkezdtük a Kondi Napok idei sorozatát. Örömteli, hogy sokan így gondolták és mintegy negyvenen, idősebbek, fiatalok, családok együtt teljesítették az első "próbát" a kerékpározást.

Kicsit hűvös időben, de szépen gyülekeztek a résztvevők a stadionban. Ennek hatására az időjárás is meggondolta magát és igen kellemes, napos időjárásba váltott át. Így a biciklis sereg jó hangulatban, könnyedén teljesítette a kitűzött távot. A Hangonyi tavat megkerülve célba vettük a szalonna sütő helyet, de innen szabadprogram szerűen voltak akik azonnal visszafordultak, mások edzés jelleggel tovább tekertek több kilométert gyűjteni. Megint mások, pedig inkább a fagyűjtögetést választották és szalonnát sütöttek.

Az első állomását a szabadidő programsorozatunknak tehát mindenki sikeresen megoldotta, bár nagy nehézség elé nem állítottuk a túrázókat. Ez is volt a cél: egy könnyed ráhangolódás az elkövetkező kihívásokra.

A következő állomás: az ötödik alkalommal megrendezett Lépcsőfutó Verseny, amelynek időpontját az eredeti kiíráshoz képest október 19-re tettük!!!

Jó gyakorlást, készülődést, de addig is képek és videó a mai napról: KÉPEKA program a Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával valósult meg.


2014. szeptember 20.

Dobogókői Terepfutás – MAHFUSZ Kupa záróforduló

Az Inov8 Mahfusz Hegyifutó Kupasorozat utolsó állomása volt a Dobogókő Terepfesztivál keretein belül megrendezett terepfutóverseny. Az esztergomi Királyvárosi Lovasligetből startoló mezőnynek 18 km-et és 742 m összemelkedést kellett leküzdeni. Természetesen innen sem hiányozhattak klubtagjaink. Nagy Robi, Molnár Csabi és Dömötör Misi vágott neki az embert próbáló távnak.


Misi élete első ilyen hosszú hegyiversenyén vett részt, melyet nem csak hogy teljesített, hanem a férfi mezőny legfiatalabbjaként annak első felében, a 20. helyen ért be 1:49:57-es idővel. Ezzel a Kupában, mivel az U20-as korosztályban Ózdon 3., Kékesen az OB-n 5. és most 2. lett az országos sorozat második helyét szerezte meg. Robi most az abszolút mezőny 17. helyén (kategóriájában 6. helyen) ért be 1:42:01-es idővel. Az ózdi kupafutamon kívül a többi 8 helyen indult a sorozatban és a legjobb 5 eredményének figyelembevételével a szenior 1 kategóriában megnyerte idén is a Mahfusz Kupát. Ezzel megvédte tavalyi címét. A mostani Teknőcös különítményből Molnár Csaba érte el a legelőkelőbb eredményt. A szoros élmezőnyben 1:34:51-el végül a 8. helyen futott be, ami a sáros, akadályokkal tűzdelt pályán igen figyelemreméltó. Csaba a kupasorozatban nem vett részt idén, abban most a felnőtt kategóriában nem volt ózdi díjazott. A kupasorozat U20-as és szenior eredménye viszont azt jelenti, hogy klubunkat ismét méltón képviselték versenyzőink.

Gratulálunk a mostani verseny és az egész éves sorozat eredményeihez is!2014. szeptember 14

Wizz Air Budapest Félmaraton

Teknőceink mint mindig, most is nagy létszámban vettek részt a Wizz Air Budapest Félmaratonon, mivel a versenyt ismerve tudják: az élmény nem kétséges. A rengeteg mozogni vágyó, szerető ember, a szurkolók, jelmezesek, a rakpart, a zenekarok, mazsorettek, a majdhogynem vásári forgatag garantálja a jó hangulatot. Az eredmények pedig itt láthatóak. Gratulálunk Teknőcsereg!

Nagy Róbert 01:31:50
Lukács Pál Dr. 01:47:22
Ronyecz Ákos 01:47:23
Bátka Zsófia 01:51:37
Bárdos Miklós 01:53:35
Kovács Lajos 02:00:26
Danka Edit 02:02:29
Ronyecz Ákosné 02:19:32
Hamkó László 02:20:44
Szűcs Margit 02:28:09


2014. szeptember 14.

Hegyifutó Világbajnokság - Casette Di Massa - Olaszország

A hétvégén a világ legjobb hegyifutói mérték össze tudásukat a tengerparthoz közeli Casette di Massa Olaszországi kis településen. Örömteli, hogy a magyar válogatottban a mi klubunk is képviseltette magát Bari Ági révén. Mivel a szövetség célkitűzése az, hogy fiatal csapatot építsenek, ezért a lányoknál kompletten ugyanaz az összeállítás volt, akik nyár elején az U17-es vb-n is szerephez jutottak. Ági tehát az U20-as korosztályban is kipróbálhatta magát, de a cél egyértelműen csak a tapasztalatszerzés lehetett. Ennek megfelelően alakultak az eredmények is. A 3,8 km táv rajtja a település híres márvány bányájában volt kijelölve és a hagyományokhoz híven a hazaiaknak igen kemény emelkedőkkel, lépcsőkkel tarkított pályát hoztak össze. Ági a 42. helyen 32:06-os idővel ért célba válogatottbeli társát, a honvédos Bócz Patriciát megelőzve. A csapatból a pécsi Horvát Kármen a 38. lett. Ezzel a lány csapat 13. helyen fejezte be a küzdelmeket.

Érdekesség, hogy a világesemény felnőtt és junior világbajnokság is volt egyben. Így tényleg a legjobbakat figyelhette meg Ági közelebbről is, akik között természetesen az afrikai futók domináltak. A felnőtt női mezőnyön (ausztriai) kívül mindenhol az ugandai versenyzők diadalmaskodtak egyénileg. Csapatban jutott egy-két siker az európaiaknak is. A verseny nehézségi fokára jellemző, hogy a teljes magyar küldöttség legeredményesebb tagja Merényi Tímea volt a 25. helyével, aki egyébként jelenleg a világkupa sorozat éllovasa.

Reméljük Ági még sok ilyen versenyen tudja képviselni egyesületünket! Gratulálunk és további sok sikert!2014. szeptember 13

A lélegzetünk is elállt

Ezen a szombati reggelen két Teknőc és jó néhány ózdi illetőségű futó indult meg, hogy meghódítsa Aggtelek környékét és a Baradlát nagy égszakadás közepette. Csodálatos, fantasztikus, valami egészen különleges - ezekkel a szavakkal lehet leírni az ázott mesevilágot. Sajnos az eredményeket nem, Teknőc nem állt ez alkalommal a dobogóra, de nem is ez a lényeg, hiszen mindketten csodálatos élményekkel gazdagodtak. Ja, a résztvevők és akikkel még találkoztak: Teknőc: Nagy Robi 16km, Ihász Vera 34km, nem teknőc: Pető János: 34km, Jakab Krisztina, Fehér Gábor, Dudás Péter 16km. Köszönjük a NOMÁDnak a szuper versenyt!


Utánpótlás hír

Újabb válogatottbeli szereplés

Pár héttel ezelőtt újabb megtiszteltetés érte a klubunkat. A Magyar Atlétikai Szövetség szakbizottsága ismét behívta a válogatottba Bari Ágnes klubtagunkat. Mint tudjuk Ági a nyár elején már szerepelt saját korosztályában a 17 évesek utánpótlás vb-jén, mely nagy kihívás volt számára. Az idei év teljesítménye alapján azonban egyel magasabb korosztályban az U20-asok között is képviselheti Magyarországot Olaszországban, Casette di Massa településen. Ági ezzel egyből a világ elitje közé keveredik, mert az U20-as korosztállyal együtt a felnőtt világbajnokságra is sor kerül. Az ő felkészülését is Vanczák Attila irányította és az előző héten Dömötör Misivel együtt egy teljesítménydiagnosztikai mérés is a program része volt. Frölich Tamás biztosította ezt a lehetőséget és elemezte ki az értékeket, mely alapján mondható, hogy Ági készen áll arra, hogy tisztesen helytálljon ebben a korosztályban, ezen a terepen is.

Maga a verseny egyébként szeptember 14-én 9:15 órakor rajtól, melyen 3,8 km-t és 320 m szintet kell leküzdeni. Aki többet akar megtudni az eseményről vagy magáról a szép, tengerhez közeli településről, az itt olvashat róla: 30th World Mountain Championship.

Szurkoljunk Áginak, hogy az afrikai, amerikai futókkal teletűzdelt mezőnyben is megállja a helyét!
2014. szeptember 7.

Lezajlott a 4. Ózdi Triatlon Verseny!


Kifejezetten mozgalmas hétvégén vannak túl a Teknőcök. A csapat nagyja hazai terepen tevékenykedett, a IV. Ózdi Triatlonon. Deme Szabolcs, Ronyecz Ákos és Tulipán Attila vállalta közülünk a kihívást és vett részt versenyzőként a viadalon, a többiek szervezőként tették magukat hasznossá. Szabolcs a dobogó második fokára is felállhatott, de a másik két fiú is nagyon jól teljesített. És akkor még szót sem ejtettem a Deme család ifjabb tagjairól, Szabolcs és Bence is nagy ügyességgel vették az akadályt a délelőtti órákban rendezett ifjúsági futamokon. Gratulálunk Nekik is! A többieknek pedig köszönjük az egész napos munkájukat, úgy érezzük, hogy összességében nagyon jól sikerült minden. Ééééés végül, de egyáltalán nem utolsó sorban, Ronyecz Sárika, köszönjük szépen a lehengerlő szurkolást!!!


2014. szeptember 6.

Siker az Atomvárosból!

Molnár Csaba sem lustálkodással ütötte el az idejét a hétvégén, a Paksi Atomfutás 24 kilométeres távján csípte meg a nagyon szép második helyet. Ezt mondta a versennyel kapcsolatban: "Jó szervezésű verseny volt trükkös pályával. Az első 14 km inkább hegyi futóversenyre emlékeztetett a városon keresztül különböző szintkülönbségeket kellett legyőzni ( lépcsősor, szőlőhegy( domb) fel -le). a másik 10 km inkább síkon zajlott a 6 főút mentén." Nagyon nagy Gratuláció, szép volt Csabi!


2014. augusztus 31.

Hegyifutó Házibajnokság (HHB)

Teknőcös Házibajnoksággal búcsúztattuk a nyarat. Szerencsére ideális futóidőben lehetett teljesíteni a 4,5 km-es távot, mely úgy volt kijelölve, hogy a lehető legtöbb emelkedő legyen benne. Tehát cseppet sem volt egyszerű a kihívás a viszonylag rövid táv ellenére sem. Szép számban összejöttünk, még Szilvásváradról is érkezett két futótárs. A "mezőnyben" általános iskolástól kezdve az idősebbekig minden korosztály képviselte magát és mind a 16 bátor vállalkozó sikeresen teljesítette a távot. Igazából nem a versenyzés volt a lényeg, de kinek-kinek a felkészülésébe vagy a hétvégi sportolásába jól illeszkedett ez a kis összejövetel. A végén a klubbal kapcsolatos egy-két fontosabb tudnivalót is megbeszéltünk.

Befutási sorrend

Mindenkinek gratulálunk!


2014. augusztus 16.-17.

III. Debreceni Futókarnevál

A debreceniek aztán tudják, hogy kell tartalmas, szórakoztató futásokat szervezni! Szombati napon indult neki az Őrült futás mezőnye a gyönyörű Erdőspusztai Arborétumban. Ez az egyre divatosabb futóverseny-fajta, ahol különböző akadályokat kell futás közben leküzdeni. Jelen esetben a tömeget, a bikát, szalmabálákat,palánkot, gumiabroncs-hegyet megmászni, alagutakban kúszni-mászni, füstben előre vergődni, tóban, sárban, mocsárban, patakokban előrehaladni, mindezt 8 kilométeren. Csakis nagy gyerekeknek ajánlott! Erre a számra egyetlen Teknőcünk, Ihász Vera érkezett, de ő egyből a második helyre(korosztályos első) küzdötte be magát. A második nap a terepfutásé lett, de nehogy aztán azt gondoljuk, hogy teljesen sík a terep, ha már alföld! Az egyetlen kicsi dombon fel-le szerpentínt alakítottak ki, hogy ne legyen túl könnyű a feladat. Ezen a napon felbukkant Bárdos Miklós is, aki igazi gerilla-Teknőc... mindig úton, de sosem tudjuk, merre. Ő és Ihász Vera is bevállaltak egy-egy félmaratont, továbbá még két ózdi vett részt: a kerékpáros Kriston Bodnár Laci szintén félmaratonozott és Vera párja, Dudás Peti is letolt egy tízes távot. A dobogón ismétlődött az előző nap, Ihász Vera ismét második, ugyanazzal az első helyezettel.


2014. augusztus 9.

Ismét díjeső Felsőtárkányon!

A Bükk Kapu Terepshowt elsősorban a terep-triatlonisták örömére rendezik, de a szervezők nem feledkeztek meg a terepfutás szerelmeseiről sem. A környezet hihetetlenül szép, a tó és a környező dombok, a bükki panoráma méltó keretet adnak ennek a jól szervezett kis versenynek. A futók két távon mérhették meg magukat. Dömötör Misi, Bari Ági és Szűcs Manyi korosztályukban egyaránt az első helyet hozták el 7 kilométeren, Ihász Vera 21 kilométeren szerezte meg a korosztályos és az abszolút első női helyet. 7 kilométeren részt vett még Ronyeczné Zsuzsika és Mihalkó Linda, míg 21-en Ronyecz Ákos és Molnár Csaba is. Mindnyájan jól teljesítették a választott távjukat, gratulálunk nekik, különös tekintettel a kifejezetten meleg időre és a helyenként pocsolyás terepre. Tulipán Attila, megosztott kerépáros-Teknőc tagunk abszolút 6., korosztályos 2. lett a TRIATLONON. Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban a legkisebb Teknőc, Ronyecz Sárika a manófutást teljesítette sikeresen és töretlen vidámsággal.


2014. július 20.

Teknőcök az ország tetején

Július 20-án nagy melegben került sor erre az embert próbáló versenyre. A klubot öt fővel képviseltük, ebből négyen 10,2km-t teljesítettünk 870m szintemelkedéssel (Ihász Vera, Nagy Robi, Török Ricsi, Dömötör Misi), míg Bari Ágnes a női U20-as korosztály távjának résztvevőjeként 3,4km-t futott felfelé, 290m szintemelkedéssel nehezítve. Célunk elsősorban a tapasztalatszerzés volt, hiszen ennyire erős mezőnyben még sosem versenyeztünk.
A pálya nehézsége a folyamatos emelkedés volt, nem hagyott megpihenni. A végén a 300 méteres sípálya sem bizonyult kis feladatnak. És persze a kifejezetten meleg időjárás sem nagyon kedvezett. De megcsináltuk. Nagy Robi korosztályában a negyedik helyet szerezte meg, míg Dömötör Misi az U20-ban ötödik lett, Bari Ágnessel egyetemben. Ez nagyon szép eredmény, gratulálunk nekik!


2014. július 26

Mariann új csúcsokra tör!!!


Legkalandosabb Teknőcünk, Galanics Mariann pénteken útnak ered, hogy részt vegyen Ausztriában a Pitztal Glacier Trail Maniak versenyen.
A 42k távon indul, ami 43.9 km és 2850 m szint van benne. Ez már valami nagyon kemény dolog!
Ha kíváncsi vagy, hogy sikerül neki, követheted a facebookos terepfutó oldalát.
Azt ígéri, ide képeket is tesz fel, ha lesz wifi a helyszínen. Eredményéről pedig ITT tájékozódhatsz.
A tavalyi versenyen csak nagyon kevés női résztvevő tudott szintidőn belül beérni a célba, ami 10 óra. Éppen ezért ráfér a bíztatás, szurkolás a Teknőclányra és biztosan örülne pár lájknak is az oldalán... Hajrá Mariann!!!


2014. június 29.

Sikerek a Török Úton!

A Felsőtárkányon, idillikus környezetben megrendezett Török úti Futóversenyen és hegyi maratoni OB-n ismét meglehetősen nagy létszámban vettünk részt. Az OB-n csak egyikünk vett részt, Ihász Vera megszerezte a második helyet.
A többiek:
Mihalkó Linda 8,1 km-en,
Ronyecz Ákosné 8,1 km-en,
Dobos Máté ifjúsági 1. hely 8,1 km-en,
Török Richárd felnőtt 1. hely 8,1 km-en ,
Molnár Csaba felnőtt 7. hely 16 km-en,
Nagy Róbert senior 3. hely 16 km-en.

Találkoztunk még más ózdiakkal is, akik szintén nagyon szépen szerepeltek: Gratulálunk Kriston Bodnár Lacinak a kategóriájában elért első és Fehér Gábornak a második helyhez.


2014. június 29.

YOUTH CUP Olaszország - ifjúsági hegyifutó világbajnokság

A tavalyi év után ismét jelentős képviselettel rendelkezett klubunk a magyar korosztályos hegyifutó válogatottban. A legjobb 16-17 éves magyar hegyifutók a hétvégén vettek részt a korosztályuknak megfelelő legrangosabb nemzetközi eseményen. A WMRA által kilencedik alkalommal megrendezett Youth Cup egyben nem hivatalos világbajnokság is, melynek most Olaszország, a Garda tó északi részén festői környezetben elhelyezkedő Arco városa adott otthont. Az olaszok most a saját versenyükhöz kötődően, az úgynevezett Castle Mountain Running keretein belül szervezték ezt az eseményt. Örömteli, hogy az egyre növekvő résztvevői létszám mellett (most már 17 nemzet adta le jelentkezését) a tavalyi év után immár másodszor is jelen volt Magyarország fiú és leány csapata is. Lány csapattagok: Bari Ágnes (Ózdi Teknőc Futó Club, Bócz Patrícia (Budapesti Honvéd SE), Horvát Kármen (Pécsi Vasutas SC). Fiú csapattagok: Dömötör Mihály (Ózdi Teknőc FC), Mócz Dániel (Gyulai AC), Józsa Bence (Budapesti HSE). Megbízott szövetségi kapitány: Vanczák Attila.

Az idén fennállásának 30. évfordulóját ünneplő nemzetközi szövetség ennél a korosztálynál is a jubileumhoz illő pompás sporteseményt szervezett. A versenyt megelőző napon lehetőség volt pályabejárásra, majd következett a megnyitó ünnepség ahol az ókori kis város szűk sikátorain vonultak végig a nemzetek csapatai. A történelmi főtéren egyenként mutatták be az országokat, így Magyarországot is, és külön műsorral készültek a helyi szervezők. A technikai értekezlet után este a csapatvezetők közös ünnepi vacsoráján minden delegáció kapott egy nemzetre szabott trikolorral, ország felirattal ellátott, de a helyi versenyt és várost népszerűsítő hatalmas beach flag-t. Itt lehetőség volt ismerkedni a többi csapat képviselőjével és Bruno Gozzelinoval (WMRA elnöke) is sikerült értekezni, aki külön figyelembe részesítette a csapatunkat.

A szervezők szinte mini olimpia jellegűen nagyon igyekeztek a verseny rangjának megfelelő szervezést nyújtani. Többek között az interneten élő közvetítés volt, de a helyszínen is jól lehetett követni a verseny minden részletét a hatalmas kivetítő segítségével, mely mellett még a műsorvezetők is folyamatosan közvetítettek. A helyi adottságoknak megfelelően igen érdekes útvonalon lett kijelölve a pálya nyomvonala. A lányoknál a 3,98 km és a 220 m szintemelkedés, a fiúknál a 4,81 km és 280 szintemelkedés nem is annyira beszédes adat a verseny nehézségét illetően. A pálya legnagyobb része macskaköves, betonozott úton haladt. A futóútvonal eleje és vége a történelmi városrész szűk sikátoraiban haladt, de az egyébként nagyon hangulatos rész kevés lehetőséget adott az előzésre. A rajt utáni tumultus egy tömegverekedést idézett, mely inkább a pamplonai bikafuttatásra hasonlított. A város jelképéhez, a Torre Renghera várhoz való feljutás is csak a szűk betonozott járdán haladt. A nagy szintemelkedést tovább fokozták olyan letörések beiktatásával, melyeken futni nem lehetett, csak megmászni, illetve mesterséges akadályok kialakításával. A várfalra felvezető fa lépcső és fa pallók, majd a tornyon belüli vas lépcsősor nem kis kihívást jelentett. Kis lejtmenet után következő felfele menet egy olíva ligeten keresztül vezetett. Talán csak ez a rész volt igazán hagyományos terepfutásnak nevezhető talajú. A fiúk itt egy nagyobb kört, a lányok egy kisebbet teljesítettek, majd meredek lejtőn végig a macskaköves utakon futottak be a városon keresztül a célba. A lányoknál egy san marinói versenyzőt megelőzve Bari Ágnes 48., Bócz Patricia 47. helyen ért be. A tavalyi év után újra kerettag Horvát Kármen pedig ezen a pályán és ebben a mezőnyben jónak számító 22:06-os idejével, a 26. helyet szerezte meg. A lány csapat Szlovéniát és Szlovákiát megelőzve a 13. lett. A fiúk szereplése egységesre sikerült. Mócz Dániel 44., Dömötör Mihály 45., Józsa Bence 46. helyen fejezte be a versenyt szintén egy san marinói versenyzőt megelőzve. A fiú csapat így a 14. helyen zárt. A bajnok egyébként a lány mezőnyben Racasan Elsa francia versenyző, csapatban szintén a francia lányok lettek az elsők. A fiúknál teljes hazai diadal született: Magnini Davide és az olasz csapat állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

A verseny összegzéseként és a tavalyi tapasztalatokat felhasználva elmondható, hogy nemzetközi szinten egyre nagyobb rangja van az utánpótlás hegyifutó versenyeknek. Egyre felkészültebbek a fiatalok és mezőny sűrűsödik. Így a mi lányaink, fiaink helyezése is elismerésre méltó, mert időben nem nagyon leszakadva, tulajdonképpen a mezőnnyel együtt teljesítették ezt a hazai viszonylatban példa nélküli pályát. Klubtagjaink is bizonyították, hogy van helyük a magyar csapatban. Bari Ági a Bp Honvédos leány mögött ért célba, illetve egy olyan csapat tagja lett, amelyik két nemzet csapatát is maga mögé tudta utasítani (tavaly ez nem sikerült). Dömötör Misi is jól kezdett hosszú percekig vezetett is, de a dulakodás (még a rajtszámát is letépték) sokat kivett belőle. Így is bár a mezőny hátsó részében, de a magyar csapatból másodikként futott be és ő még jövőre is ehhez a korosztályhoz tartozik. Reméljük ezen az úton tovább haladva a következő évben is tudunk versenyzőket delegálni a válogatottba és klubunk továbbra is a magyar hegyifutás egyik bázisa marad. És kezdődhet is a felkészülés a jövő évi bulgáriai világbajnokságra.

Képek: "ITT"

A versenyről készült videó hűen visszaadja a vb hangulatát és nehézségét:


Jelentős hétvége előtt a club versenyzői

Országos Bajnokság és Utánpótlás VB a program

Klubunk versenyzői fontos hétvége elé néznek. Felsőtárkányban rendezik a "Török Út" hegyifutóversenyt, melynek 42 km-es távja egyben Magyar Bajnokság is. Ihász Veronika először vesz részt ezen a megmérettetésen, de az utóbbi időben egyre jobb formát mutatva itt is bizonyíthat. Az idén már megnyerte a Debrecen Maratont, a Bükki Hegyi Futóversenyt és a hazai rendezésű Terepfélmaraton Országos Bajnokság egyéni 4. helye (csapatban 3. hely) is kiemelkedő teljesítmény. Ugyanezen a versenynapon a Mahfusz Kupában is érdekeltek vagyunk, hiszen Nagy Robi a 16,2 km-en indulva megközelítheti vagy akár visszaszerezheti a kupasorozatban az első helyet. Több klubtagunk is részese lesz ennek a versenynek és reméljük sikeresen tudják képviselni színeinket. Csakúgy, mint az utánpótlás válogatottal Olaszországba induló két fiatal tagunk. Dömötör Mihály és Bari Ágnes az ózdi Hegyifutó Diákverseny megnyerésével jogot szereztek az indulásra. Ahogy tudjuk a mi versenyünket a szövetség válogatóként hirdette meg, így a két fiatal (Misi immár másodszor) nem csak az egyesületünket, de az országot is képviselheti a 9. WMRA Youth Cup-on, mely a 18 év alatti hegyifutók világbajnokságának számít. Az olaszországi Arcoban megrendezett verseny a maradandó élmény mellett megmutatja azt is, hogy a magyar fiatalok milyen szinten űzik ezt a szakágat a nemzetközi összehasonlításban.

Mindenkinek sok sikert kívánunk!


2014. június 07.

Miskolcon is megálltuk a helyünket!

A nagy hagyományokkal rendelkező Bükki Hegyi Maraton nem telhet el Teknőcök nélkül. Mint már oly sokszor, most is felkerekedtünk, hogy fussunk egy jót ezen a gyönyörű helyen. A negyedmaratont vállalta Szűcs Margit és Nagy Róbert, míg a félmaratoni távon Ihász Veronika, Deme Szabolcs és Molnár Csaba indult el és küzdött meg a technikás, helyenként nagyon meredek pályával és a hirtelen betörő nyári meleggel. Nem eredménytelenül. Szabolcs a második, míg Csaba az ötödik helyet szerezte meg a férfiak mezőnyében, Vera pedig a lányok között küzdött meg az elsőségért. A Marathon Klub egy szép ajándék kupával örvendeztette meg a résztvevőket az Ózdi Teknőc Futó Club 20. születésnapja alkalmából, melyet szintén Vera vehetett át a dobogón. És hogy ki mit mondott?

Szűcs Margit: nagyon nehéz pálya volt, rosszabb, mint amire számítottam.

Deme Szabolcs: nem gondoltam, hogy ebben a mezőnyben dobogóra állhatok!

Ihász Vera: Még most is alig hiszem el, hogy sikerült megnyernem a futamot, hiszen 19 kilométerig más vezetett! És amire mégis a legbüszkébb vagyok, hogy a mai napon a kedvesem is átesett a tűzkeresztségen, lefutva a negyedmaratoni távot.

Gratulálunk a következő napon, ugyanazon a helyszínen megrendezett Kondenzgyík Kerékpár Maraton ózdi résztvevőinek is a több, mint szép helytálláshoz!


2014. június 1.

Teknőcös fölény az Eged-hegyen

A 3. Hoka Eged-hegyi Terepfutáson 7 fővel képviselte magát a klub. Mondhatni, hogy teljes sikerrel, mert amelyikben indultunk, szinte minden számban és nemben sikerült az elsőséget megszerezni. Összesen 3 aranyérmet és egy harmadik helyet gyűjtöttünk be. A hűvös reggeli idő és az előzetesen megadott távoknál valamivel hosszabb útvonal nem befolyásolta a verseny remek hangulatát. A 20 év alattiak mezőnyében az ifjúsági világbajnokságra készülő Dömötör Mihály az ózdi versenyhez hasonlóan itt is fölényesen nyert a 7 km-es távon 33:21-es idővel. Vanczák Attila ugyanezen a távon, de a felnőttek között lett első 40:57-el. A legkiemelkedőbb eredményt azonban Ihász Veronika szolgáltatta, aki a tavalyi idején is jelentősen javítva a 28 km-es távon (valójában több mint 29 km) 2:57:26-os idővel diadalmaskodott. Megvédte ezzel bajnoki címét és immár joggal érdemli ki az "Eged-hegy királynője" címet is. Molnár Csaba személyében a 14 km-es távon örülhettünk egy újabb Teknőcös dobogós helyezésnek. A szenior ff 1-es korosztályban 1:07:59-es idővel Csaba a harmadik helyen futott be. Két érmes lehetőségünk is volt még. Dobos Máté a 7 km-es távon Dömötör Misi mögött a biztos második helyről csúszott le mert a pályáttévesztett. Jóval többet futva vetélytársainál végül is a 7. helyen ért be. Új klubtagunk Török Richárd, pedig szintén remek futással, a 14 km-es távon a felnőttek között 1:06:21-es nagyon jó idővel végül a 4. helyre küzdötte magát. Galanics Mariann a legnagyobb kihívást igénylő 28 km-es távon 3:32:35-ös idővel végül is a felnőtt női mezőny 8. helyén ért be.

Összességében elmondható, hogy a verseny egészét tekintve a különböző településekről érkező futók közül az ózdiak gyűjtöttek a legtöbb elsőséget. Az összes többi eredménynek is köszönhetően az Ózdi Teknőc Futó Club saját számításaink szerint, pedig az egyesületek közötti nem hivatalos sorrendben az első helyet szerezte meg.


2014. május 18.

Hazai sikerek a II. Terep Félmaraton Magyar Bajnokságon

Egyesületünk a Terepfutó Hétvége megrendezése után ismét egy sikeres szervezésen van túl. Azonban idén a rendezés elismerése mellett a sportolóink is minden dicséretet megérdemelnek. Először szerepeltünk felnőtt Magyar Bajnokságban és a kitűnő egyéni eredményeken kívül csapatban is a dobogóra állhattunk.

Ihász Veronika az előkelő országos 4. helyet!!! szerezte meg. Galanics Mariann 8., Mihalik Mónika 10. helyen futott be. Ennek köszönhetően a lány csapatunk a dobogó 3. helyére állhatott fel.

Deme Szabolcs 13., Molnár Csaba 15., Nagy Róbert 17., Vitális István 21. helyen ért célba. A fiú csapatunk nyakába így szintén bronzérem került.

Idén először volt az OB Szenior Magyar Bajnokság is. A 45-50 évesek között Mihalik Mónika 2. lett. 35-40 év közöttiek mezőnyében Deme Szabolcs nyakába a 3. helyért, 45-50 év közöttieknél Nagy Robi nyakába a 2. helyért járó érem lett akasztva.

A többi versenyszámban is volt érdekeltségünk. A HOKA Hegyifutó Félmaratonon Ronyecz Ákos 19. lett. Az előző napon a 15 évesek között fölényesen diadalmaskodó Dömötör Misi, pedig most a 11,4 km-en a felnőttek mezőnyében az előkelő 12. helyen ért célba.

Szép volt fiúk! Szép volt lányok!


OTP Bank Ózdi Terepfutó Hétvége 2014 - 2. nap

XIX. Ózdi Hegyi Futóverseny

Az elmúlt napok időjárása nehéz helyzet elé állította a szervezőket, de ha egy kis nyomvonal alakítással is, sikerült a Magyar Bajnokság színvonalához méltó terepet kijelölni.
A hagyományokhoz híven az idén is két távon versenyezhetett az igen jelentős több mint 100 nevező versenyző. A 11,4 km-en és a 21 km-en lehetett versenyezni. Az amatőröknek a HOKA Hegyifutó Félmaratonon, az igazolt egyesületi futóknak a II. Terep Félmaraton Országos Bajnokságon, illetve az elsőként meghirdetett Szenior Terep Félmaraton Országos Bajnokságon lehetett bizonyítani felkészültségüket.

Az eredmények összefoglalója ide kattintva olvasható.


OTP Bank Ózdi Terepfutó Hétvége 2014 - 1. nap

Hegyi- és Terepfutó Diákverseny

A napok óta tartó esőzés és a borongós idő ellenére sikeresen és több mint 100 résztvevővel lezajlott a diákversenyünk. Több településről érkeztek a sportolók mely tovább emelte a megmérettetés rangját, az esemény színvonalát.

Minden a mai napról a képre kattintva elolvasható.


2014. május 6.

Ózdi 24 órás futás

A Magyar Sport Napján, ünnepeltük az Ózdi Teknőc Futó Club 20 éves születésnapját. Ebből a kettős alkalomból az egyesületünk és az Ózdi Sportszervező Iroda 24 órás futást szervezett a Városi Stadionban, mely a vártnál is kedvezőbb fogattatásban részesült az város lakosainak körében. A stadion 630 méteres külső futókörén ezen a napon minden pillanatban futott valaki. A célt elértük sőt, összesen 560-an segítettek ebben, hogy ezt elérjük. Volt aki többször is, különböző napszakokban visszatért. Ennek köszönhetően mire éjfélt ütött az óra 2118 km-t sikerült teljesítenünk közösen.

Köszönet mindenkinek, aki ezen a napon egy kis mozgással - legyen az egy kör vagy egy maratoni táv - megemlékezett az egykori nagy sportolókról és a jelen szép sporteredményei előtt is tiszteletét tette! Természetesen ezzel a 20 éves Teknőc Futó Clubot is felköszöntötte.

Köszönet azoknak, akik éjt nappallá téve (és fordítva) segítették a zavartalan részvételt (adminisztráció, frissítés, szurkolás...stb.)!

Részletes beszámoló és képek a "24 órás futás" menüpontban.
2014. március 30.

Rotarys Eredmények!!!

A debreceni futófesztiválra sok Teknőc érkezett és nagy lelkesedéssel vetették magukat a különböző távokba. Többen is jó helyezést értek el, mások életük eddigi legjobbját futották, megint mások pedig kiválóan szórakoztak és halálra nevették magukat, azaz mindenki megtalálta a számítását.

Résztvevők:
Maraton:
Nagy Róbert (abszolút 3. hely)
Bárdos Miklós
Ihász Veronika (abszolút 1. hely)

Félmaraton:
Bátka Zsófia
Deme Szabolcs (eddigi legjobb idő, 1:22, abszolút 9.hely)
Tulipán Attila (eddigi legjobb idő, 1:33)
Ronyecz Ákos

Negyedmaraton:
Szűcs Margit
Ronyecz Ákosné Zsuzsika
Hamkó László (korosztályos 1. hely)

További fényképek ITT.


2014. március 29.

KONDI NAPOK - II. Dombfutó Verseny

Verőfényes napsütésben ismét sikeresen megrendeztük a tavaly útjára indított Dombfutó Versenyt. Nagy létszám gyülekezett a Bíben-völgy bejáratánál és összesen 75 fő vette is a bátorságot, hogy a mai napon legyőzi ezt a "kis emelkedőt". A táv nem túl hosszú volt. 100, illetve 150 méter, de 17, illetve 31 méter szintkülönbséget kellett legyőzni a versenyzőknek. Minden tervezett korcsoportban volt induló, még az ovisok is sokan megpróbálták, akik természetesen mind ajándékkal lettek jutalmazva. A többi korcsoportban az első három helyezett fiú, lány nemben is éremmel büszkélkedhetek a kitűnő eredmények után.

Eredmények: ITT.
Képek: ITT.

A nap csattanója talán az volt, amikor az utolsó párosként Kormos József főszervező elnökünk és Fürjes Pál polgármester úr is kipróbálták a távot, és vívtak egymással és a dombbal ádáz küzdelmet.Ez a mai verseny az 5 próbából álló KONDI NAPOK szabadidősport programsorozat utolsó állomása is volt egyben. Büszkén mondhatjuk el, hogy a lépcsőfutással, családi szánkóhúzással, szabadidős úszással, teljesítménytúrával és a mai dombfutással több száz helyi lakost sikerült megmozgatni. Akik, pedig a versenyeken elért eredménytől függetlenül legalább 4 alkalommal részt vettek emlékül egy a KONDI NAPOK emblémával ellátott pólót kaptak.

A programsorozat a MOB támogatásával valósult meg.


2014. március 25.

Elindult a Kölyök Atlétikai Program Ózdon is

Több ózdi tanító és testneveléssel foglalkozó pedagógus is elvégezte a Kölyök Atlétikai Programhoz kapcsolódó képzést. A program által kínált eszközök is már több iskolába megérkeztek. Ebből adódóan az Ózdi Sportszervező Iroda és az Ózdi Teknőc Futó Club a legkisebbekkel kezdve teret akar biztosítani, hogy minél szélesebb körben megismerjék a gyerekek az atlétika által biztosított mozgásformákat.

Az Újváros Téri Általános Iskola két lelkes pedagógusát bevonva, Fürjesné Léhi Eszter és Zsámbok Bettina tanítónők segítségével az iskolában bemutatót tartottak a helyi óvodásoknak és lehetőséget biztosítottak a gyakorlásra. Március 25-én, pedig a Városi Sportcsarnokban 5 óvoda ifjú atlétái már versenyszerűen próbára tehették képességeiket.
Az összesen 7 feladatból álló megmérettetés nagy örömet okozott a kicsiknek. Mindenki szeretett volna minél többször végigmenni a kialakított pályákon, teljesíteni az adott „próbát”.

A végén természetesen a kellemes fáradság ellenére minden csapat örülhetett, hiszen oklevelet kaptak, illetve csokival, üdítővel pótolhatták a gyerekek a felhasznált kalóriákat.

Képek:ITT.


2014. március 23.

Legyőztük az Eged-hegyet!!!

03.23-án, vasárnap három Teknőc is megjelent az egri Érsek-kertben, hogy képviselje a klubot, közülük ketten már visszatérő jelleggel. A verseny kifejezetten kemény terepen zajlott, de mindhárman sikeresen megbirkóztak a meredek Eged-hegyi domboldallal. Nagy Róbert a Senior2 kategória első helyezettje lett, Deme Szabolcs a Senior1 harmadik helyezettje, míg Ihász Veronika szintén senior1-ben női első helyet ért el.


2014. március 22.

Robi Kecskeméten is jól futott!!!

Robi átveszi A szombati napon Nagy Robi tette próbára ismét a képességeit Kecskeméten. A kiváló futó a félmaratoni verseny során a korosztályos harmadik helyet szerezte meg 01:25-ös eredményével az igen kemény mezőnyben. Gratulálunk, Robi!


2014. március 21.

Tekebajnokság

A harmadik helyezett Teknőcök csapata Március 21-én, pénteken délután, a Városi Sportcsarnok éttermében került sor a Városi Amatőr Tekebajnokság díjátadójára. A Teknőcök csapata harmadik helyen zárt, közülük Berki Marianna a Legjobb Összetett Eredményért járó díjat is átvehette. A Kis Teknősök tízenkettedikként fejezték be a versenyt, ami a kezdeti elvárásokat jócskán meghaladta.


2014. március 18.

Sportiskolai megállapodás

A Bolyky Tamás Általános Iskola a 2014/2015-ös tanévtől csatlakozik a Magyar Olimpiai Bizottság Sportiskolai Programjához. Ez azt jelenti, hogy az első és az ötödik évfolyamos osztályoktól kezdve felmenő rendszerben az évfolyam erre kijelölt osztályában a sportiskolai kerettanterv szerint történik az oktatás. Több sportág mellett az atlétikával is kiemelten kívánnak foglalkozni, melyhez helyi "partner" kell. Az Ózdi Sportszervező Irodában kedden a többi sportág érintett egyesületének képviselőjével együtt az Ózdi Teknőc Futó Club is együttműködési megállapodást kötött az iskolával, melyet elnökünk és Kovács Ottó intézményvezető is aláírásával látott el.

Reményeink szerint ez akár egy fordulópont is lehet, hogy a helyi atlétikai életben az utánpótlással való foglalkozás által egy felfelé ívelő időszak kezdetét vegye. Emlékeztetésként ide kívánkozik, hogy épp a bolykis Vámos Petra volt az, aki a tavalyi évben atlétika kislabdahajítás Diákolimpián országos bajnoki címet szerzett.


Utánpótlás hír

Mezei Futóverseny Diákolimpiára felkészülés

Még tavaly rendezte meg az Ózd Térségi Diáksport Bizottság a Mezeifutó Diákolimpia térségi döntőjét. A III. és IV. korcsoportban első helyezett egyéni versenyzők és csapatok továbbjutottak a megyei döntőbe. A döntő Miskolcon lesz április 3-án. Addig egyesületünk segít az iskolásoknak a felkészülésben és minden kedden és csütörtökön 14 órától a Stadionban foglalkozást tartunk.


2014. március 09.

KONDI NAPOK - Teljesítménytúra

Igazi tavaszias idővel várta a KONDI NAPOK résztvevőit ez a kora márciusi nap. Több mint 40 fő vállalkozott arra, hogy nem otthon tölti a vasárnap délelőttöt, hanem a ragyogó napsütést kihasználva természetjárással köszönti a tavaszt. Klubunk 3 különböző távval várta a résztvevőket, hogy mindenki találjon testhezálló, legyőzhető távolságot. A legkisebbek és a családok 5 km-es dimbes-dombos terepen, a nagyobbak 8,8 km-es távon és a felnőttek a komoly emelkedőkkel tarkított 12,6 km-en gyönyörködhettek az Ózd környéki természeti adottságokban. Az időjárásnak és a jó társaságnak köszönhetően mindenki jól érezte magát, és ezért sokan nem elégedtek meg a számukra kitűzött kevesebb kilométer teljesítésével, hanem még a kisebbek is sikeresen végigmentek a leghosszabb útvonalon. A végén természetesen mindenki kellemesen elfáradva mondhatta, hogy ez is meg volt. A következő legyőzendő feladat és egyben a KONDI NAPOK eredményhirdetése is március 29-én (ez egy nappal előbbre lett hozva!) lesz a II. Dombfutó Versenyen.

Képek: ITT.A sportprogram a MOB támogatásának köszönhetően jött létre.


2014. február 22

Latyakfutás helyett sárdagasztás??!

Három a legény??! Az ez évi Bogácsi Latyakfutásra a Teknőcök kis számban, de óriási lelkesedéssel érkeztek. A három ózdi hős megérkezése után fenntartott némi időt a készülődésnek, átöltözésnek, évődésnek, tervezgetésnek, a rendezői instrukciók többszöri meghallgatásának, majd ki-ki vérmérséklete szerint bemelegített (krém, aerobic, némi nyújtás), végül rajthoz sétált a Jurta étteremből a Bogács vége táblához. Ismét instrukcióosztás következett ("...csak mentek, mentek a Fekete Kosig, akkor jön egy roppant meredek, de rövid part, ahol balra kell menni, ha nem egyértelmű, úgyis lesz olyan nagyon gyors futó, aki már volt itt és ő majd tudja és előremegy..." - Imádtuk, abszolút!), majd elrajtolt a mezőny. A két fiú hamar a nyakába szedte a lábát, láthatólag az élbolyban haladtak, egymástól nem túl távol. Kezdetben, bemelegítésképpen nagyjából sík országúton ment a mezőny, majd némi szintesedés következett, miközben két falun is keresztülhaladtak. Ezután gyors teaszünetet követően valóban roppant rövid, de meglehetőst meredek part következett és onnan indult a sárdagasztás, körülbelül 6 és fél kilométeren át. Új sportágakat is véltek gyakorolni, a sárcsolyát, miszerint jobbra csúszik, sikít, balra át, középen gyors sasszé, kettő, három, piruett balra és süllyeeeed!!!- de azért hősiesen kitartottak a végső lejtőig, annál is könnyebben, mert a roppant meredek, de rövid után jelentősebb emelkedővel már nem akadt dolguk, a végén pedig fél kilométer sprint le a dombról, miközben köröskörül elfogyott a panoráma és a szőlősorok, végül pedig átjutottak a célkapun, na persze térdig sárosan. Itt gratulációk, pacsizás után mindenki cipőlekapva, zokniban mászkált a Jurtában, zsíros deszkát, forró teát majszolgatva, majd az eredményhirdetés után várt rájuk a Termálfürdő! Az eredményeik abszolut felülmúlták a várakozásaikat, Fábián Norbi 1:01 alatt teljesítette a 14 kilométeres távot, ezzel a nagyon értékes negyedik helyet szerezte meg, éppencsak lecsúszva a dobogóról, Tulipán Attila 1:03-as eredménye a hetedik helyezésre volt elég, míg Ihász Veronika 1:08-ával a fiúktól jócskán lemaradva, de a női mezőnyben elsőként ért célba. Mindnyájan elégedetten értek este haza. Kellemes időt fogtak ki, barátságos szervezést és gyönyörű útvonalat. Mi kellhet még???


2014. február 16.

KONDI NAPOK - Szabadidős Úszás

Vasárnap rendeztük a Kondi Napok szabadidősport programsorozat harmadik állomását. Ezúttal nem a szárazföldön kellett megküzdeni az elemekkel a résztvevőknek, hanem a vízben. A szabadidős úszás program nem verseny volt. A különböző korosztályoknak eltérő távokat kellett teljesíteni lehetőleg folyamatos úszással. Harmincnál is többen jelentkeztek és teljesítették a kitűzött penzumot. Még olyanok is voltak, akik eddig nem vettek részt ebben a programban, de most kedvet kaptak.


Következő állomás a túra lesz, melynek időpontja március 9. (vasárnap). Reméljük, ott is sokan leszünk!

A program a MOB támogatásával a Magyar Szabadidősport Szövetség közreműködésével valósul meg.


KONDI NAPOK 3. állomása

Szabadidős Úszás

Február 16-án (vasárnap) kerül megrendezésre a KONDI NAPOK 3. állomása a Szabadidős Úszás. A részvétel feltételei megtalálhatóak a kiírásban IDE KATTINTVA.

Korosztályonként különböző távokat kell teljesíteni lehetőleg folyamatos úszással 50 perc alatt. Nem verseny, külön díjazás nincs, de a teljesítés beleszámít a programsorozat értékelésébe.

Indulás 10-11 óra között folyamatosan. A programban résztvevők a kedvezményes jegyet kérhetik az uszodai belépésnél.Mindenkit szeretettel várnak a Szervezők!


2014. február 2.

KONDI NAPOK - III. Családi Szánkóhúzó Verseny

Az előző héten leesett hónak köszönhetően még a mostani hétvégére is maradt annyi hó, hogy végre meg tudtuk rendezni a III. alkalommal lebonyolított Családi Szánkóhúzó Versenyt. A kellemes időben megtartott erőpróba egyben a KONDI NAPOK második állomása is volt, melyre a vártnál többen rászánták a vasárnap délelőttjüket. Az ovisoknak, fiataloknak, felnőtteknek nem kellett csalódniuk, hiszen az idén is eredménytől függetlenül egymásnak szurkolva, remek hangulatban szórakozhattak a versenyzők és a nézők egyaránt. A párosok életkorának megfelelően összesen négy korosztályban hirdettünk eredményt, de a jelmezes csapatok is külön díjazva lettek. Sőt, a legkorosabb csapat is megérdemelte a különdíjat. A legeslegkisebbek, pedig plüssállatokat kaptak emlékül. Aki esetleg nem melegedett ki eléggé az forró tea és pogácsa mellett várhatta az eredményhirdetést.

Győztesek:
I. korcsoport (40 évig):
Tompa Rajmund, Tompa Patrik 1:24,78
II. korcsoport (55 évig):
Fehér Tünde, Fehér Gábor 1:22,37
III. korcsoport (70 évig):
Nagy Róbert, Deme Vanda 1:22,65
IV. korcsoport (70 év felett):
Pető János, Jakab Krisztina 1:54,62További képek: ITT.

Részletes eredmények: IDE KATTINTVA.

A program a MOB által helyi szabadidősport programok szervezésére kiírt pályázat keretein belül valósult meg.

A KONDI NAPOK következő állomása a szabadidős úszás, mely február 16-án a Városi Tanuszodában lesz.


2014. január 31.

"ÓZD LEGJOBB SPORTOLÓJA 2013" díjátadó ünnepség


Az Ózdi Sportszervező Iroda az idén is megrendezte a hagyományos sportos díjátadó ünnepséget, melyen az előző év legjobbjait díjazta az ebből a célból alakított 7 fős szakmai kuratórium. Az ünnepség közel két évtizedes történetében az Ózdi Teknőc Futó Club részéről 2012-ben elnökünk, Kormos József már átvehetett egy kitüntetést "Ózd Sportjáért" végzett tevékenységéért. Olyan viszont nem fordult elő, hogy aktív tagunkat tüntessenek ki. A tavalyi év teljesítménye alapján most azonban rögtön két érdekeltségünk is volt.

Az összesen 12 kategória közül a "Legjobb Csapat" kategória egyik díjazottja az Ózdi Acélfiúk gárdája lett a Nagyatádi Ironman versenyen elért 5. helyezésének köszönhetően. A csapat tagja, aki a maratont futotta Deme Szabolcs sporttársunk volt. Az Ő kiváló futása is jelentősen hozzátett a szép eredmény eléréséhez. Emlékeztető: IDE KATTINTVA.

Az "Ózd Legjobb Sportolója 2013" különdíját, pedig Nagy Róbert vehette át Fürjes Pál polgármester úrtól. Az Ő teljesítményét és eredményeit sem kell külön bemutatni. Talán kiemelhető azonban, hogy a tavalyi évben első alkalommal jutott el a válogatottságig és a csehországi master hegyifutó világbajnokságon kitűnően képviselte az országot, illetve a korosztályos Magyar Kupa győzelme is önmagáért beszél az év során teljesített 30!!! versenye mellett. Összes eredménye összegyűjtve ITT olvasható.

Köszönjük klubunk hírnevének öregbítését és hasonlóan kimagasló eredményeket kívánunk ebben az esztendőben is!KONDI NAPOK 2. állomása

Családi Szánkóhúzó Verseny

ITT mellékeljük egyesületünk által már harmadik alkalommal rendezni kívánt Családi Szánkóhúzó Verseny kiírását.
Sajnos hó hiány miatt a január 5-re tervezett programot elhalasztottuk és egészen tegnapig nem is érkezett meg az égi áldás. Azonban most a hétvégén lehulló hó és a várható időjárás hatására február 2 -ra a kiírásnak megfelelően 10 órára várjuk a fiatalokat, idősebbeket, családokat.

A verseny a KONDI NAPOK 2. állomása is egyben, ezért a Lépcsőfutó Versenyen indulók mindenképpen, de aki még csak most szeretne bekapcsolódni ebbe a sorozatba az is bátran jelentkezhet. Nem fontos családtaggal nevezni és a legötletesebb jelmezes indulót (indulókat) is díjazzuk.

Nevezési díj nincs!


2013. ÉV ESEMÉNYEI

KELLEMES ÜNNEPEKET ÉS SPORTOS BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁN A KLUB VEZETÉSE TAGJAINAK ÉS A PROGRAMJAINKON RÉSZTVEVŐKNEK EGYARÁNT!


2013. december 9.

Újabb sikeres pályázat

A Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Szabadidősport Szövetség által Helyi Szabadidősport Programok szervezésére kiírt pályázaton ismét sikeresen szerepelt egyesületünk. A tavalyi és az idei év első részében is ennek a pályázati lehetőségnek köszönhetően sikerült több szabadidősport programot megvalósítani városunkban. A most kiírt pályázaton is közel 1 millió forintot, pontosan 930 ezer forint támogatást sikerült szerezni. A tervezett önrészéből már az ősszel megvalósult sporteseményekhez is hozzájárultunk (triatlon verseny, atlétikai diákversenyek) és a lépcsőfutó versennyel felélesztettünk egy régi hagyományt, a Kondi Napokat, melynek a sikeres pályázatnak köszönhetően biztos a folytatása. A pályázat elkészítését az Ózdi Sportszervező Iroda biztosította.


MAHFUSZ Kupa díjátadó

Egyesületünkhöz került az egyik Hegyifutó Kupa

Az Ózdi Teknőc Futó Club versenyzői kiválóan szerepeltek az év során a különböző hegyifutó versenyeken. Így a Magyar Hegyi és Terepfutó Szövetség kupasorozatában Nagy Róbert a 40-49 éves mezőnyben az összesített első helyet, Molnár Csaba a felnőtteknél a második helyet szerezte meg. A jelentős sikerre való tekintettel a megszokotthoz képest kicsit hosszabban emlékezzünk vissza miről is szólt ez a versenysorozat és hogyan érték el ezt a kitűnő eredményt a Teknőcös futók.

2013-ban a Magyar Hegyi és Terepfutó Szövetség 6 futamból álló országos Hegyifutó Kupasorozatot indított. A versenysorozat célja az volt, hogy minél változatosabb helyszíneken és pályákon biztosítson megmérettetési lehetőséget a hegyi terepet kedvelő futóknak. A versenysorozatban minden egyes versenyen a helyezéseknek megfelelő pontokat lehetett gyűjteni. Az első 100, a második 85, a harmadik 75 pontot gyűjthetett teljesen a 30. helyezéssel bezárólag, aki még szintén 1 ponthoz juthatott. A visegrádi országos bajnokság esetében 1,2-szeres szorzóval számoltak a szövetség vezetői. A versenysorozat értékeléséhez legalább 2 futamon el kellett indulni, és a 3 legjobb eredmény alapján történt a végső sorrend kialakítása. Kategóriák: U20, felnőtt, 40-49, 50+; női- férfi. A kupafutamok helyszínei Ózd, Felsőtárkány, Visegrád, Piliscsaba, Esztergom, Óbuda-Hármashatárhegy. A versenysorozat kategóriáinak győztesi elnyerték a MAHFUSZ Hegyifutó Kupát. Az Ózdi Teknőc Futó Club verseny rendezésben és a versenyeken való részvételben is kimagaslóan teljesített az évben. Ózdon indult a kupasorozat, melynek köszönhetően az egyik célt biztos, hogy sikerült elérni: a sorozat egyik legnépesebb induló létszáma és a hagyományoknak megfelelő kiváló szervezés a hegyi és terepfutás népszerűsítését nagy mértékben elősegítette. Már itt is látszódott, hogy a hazai pályán elinduló versenyzőink a végelszámolásnál is előkelő helyen szerepelhetnek. A sorozat értékelésére a november 23-án rendezett 105. Mezei futó Országos Bajnokság keretében került sor, ahol Nagy Róbert a versenysorozat összesített győzelmével a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára állva átvehette az elsőségért járó kupát a szenior kategóriában. A sorozat közben Teknőcössé vált Molnár Csaba, pedig a felnőtt kategóriában állhatott a második fokra. Ebben a korcsoportban egy másik ózdi sportoló, Vitális István is eredményesen, a 4. helyen zárta a megmérettetést. Megkérdeztük klubtagjainkat, hogyan emlékeznek vissza, hogyan élték meg belülről ezeket a versenyeket.

Nagy Robi:

Az első futamon ez év májusában Ózdon volt, az Ózdi Teknőc Futó Club rendezésében, ahol én magam is szervezőként is tevékenykedtem. Érdekes volt ez a hazai verseny a számomra, mert április, május folyamán kiújult gerincproblémával küszködtem. Több versenyt le kellett mondanom, és sok edzést kénytelen voltam kihagyni, ami érzékeny veszteség volt a versenyév szempontjából. Mivel azonban már lábadoztam, és az ózdi versenyen évek óta rajthoz állok, így ezen most sem akartam változtatni. A 11,4 km-en a nem túl biztató előzmények ellenére sikerült megnyernem a korosztályom versenyét, és az ezért járó 100 pontot. Mivel javulóban voltam a sérülésből, így reménykedve tekintettem a következő versenyek felé. A második kupaforduló Felsőtárkányban volt júniusban 17 km-en, ahol 2 körben komoly szintemelkedést legyőzve kellett teljesíteni a versenyt. A verseny előtt még azt hittem, hogy a versenytársak mellett a szintemelkedés lesz a legnagyobb ellenfél. A második körben azonban kiderült, hogy az időközben kialakult zivatar, a villámlás, a lezúduló eső mennyisége, és a tönkre ázott terep fogja a legnagyobb kihívást adni. Erős volt a mezőny, de sikerült újra megnyerni a korosztályt, ami újabb 100 pontot jelentett. A harmadik futam júliusban Visegrádon zajlott, ami külön országos bajnokság volt. A mezőny is sokkal erősebb volt a két előző versenynél. A versenyen 3-szor kellett fel és lefutni a visegrádi Nagyvillám sípályán, ami ezért nagy kihívás volt, és ha a 10 km-es versenytáv nem is volt a leghosszabb, a teljesítendő szintemelkedés mindenképpen megadta a futam rangját. A versenyen a korosztályos 6-ik helyet sikerült megszereznem, amivel 72 ponttal gazdagodtam. Mivel a kupasorozatbeli versenytársak nem sok pontot szereztek, így ekkor 272 ponttal magabiztosan vezettem az összetett versenyt. Már számolgatni is lehetett, hogy kinek mennyi pontja van, és a hátralévő versenyeken kinek mennyit kell szereznie ahhoz, hogy a kívánt eredményt elérje. Bennem is felcsillant a kupasorozat megnyerésének fényes lehetősége, de hogy ez biztos legyen, ezért a hátralévő 3 versenyből egyet még mindenképpen meg kellett nyernem. Mivel a szeptember 21., és október 5. időpontokra előzetesen más versenyeket terveztem, ezért a kupasorozat legnehezebb versenyén, a piliscsabai 28 km-es versenyen kellett bizonyítanom és bebiztosítani az előkelő helyezésemet. Számomra az tette különösen nehézzé a versenyt, hogy a 4x7 km-es verseny első körének második felében egy meredek lejtőn erős tempót futva, nagyot estem és vérző sebekkel a lábamon, a vállamon, az arcomon, fájó lábbal folytattam a versenyt, amiből akkor még több mint 3 kör (21 km) volt hátra. Ennek ellenére sikerült Piliscsabán is megnyernem a korosztályt és mondhatom, hogy az egyik legkeményebb küzdelmem, és győzelmem volt. Meg lett az újabb 100 pont, és az összesített 300 pontommal elérhető közelségbe került a győzelem. A hátralévő két futamon már nem kellett elindulnom, hanem azokban az időpontokban más versenyeken futottam. Az országos éves kupasorozatbeli korosztályos győzelmem a szeptember 21-én lezajlott Esztergom-Dobogókő verseny után vált biztossá, ahol is a versenytársaim nem szereztek számukra elegendő pontokat, így az utolsó október 5-i futamra már matematikai esélyük sem maradt a ponttáblázaton utolérniük.

Molnár Csaba:

Mindig központi szerepet játszott a sport az életemben, de futóversenyen pár évvel ezelőtt indultam először az Ózdon megrendezett hegyi futóversenyen. Akkoriban úgy terveztem, hogy minden évben ezen elindulok, de sajnos egy térdszalag szakadás miatt az aktív hobby futást jó egy évre ki kellett hagyni és csak 2012 nyarán kezdtem újra futni. Az év elején úgy gondoltam, hogy csak a tavasszal megrendezendő Ózdi Hegyi Futóversenyen veszek részt. Akkoriban csak a maximum 10 km távra készültem. A versenyen megtudtam, hogy a futam része egy kupasorozatnak és akkor elhatároztam ha szabadidőm is engedi részt veszek a többi versenyen is, amire természetesen már céltudatosabban is készülök. Úgy terveztem szerzek egy kis versenyrutint, pályaismeretet ez évben. A terepfutást szeretem, amihez kiváló adottságokkal bírnak az Ózdot övező dombok, erdei útvonalak. Persze a futás mint stressz levezetés sem rossz.:) A kupasorozatban a legnagyobb kihívást, az 5 futam közül amin részt vettem, a piliscsabai verseny jelentette a 28 km-es távjával és a nagy szintkülönbségével. Ilyen távot korábban nem futottam, pláne nem hegyi terepen. Itt voltam a legjobban megviselt a verseny után. Összességében nem számítottam arra, hogy dobogós helyezést érek el a végelszámolásnál hisz ez nyílt versenysorozat volt és az országból bárki elindulhatott rajta. Az összetett versenybe a következő eredményeim kerültek beszámításba: Ózd 11,4 km, Piliscsaba 28 km – mindkettőn 4. hely, Felsőtárkány 17 km – 2. hely, Esztergom 19 km – 3. hely. Összesen 230 pontot sikerült szereznem. Nagyon örülök a teljesítményemnek. Úgy érzem van még tartalék bennem és tudatos felkészüléssel és a megszerzett tapasztalatokkal akár jobb időeredményeket is el lehetne érnem. A jövőben természetesen akarom folytatni a hegyifutást melyhez remélem lesz elég szabadidőm is.

GRATULÁLUNK A KIMAGASLÓ TELJESÍTMÉNYHEZ ÉS KÖSZÖNJÜK, HOGY EGYESÜLETÜNK HÍRNEVÉT TOVÁBB ÖREGBÍTETTÉTEK!


2013. november 23.

"Lendületbe hozzuk" nyílt mezei verseny Budapesten

A budapesti Bókay-kertben elhelyezett versenyközpontban zajlott a 105. Mezeifutó Országos Bajnokság, melynek keretén belül a “Lendületbe hozzuk” nyílt mezei versenyre is sor került. Nagyrészt a kert területén volt kijelölve a pálya nyomvonala, de a futókra várt egy komolyabb domb is a kerten kívül, amit háromszor is meg kellett futniuk egy kör, azaz 1500 méter megtétele alatt.Technikás, kanyargós, igazi mezei terepen két klubtagunk 6 km-en mérettette meg magát. A szervezők szerint az utóbbi években nem volt ilyen szintkülönbségű és vonalvezetésű pálya, így akik szeretnek terepen és hegyekben futni azok előnyt is szerezhettek a többi futóval szemben. Ennek megfelelően a felnőtt kategóriában Molnár Csaba 21:53-as idővel az 5. helyen, a szeniorok között Nagy Róbert 22:06-os idővel az előkelő 4. helyen ért célba.
Az OB és a nyílt verseny mellett azonban ezen a napon történt meg a Magyar Hegyi és Terepfutó Szövetség kupasorozatának értékelése is. Ebben nagy sikert arattak sportolóink, hiszen Csaba a felnőtt kategóriában 2. lett, Robi pedig a szeniorok között az összesített első helyezésével Ózdra hozta a Kupát. A kupasorozatról és az eredményhirdetésről később részletesen is beszámolunk.


2013. november 3.

Győri győzelem!

Ha vasárnap, hát verseny Nagy Robi számára. És ha verseny, helyezés is jut, nem is akármilyen! Győrre, a Sri Chinmoy maraton félmaratoni távjára azért érkezett, hogy immár harmadszor is elvigye a korosztályos első helyezettnek járó serleget, de most ennél többet is elért: a 95 fős mezőny abszolút első helyezettjeként ért célba. Robi a nehéz időjárási körülmények dacára is 1:26:55 alatt teljesítette a távot terepen. Saját elmondása szerint a dolgát az igencsak puha talaj nehezítette most ezen a számára annyira kedves versenyen. Gratulálunk Robi, megint nagyot futottál!

Sri Chinmoyról, a versenysorozat névadójáról, a versenyről és a csapatról, ami mögötte áll többet is megtudhatsz ITT .

"1977-ben alakult meg a Sri Chinmoy Marathon Team, amely évente több száz sporteseményt és versenyt rendez világszerte. Sri Chinmoy és tanítványai a versenyzést mindig is pozitívnak tartották, feltéve, hogy a versengés a megfelelő szellemben történik: egy eszköz, hogy teljes mértékben elérjük a bennünk rejtőző képességeket."


Szalonnasütős képek!!!

Katt ide a galériáért!

A szalonnasütésről készült pár kép végre fent a facebookos oldalunkon.


2013. október 27.

Évadzáró futás a Barátság Maratonon

Szép, tavaszias október végi vasárnapon rendezték meg Miskolcon a hagyományosan évadzáró futóeseményt, a Barátság Maratont, immáron 13. alkalommal. A versenypálya elköltözött, így a jól megszokott parkos, fás külvárosi tájak helyett a belváros látványosabb pontjait szemlélhette a rekord számú futó. A kicsit több, mint öt kilométeres körpályán többen is saját rekordjainkat döntögettük és nem is rosszul, mert végül egészen sok érmet, kupát sikerült hazahoznunk. És aki nem ilyen céllal ékezett, az is mind kellemesen töltötte ezt a csodás, napfényes napot, ki-ki a vérmérséklete szerinti távon.

Versenyzőink:

maratoni táv:
Deme Szabolcs: 2:58:26, 4. helyezés
Ihász Veronika: 3:41:18, 3. helyezés

félmaratoni táv:
Nagy Róbert: 1:22:25
Ronyecz Ákos: 1:40:33
Ronyecz Ákosné: 2:09:20
és velük futott az ÓKE versenyzője, Vitális István is, aki 1:37:35-tel szintén kiválóan zárta a versenyt.

negyedmaraton:
Fábián Norbert: 41:07
Dobos Máté: 45:50
Hamkó László: 1:01:17
Horváth Gáborné: 1:01:07
Szűcs Margit: 1:03:43

Peták Szabolcs is velünk érkezett a helyszínre, habár egyenlőre nem tagja a klubnak és öt kilométeren a 15-18 év közöttiek korosztályában a 3. helyezést érte el 24:32-es idejével.

Ha bővebben is érdekel az esemény, olvasd el az Ózd Sportja cikkét.


2013. október 22.

Adtunk az élvezeteknek, szalonnát pörgettünk

A szerdai ünnepnapra tekintettel, kedden délután hirtelen jött ötletként szalonnasütést csaptunk. Meglepően sokan jöttünk össze és jó hangulatban eresztettük ki a mindennapok gőzét. Az utóbbi, mozgalmas hetek miatt bőven került hivatalos megbeszélnivaló is terítékre, de utána kötetlen társalgás alakult ki, miközben sütöttünk, söröztünk, ettünk-ittunk. Remélhetőleg még sok ilyen vidám kis rendezvényre kerül sor. Fényképek egyenlőre nem kerültek elő a nagy eseményről, de biztosíthatok mindenkit, hogy vannak és előbb-utóbb felkerülnek ide, vagy a facebook oldalunkra.


2013. október 20.

Pályacsúcs a IV. Lépcsőfutó Versenyen

Jó időben és sok érdeklődővel rendezte meg klubunk a Lépcsőfutó Versenyt. A kitűnő időben kitűnő időeredmények is születtek.

Kezdetben még az ovisok próbálták a szülők kíséretében minél gyorsabban szedni a lábaikat, majd az általános iskolásokon kezdve az idősebbekig mindenki próbára tehette teljesítőképességét. A legjobb eredményt és egyben a verseny történetének 200 lépcsős pályacsúcsát Tompa Rajmund (miskolci Rendészeti Szakközépiskola tanulója) 33:95 mp-es idővel érte el (a képen). A nap másik érdekessége volt, hogy Ózd város polgármestere, Fürjes Pál is felfutott a 200 lépcsőfokon, méghozzá egy perces időeredménnyel.

Klubtagjaink is aktívak voltak, köztük Ronyecz Ákosné, Zsuzsa már tavaly átvehette harmadik győzelme után az "Örökös Bajnoki" címet, de az idén sem tudták letaszítani a trónról (a lépcsőről).

Az első helyezettek:
Ált. isk. I-II. kcs.: Deme Bence, Vámos Mira.
Ált. isk. III-IV. kcs.: Deme Szabolcs, Matula Fanni.
Középiskola: Gaga Cintia.
Felnőtt: Tompa Rajmund, Ronyec Ákosné.
Szenior: Vanczák Attila, Jakab Krisztina.

Részletes eredménylista a "Letöltés" menüben, további képek pedig a képre kattintva, vagy a facebookon is megtekinthetőek.

Ez az alkalom egyben a Kondi Napok szabadidősport programsorozat első állomása volt, mely januárban (reméljük legalább ugyanilyen létszám mellett) folytatódik a Családi Szánkóhúzó Versennyel.

Köszönjük mindenkinek a részvételt és a jó hangulatban közösen eltöltött vasárnap délelőttöt.


Utánpótlás hír

Budapest Maraton +

A 28. Budapest Maraton beszámolójához az is hozzátartozik, hogy a legkisebbek között is képviseltettük magunkat.

A legifjabb Teknőcös, akinek még a páncélja sem keményedett meg rendesen, sikeresen teljesítette a Danon Maratonka 2,7 km-es távját.

Gratulálunk Ronyecz Sárikának a nem mindennapi teljesítményhez!


2013. október 13.

28. Spar Budapest Maraton


Klubtagjaink ismét részt vettek ezen az immáron 28. alkalommal megrendezett versenyen. Bár kis létszámban, de töretlen lelkesedéssel képviselték a klubot, ki-ki képességei szerint és edzettségi szintjének megfelelően. Gratulálunk minden célba érkezőnek! Képgaléria az eseményről ITT megtekinthető a facebookon.

Maraton:
Deme Szabolcs - 03:03:37 - F5/18
Nagy Róbert - 03:27:44 - S2/55
Ihász Veronika - 03:51:33 - N4/22
Ronyecz Ákos - 04:03:38 - S1/294
Bárdos Miklós - 04:37:12 - S3/196

30 km:
Szűcs Margit - 03:43:06


2013. október 9.

Mezei futás Diákolimpia

Az idei tanév mezei futás Diákolimpia Ózd Térségi Döntője nagy létszámú részvétellel zajlott le.

Az Ózdi Diáksport Bizottság Atlétikai Szakbizottsága minden korcsoport számára kiírta a versenyt, melyet a már megszokott helyen, a Városi Stadion füves területén rendeztek meg. Az összesen 335!!! résztvevő gyerek igazán remek diáksportos hangulatot teremtett. A középiskolás mezőnyben két fiatal klubtagunk is ott volt és bár az 1800 méteres táv a megszokotthoz képest rövidnek bizonyult, szép eredményeket értek el.

Az V. korcsoportban Dömötör Mihály (JAG) a második helyet, a VI. korcsoportban Dobos Máté (JAG), a képen, az első helyet szerezte meg.


2013. október 6.

Szép emlékű verseny

A hétvégén rendezték a jubileumi 90. Kassa Béke Maratont, melyen több távot is teljesíthettek a résztvevők. Ez az a verseny mely a világ második legrégebbi maratonja és számunkra mindig szívet melengető lesz. Összesen 12 alkalommal nyert magyar futó közöttük Tóth Gyula az Ózdi Kohász színeiben 1966-ban és 1971-ben is eltudta hozni a legjobbaknak járó trófeát. 2005 óta minden alkalommal afrikai futók diadalmaskodnak, ahogy idén is. Nagy Robi most a félmaratoni távon mérettette meg magát is kitűnő idővel 1:23:30-al az abszolút 45. , kategóriájában a 11. helyen ért célba 1771 futó közül.

Gratulálunk!Lépcsőfutóverseny újratöltve

Október 20-án (vasárnap) immár negyedik alkalommal rendezzük meg a lépcsőfutóversenyt. A hagyományoknak megfelelően ismét a Március 15. út Ráctag tetőre vezető lépcsősorának adottságait használjuk ki. Részletes kiírás a letöltés menüben található.

Egyben ez a program lesz az egyesületünk által ismét meghirdetett "Kondi Napok" szabadidősport programsorozat első állomása. A sorozat öt eseményből áll, de erről bővebben majd később írunk a honlapon.


2013. szeptember 21.

Érmek az ország két pontjáról

A mögöttünk hagyott hétvégén az ózdi futók az ország két különböző pontján is bizonyítottak. Klubtagunk, Nagy Robi Tiszakesziben a III. Keszi Maratonon a 21 km-es távon 1:28-as idővel a második helyen ért célba. Az ÓKE színeiben Vitális István ugyanezen a távon a negyedik legjobb időt érte el, míg az utánpótlás vonalat erősítő Dobos Máté az 5 km-es táv teljesítése után a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Mindeközben Molnár Csaba (képen) Esztergomban gyűrte a kilométereket a Dobogókői Hegyi Fesztiválon. A 19 km-es távon 1:35:19-es időt ért el, ami azt jelenti, hogy egy fordulóval a MAHFUSZ Kupasorozat vége előtt már biztos az összetett dobogós helye. Ezen a versenyen az is kiderült, hogy ebben a kupasorozatban, a korábbi 4 versenyen elért eredménye alapján, Nagy Robi a 2013-as esztendőben az élen végzett.

Gratulálunk a hétvégi és Robi esetében az egész éves teljesítményhez is!


2013. szeptember 15.

Ózdi különítmény Piliscsabán

Kellemes időben rendezték meg a Piliscsabai Terepfesztivált, melynek egyik része a különböző távokon megrendezett hegyifutóverseny volt. Külön ózdi különítmény vágott neki a 28 km-es távnak, mely egyben a MAHFUSZ Kupa 4. állomása volt. Nagy Robi 2:39:21-es idővel az abszolút 3. helyen, korcsoportjában az első helyen futott be. Az igen technikás és nagy emelkedőkkel teletűzdelt terep majdnem kifogott Robin, aki az első körben esett, de sérülésein túltette magát és eredményesen szerepelt. Ez a korcsoport győzelem azt jelenteti, hogy a kupasorozat végeztével már biztosan a dobogóra állhat összesítésben. A felnőtt mezőnyben Molnár Csaba (aki reméljük nemsokára megtalálja helyét és tagjaink közt köszönthetjük) 4. lett, Vitális István (ÓKE) 7. helyen ért célba.

Részletes beszámoló és eredmények a www.ozdsportja.hu és a www.mahfusz.hu honlapokon.


Teljesítménytúrák világa

Bárdos Miklós sikeres teljesítései

Bárdos Miklós klubtagunk nem a futásban, hanem a természethez még közelebb álló tevékenységgel, a teljesítménytúrák teljesítésével ér el szép eredményeket. Már rengeteg kilométeren és túrán van túl és még hol van az év vége. Meglesz az idén is a "Mátra Kupája", teljesíti a "Budapest Kupát" és benevezett a "Giga Túra Ligába", amelyben csak a 100 km feletti teljesítéseket fogadják el a 2013-as évben. Szeptember 22-én a "24 órás futáson" 130 km a célja. Ezt váltóban is lehet teljesíteni és még lehet jelentkezni. Aki elég erőt és elszántságot érez magában vegye fel a kapcsolatot Miklóssal.
Klubtagunk eddigi 2013. évi teljesítései (túra név, hely, táv, szint megjelöléssel):
Was Albert 44- Verőce- 43,3- 1364
Téli gyermekvasút 20- Budapest - 18- 580
Téli Mátra XL- Mátrafüred- 40,5- 1599
Bükki tájolás- Bükkszentkereszt- 25- 850
Margita 40- Gödöllő- 40,1- 650
Galyavár 44 -Galyatető - 44,28- 2880
Palóc lefagysz- Somoskőújfalu- 49- 2442
Bükkiki- Szilvásvárad- 44- 1600
Mátrahegy- Mátrafüred- 43,42- 1922
Népek tavasza- Miskolc
Decatlon- Mátrafüred- 25 -1097
Rotary maraton Debrecen
Téry Ödön 50- Budapest- 48,9- 1360
Libegő 11x- Budapest - 20,6- 1572
Mátrabérc- Sirok- 55,64- 2742
Gyermekvasút 20- Budapest - 19,5- 535
Gerecse 50- Tatabánya- 48,3- 1345
Telecom Vivicita félm.- Budapest
Buda bércein- Budapest - 49- 1810
Gyermekvasút nyomában- Budapest - 21,7- 750
Bükk 50- Garadna- 52,3- 1550
Királyrét 30- Kismaros- 30,2- 380
Ökopark 85- Szarvaskő- 84- 3530
Vidróczki 61- Bátonyterenye- 61,3- 2500
Mátrai Csillagok 40- Gyöngyös- 42,75- 1600
Kinizsi 100- Budapest- 100- 2775
Mátra 115- Kisnána- 124- 6374
Turul 130- Budapest- 123,2- 3050
Kékes csúcsfutás- Mátrafüred
Kazinczy 50- Sátoraljaújhely - 57,2- 2120
Szondi György 100 -Királyrét - 103,8- 5125
Mátra 60- Pásztó- 58,2- 3150
EON félmaraton Hortobágy
Kék balaton- Pétfürdő- 106,2- 2510
Budai tájakon 30- Budapest- 32,3- 910
Királyháza 30- Kemence - 29,9- 1000
Roki 130- Nagykanizsa- 129,6- 2640
Abaúj 50- Fony - 50- 1200
Palóc 100- Nézsa - 102- 2363
Magas Bakony- Bakonybél- 51,5- 1545
BEAC MAXI 110- Magyarkút- 105,9- 3330
Tündér 7- Budapest- 6,9- 275

További sok sikert!


TE SZEDD!

Tisztítsuk meg a futóterepünket

Egy kis takarítási munkára invitálunk mindenkit. A TE SZEDD! országos szemétszedési akció keretén belül mutassuk meg, hogy mi nem csak használói vagyunk a természetnek. A versenyek szervezésénél és az edzéseknél is különös figyelmet fordítunk a környezetünk tisztaságára, de most közösen mutathatunk példát. Szeptember 14-én, szombat délelőtt a Bíben-völgybe (Vadvirágnál) várunk minden klubtagot és pártolót aki tenni akar a "tiszta Magyarországért". A létszám pontos felmérése érdekében minden tagot kérünk, hogy előzetesen jelezze részvételi szándékát Vanczák Attilának (vanczak@ozdisportiroda.t-online.hu) csütörtökig.


2013. szeptember 8.

Eredményes szereplés és jó szervezés a III. Ózdi Triatlon Versenyen

Vasárnap két részre szakadt csapatunk. Többen a rekord nevezéssel büszkélkedő Budapest Nemzetközi Félmaratonon álltak helyt (lásd előző cikk), míg mások itthon, a harmadik alkalommal megrendezett triatlon verseny lebonyolításában segédkeztek. A szintén nevezési csúcsot elérő eseményen jól sikerült a szervezés. Sőt, Deme Szabolcs révén a VII. szenior korcsoportban az amatőr versenyzők között egy elsőséggel lett egyesületünk gazdagabb. A versenyen résztvevők köre egyre jobban kiszélesedik. Jelzi ezt az is, hogy Szabolcson kívül csak Jakab Krisztina (szintén a VII. kcs. amatőrök között) és az Ózdi Tűzoltók csapata (váltó) tudott nyerni a helyi résztvevők közül. A további részletes eredménylista a képre kattintva megtalálható.


2013. szeptember 8.

28. Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton


Budapesten a Városligetben az Olof Pálme sétányon 9.00 órakor rajtolt a mezőny, ahol a csapat 10 fővel vett részt.

Eredmények:
1. Nagy Róbert 1:22:25
2. Dr. Lukács Pál 1:44:41
3. Ronyecz Ákos 1:44:41
4. Ihász Veronika 1:51:53
5. Bátka Zsófia 1:56:22
6. Kovácsné Danka Edit 2:02:14
7. Vashegyi Péter 2:04:14
8. Ronyecz Ákosné 2:14:14
9. Nagymarczi István 2:20:58
10. Szűcs Margit 2:26:41


2013. szeptember 6.

KÖNYVBEMUTATÓ AZ OLVASÓBAN

"A SPORTOK KIRÁLYNŐJE ÓZDON" címmel helyi sporttörténeti könyvet adott ki egyesületünk. A ózdi atlétikai élet történetét kezdetetektől napjainkig összefoglaló kiadvány szerzője ifj. Vass Tibor. A könyvbemutatón szép számban megjelentek a régi "kohászos" sportolók és a jelenlegi "teknőcös" klubtagok is. A rendezvényről bővebb beszámolót a www.ozd.hu oldalon lehet olvasni (a képre kattintva megjelenik).
A könyv jelképes, 1000 Ft-os áron megvásárolható. Érdeklődni lehet Kormos József klubelnöknél. Szép és igen tartalmas kiadványt sikerült létrehozni köszönhetően a szerzőnek és elnökünknek.

Mindenkinek, aki érdeklődik helyi sportéletünk múltja és jelene iránt csak ajánlani tudom.


2013. augusztus 31.

Szép eredmény a világbajnokságon

A Csehországi Janské Láznében rendezett 13. Master Hegyifutó Világbajnokságon 25 ország 503 futója vett részt. A 3 magyar induló között volt Nagy Robi, aki a 45-50 év közötti korosztályban mérettette meg magát. Mivel még ilyen világversenyen Ő sem vett részt ezért elsődleges célnak a tapasztalatszerzést tűzte ki maga elé. Annál azonban többet sikerült elérni. A 8,6 km-es 650 m !!! szintemelkedéssel, végig felfele haladó pályára összesen 46 induló nevezett ebben a korosztályban. Az extréme emelkedővel 5 versenyző nem bírt, feladta a küzdelmet. A célba érkező 41 futóból Robi 51:42-es idővel a 20 helyen teljesítette a távot. Ezzel, hogy a mezőny első felében végzett eredményesen sikerült a nemzetközi szereplés. A tapasztalatokkal felvértezve talán még ennél is tovább lehet majd lépni a következő évi ausztriai vb-n. Gratulálunk!


2013. augusztus 29.

Újabb válogatott futót delegálunk

Megint világverseny résztvevője lehet egy klubtagunk a franciaországi utánpótlás világbajnokság után. Most a Csehországban rendezett masters világbajnokság résztvevője lesz Nagy Róbert. Ezzel ő a második teknőc, aki a válogatottságig jutott és ezzel külföldön is képviseli a magyar, illetve az ózdi színeket is. Indulás előtt készített vele rövid riportot az ozdsportja.hu (a képre kattintva olvasható a cikk).

A verseny szombaton13 órától kezdődik. Gondolatban legyünk Robival és szurkoljunk neki!


2013. augusztus 23.

Triatlonos élménybeszámoló

A stadion területén pályázati segítséggel megépült extrém sportpálya átadójának apropóján tartották meg az I. Ózdi Extrém Sportnapot. A rengeteg látványos bemutató mellett az Ózdi Acélfiúk Extrememan triatlonos csapata is tartott élménybeszámolót, melynek futó tagja Deme Szabolcs volt. A csapat nagyszerű eredményt ért el az 5. helyezésével. A felkészülésről és magáról a versenyről mindenki egyenként mesélt az érdeklődőknek. Szabolcs futásáról azt is megtudhattuk, hogy valójában csaknem 20 perccel jobb időd futott, de egy baki miatt csak később haladt át a célban elhelyezett chippes időmérő szőnyegen. Szerencsére ez a csapat eredményt, igaz csak 40 másodperc híján, de már nem befolyásolta.


MEGHÍVÓ

Könyvbemutató az ózdi atlétikai életről

Az ÓZDI TEKNŐC FUTÓ CLUB jóvoltából egy, a helyi atlétikát kedvelők számára igen értékes kiadvány jelenik meg.
Ijf. Vass Tibor gyűjtőmunkája és egyesületünk lévén az anyagiak megteremtése lehetőséget adott arra, hogy az ózdi atlétika fényes múltját és mai helyzetét is megörökítse egy könyv.

Klubunk minden sportbarátot szeretettel meghív a

„SPORTOK KIRÁLYNŐJE ÓZDON”

című, az ózdi atlétikai élet történetét kezdetektől napjainkig összegfoglaló kiadvány bemutatójára.

HELYE: OLVASÓ (Ózd, Gyár út 4.)

IDEJE: 2013. szeptember 6. (péntek) 14:00 óra


2013. augusztus 15.

Új felsőben versenyezhetnek a tagok

Az egyesületünk aktív tagjai új sportfelszerelést használhatnak mostantól. A kényelmes, légáteresztős adidas futótrikók elől Teknőcös emblémával vannak ellátva, hátán "Magyarország" felirat van (úgy néz ki, hogy a nemzetközi részvételünk is egyre több). A fiúk meze kék alapszínű, a lányoké fehér. Kép a galériában található. A felsőket minden versenyen és más egyéb meghatározott eseményen, melyen a klubot lehet képviselni, mindenki használja!

Reméljük, hogy ezeket a szép sportfelszereléseket sokáig egészségben használhatja mindenki és nem utolsó sorban eredményesen is!


2013. augusztus 3.

Jó szereplés a III. Egeres-völgy Terepfutáson

Harmadik alkalommal rendezték meg Felsőtárkányon a Egeres-völgy Sportfesztivál keretein belül a terepfutást. A "hőségriadó" ellenére szép sikereket értek el klubtagjaink. Nagy Róbert 13 km-es távon (407 m szintemelkedés) indult és az abszolút értékelésben is 1:02-es idővel első lett. Így a szenior 2-es kategóriában természetesen megvédte bajnoki címét immár harmadszor. Dömötör Mihály szintén ezen a távon, de az ifjúságiak között 1:13-as idővel a 2. helyen ért célba. Vanczák Attila az 5 km-es korosztálybontás nélküli távon kicsivel szorult le a dobogóról és 4. lett 25 perces idővel.


2013. július 27.

SZINTE HIHETETLEN ...

Ózdi résztvevői is voltak a hétvégi XXIII. Hosszútávú Triatlon Országos Bajnokságnak, a nagyatádi eXtremeMan versenynek. Váltóban Ózdi Acélfiúk néven klubtagunk, Deme Szabolcs is részese volt a megmérettetésnek. A 3,8 km úszást Nagy-Mengyi Péter, a 180 km kerékpározást Frölich Tamás, a 42,195 km futást Szabolcs teljesítette. A csapat nagy sikert ért el, hiszen a 240 (rekord létszámú és profi egyesületi versenyzőket felvonultató) váltók közül az 5. helyen fejezték be a versenyt. A csapat kiegyensúlyozott teljesítményének köszönheti ezt a fantasztikus helyezést. Peti 11. helyen jött ki a vízből. Tamás szintén 11. lett a kerékpárosok között, de ezzel már a csapat a 7. helyre ugrott előre. Szabolcs 3:31:41-es idővel a 16. lett a futók között, ami viszont azt jelentette, hogy csapatban még két helyet javítottak és így összesen 9:54:09-es idővel az előkelő 5. helyen jött be az ózdi különítmény. Ez a fantasztikus eredmény azt is jelenti, hogy a nagy múlttal rendelkező Ironman versenyen most már ózdiak is feliratkoztak az eredményesen szereplő résztvevők közé.


2013. július 13.

Nagy Robi Visegrádon is tovább növelte előnyét

Visegrádon került megrendezésre az V. Nyílt Hegyifutó Magyar Bajnokság. Számunkra azonban nem a bajnokságban való érdekeltség, hanem a MAHFUSZ által meghirdetett kupa miatt volt fontos a verseny. Ebben a versenysorozatban Nagy Robi Ózdon és Felsőtárkányban is diadalmaskodott a 40 év feletti korosztályban, de most az ország legjobb hegyi versenyzői részvételével zajló versenyen is bizonyítania kellett. A 9 km-es 705 méter szintet tartalmazó pályát végül a 6. helyen 44:48 perces kitűnő idővel teljesítette. Ennek köszönhető, hogy a kupasorozat felénél tartva tovább tudta növelni előnyét és egyenlőre az összetett 272 pontjával kategóriájában az első helyen áll. Csak így tovább Robi!


2013. július 7.

WMRA International Youth Cup - Hegyifutó utánpótlás korosztályos VB

Az idén 8. alkalommal került megrendezésre az International WMRA Youth Cup, mely a 16-17 évesek Hegyifutó Világbajnoksága. A megmérettetésnek ideális természeti környezetével a franciaországi Gap városa adott otthont. A települést az „Alpok déli bejáratának” is nevezik és a helyiek nagyon büszkék rá, hogy az idén elnyerték „Franciaország Legsportosabb Városa” címet. Ezen a versenyen első alkalommal szerepelt magyar csapat és az elsődleges cél a tapasztalatszerzés volt. Az ország különböző pontjáról összeválogatott fiatalok a hosszú utazás után próbálták minél hamarabb kipihenni a fáradalmakat, melyre nem volt sok idő. A szombati pályabejárás során kiderült, hogy a szervezők igen nehéz terepviszonyokkal rendelkező és kicsit bonyolult nyomvonalú pályát jelöltek ki. A lányok esetében az úgynevezett közepes körön 2,55 km-es távon az apró kavicsos, csúszós meredek emelkedőn is nehezen lehetett fel kapaszkodni, de a fiúknál az 5,3 km-t egy kisebb és egy nagyobb körön kellett teljesíteni, ahol az 1050 m-ről kisebb töréssel az 1310 m-es gyönyörű panorámával rendelkező Rochasson csúcsig emelkedtek. A lefele ereszkedés az igen meredek és kisebb-nagyobb kövekkel, sziklás részekkel és éles kanyarokkal tarkított terepen óvatosságra intette a versenyzőket. Ennek következtében már a technikai értekezleten több csapatvezető a pálya nyomvonalának megváltoztatását kérte. Vasárnap a verseny napján nagy kánikula fogadta a résztvevőket, mely tovább fokozta az amúgy sem egyszerűnek tűnő kihívást. Először a lányok kerültek sorra. A legjobb eredményt Somogyi Anett érte el: 24. helyen végzett 15:33 –al két perccel lemaradva az első helyezettől. Ladányi Fruzsina 29., Szabó Krisztina 32., Horváth Kármen 36. lett. Csapatban a lányok a 11. helyen zártak. A fiúknál 27:12-vel Teőke Ágoston az előkelő 17. helyet szerezte meg. Kovács Olivér 41., ifjú klubtagunk Dömötör Kristóf Mihály 43.-ként futott be. Ezekkel a helyezésekkel a magyar fiú csapat megelőzve Németország és Írország válogatottjait a 11. helyet szerezte meg a rangsorban. A világbajnokság abszolút nyertese a török csapat lett, akik mindkét nemben egyénileg és csapatban is elvitték a képzeletbeli pálmát. A verseny az előzetes várakozásnak megfelelően komoly kihívást jelentett és rengeteg tapasztalattal felvértezve a versenyzők és Vanczák Attila szövetségi kapitány is közösen vonhatták le a tanulságokat. Tovább haladva a szövetség által kitűzött célok mentén a fiataloknak minden lehetőségük meg lesz, hogy az első megtett lépés után a későbbiekben felnőve a nagyobb hegyifutó hagyományokkal rendelkező országok mellé, még jobban megközelítsék őket teljesítményükkel. Misi igazi atléta előélet nélkül és a mezőny legfiatalabbjaként igazán megállta a helyét a nemzetközi élmezőnyben. Időeredménye alapján és azt figyelembe véve, hogy még két évig versenyezhet ebben a korosztályban, nem nagy túlzás akár sikeresnek is nevezni egyáltalán a válogatottba való bekerülését és ott elért eredményét. További sok sikert kívánunk! (képek a cikk képére kattintva)


2013. július 4.

Történelmi esemény a magyar hegyifutás és a klub életében

Ma indul útnak a 16 évesekből álló magyar korosztályos hegyifutó válogatott a franciaországi Gap városába. Történelminek számít a pillanat hiszen magyar csapat még soha nem képviselte a hazai színeket a világbajnokságon, illetve a klubnak (városnak) sem volt ebben a szakágban még címerest mezt viselő sportolója. A fiú csapat tagja Dömötör Mihály ifjú klubtagunk és a 3 fiúból és 4 leányból álló csapat vezetésével Vanczák Attilát bízta meg a szövetség. Misi fiatalabb kora ellenére szépen teljesített az eddigi megmérettetéseken, de ez a "Youth Cup" számára inkább a tapasztalatszerzésről szólhat még. Riport vele a www.ozd.hu oldalon, illetve a Ózdi TV műsorában látható. A 17 ország részvételével zajló verseny eredményességével kapcsolatban figyelembe véve az első alkalommal történő részvételt a Magyar Hegyi- és Terepfutó Szövetség tisztes helytállást vár. Cikk a MAHFUSZ honlapján itt olvasható: http://www.mahfusz.hu/cikk/tortenelmi_pillanat_a_magyar_hegyifutasban
A csapat utazásában és Misi támogatásában az Ózdi Önkormányzat is segítséget nyújtott.
A csapat tagjai:
Ladányi Fruzsina (Veszprémi EDAC), Somogyi Anett (VEDAC), Szabó Krisztina (Békéscsabai AC), Horvát Kármen (Pécsi VSK), Kovács Olivér (VEDAC), Dömötör Mihály (Ózdi Teknőc FC), Teőke Ágoston (Vasas).
Az eredményes versenyzésükhöz az energiabufe.hu is hozzájárul.
Sok sikert kívánunk!


2013. június 29.

"TÖRÖK ÚT" Hegyifutó Maraton Magyar Bajnokság - Felsőtárkány

Az Egri Testedző Club Felsőtárkányban rendezte meg a hegyi futóversenyét, melynek maratoni távja idén az I. Hegyifutó Maraton Magyar Bajnokság is volt. Ezen kívül több távot is biztosítottak az erőfelmérésre, melyen több klubtagunk is részt vett. A napsütésben kezdődő, de záporral, villámlással folytatódó verseny komoly kihívást jelentett, melyet többen is feladtak. Egyesületünkből a legjobb eredményt Nagy Robi érte el, aki a szenior korosztályban a 16,2 km-es (650 m. szint) terepen második lett 1:24:09-es idővel. Ezzel továbbra is vezeti a MAHFUSZ kupasorozatot. Dömötör Mihály, a klub ifjú magyar válogatott tagja, fiatalabb kora ellenére az ifjúságiak között nem sokkal lemaradva 43:57 perces idővel a 8,1 km-es távon (325 m. szint) harmadik helyen futott be.


2013. június 17.

Korosztályos magyar válogatott taggal bővült a klub

A Magyar Hegyi- és Terepfutó Szövetség értesítője alapján az Ózdi Hegyi Futóverseny diák megmérettetésén nyújtott teljesítményének köszönhetően Demeter Mihályt beválogatták a korosztályos hegyifutó világbajnokságra utazó keretbe. A Youth Cup az "Alpok déli fővárosának" is nevezett franciaországi Gap városában lesz július 7-én. Misi a II. János Pál Ált. Isk. tanulója az ÓFC-ben is focizik, de Tusay Ágnes tanárnővel több atlétikai versenyen is sikeresen részt vett a diákolimpiai sorozatban. További megtiszteltetés, hogy a 3 fiúból és 3 leányból álló válogatott vezetésével felkérték Vanczák Attila klubtagunkat, aki így a szövetségi kapitányi feladatokat látja el. Misi felkészítését az egyesületünk segíti. Elmondhatjuk, hogy a tavaszi versenyünk egyben válogató verseny is volt a korosztályos világbajnokságra, illetve klubunknak most már van magyar válogatott sportolója. További sok sikert!


2013. június 2.

II. Eged-hegyi Terepfutás

Vera útban az arany érem felé Június 2-án a szervező Eged Futó Klub négy távon 3, 6, 13 és 28 km-en hirdetett versenyt, a II. Eged-hegyi Terepfutáson, amelyre összesen 99-en adták le nevezésüket


A Teknőc Futó Klub tagjai közül Ihász Veronika és Deme Szabolcs a 28 km-es távot választottá, ahol a a hosszú táv mellett a 999 szintkülönbséget is le kellett küzdeniük.

Ám ez Ihász Veronikát nem hátráltatta abban, hogy a felnőtt nők mezőnyében arany érmet, Deme Szabolcs pedig a nagyon értékes ezüst érmet szerezte meg.
2013. június 1. Nyáregyháza

2.0 Brutálfutás

A teljesítésért járó érem :-)


A helyszín egy igazi, épített motocrosspálya volt, 14 dombbal. az útvonal 3 egymástól jól elkülöníthető szakaszra volt bontható.

A verseny a terepfutással indult, majd a brutálpályát kellett teljesíteni. Utána következett az erdei pálya, majd ismét a brutálpályán kellett végigmenni.
A crosspálya talaja homokos, köves volt normál állapotban, de a szervezők gondoskodtak róla, hogy ne ilyen legyen!
A pálya különlegessége miatt 150 fős futamokban indultak a versenyzők.

Az Ózdi Teknőc Futó Club színeit Horváth Gáborné képviselte, aki a 7 km-es távot 47,33 perc alatt teljesítette, és ezzel az eredménnyel bekerült a döntőben.
A döntőben rövidített pályán (terep, erdei, brutál) még egyszer végig kellett futni a távot.
Végül 31,33 perces idővel az 50 éven felüli kategória női mezőnyében a 2. helyet szerezte meg.


2013. május 25-26.

OTP Ózdi Terepfutó Hétvége

Minden a XVIII. OTP Ózdi Hegyi Futóversenyről és az I. Terep-félmaraton Országos Bajnokságról.Klubunk tagja, Bárdos Miklós a maratonok, félmaratonok mellett, szinte minden hétvégén terepfutáson, túrán vesz részt, melyért 2012-ben megkapta a Teljesítménytúrázók Társasága elismerő oklevelét.

Akinek van kedve a futás mellett túrázni is, csatlakozzon Miklóshoz!


2013. április 21.

I. DOMBFUTÓ VERSENYSokan, főleg a fiatalabb korosztály vállalkozott rá, hogy megmérettesse magát a klubunk által első alkalommal megrendezett Dombfutáson. A verseny jó hangulatban és kitűnő időben volt, mely sok családot a szabadba csábított. A helyezettek érmet kaptak, de minden résztvevő csokoládéval pótolhatta az elégetett kalóriát.

Eredmények:

Óvodások:
1. Császár Adrián György - Petőfi Úti Óvoda 10,84
2. Szalontai Patrik - Árpád Vezér Úti Óvoda 11,52
3. Nánási Lara - Újváros Téri Óvoda 11,65

Alsó tagozat leány:
1. Matula Fanni - Újváros Téri Ált. Isk. 26,44
2. Buth Panna - Újváros Téri Ált. Isk. 34,05
3. Pápai Liliána - Újváros Téri Ált. Isk. 35,40

Alsó tagozat fiú:
1. Berki Ernő - Újváros Téri Ált. Isk. 26,30
2. Egri Dávid Márk - Újváros Téri Ált. Isk. 26,81
3. Kovács Attila - Újváros Téri Ált Isk. 27,61

Felső tagozat leány:
1. Bártfai Csenge - Újváros Téri Ált. Isk. 28,04
2. Szalontai Georgina -Újváros Téri Ált. Isk. 28,37
3. Keller Ivett - Újváros Téri Ált. Isk. 28,72

Felső tagozat fiú:
1. Dulai Erik - József Attila Gimnázium 20,85
2. Nagy Csaba - Újváros Téri Ált. Isk. 22,19
3. Varga Krisztián - Újváros Téri Ált. Isk. 23,20

Középiskolás leány:
1. Gaga Cintia - Serényi Putnok 1:01,79
2. Rási Viktória Eszter - SZIKSZI 1:45,01

Középiskolás fiú:
1. Tompa Rajmund - József Attila Gimn. 40,45
2. Tóth Csaba - József Attila Gimn. 45,10
3. Tóth Dániel - József Attila Gimn. 45,85

Felnőtt női, férfi első helyezettek:
Rusznyák Renáta 1:03,35
Vanczák Attila 48,80

Részletes jegyzőkönyv a "Letöltés" menüben.

A sportesemény a MOB támogatásával valósult meg.


2013. március 24.

III. Rotary Futófesztivál Debrecen


A csapat egy részeA III. Rotary Futófesztiválon megrendezésre került a maraton, maraton 5 fős váltó, félmaraton, félmaraton váltó, 10 km, és az 1911 méteres jótékonysági futás.
Helyszín a Debreceni Nagyerdő szívében található Gyulai István Atlétikai Stadion, és környéke volt.
Monspart Sarolta, tájfutó világbajnok, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, a Magyar Szabadidősport Szövetség alelnöke volt a esemény fővédnöke.

A hideg, szeled időjárás ellenére is több mint háromezer sportoló vett részt a rendezvényen, köztük a Teknőc Futó Club tagjai összefogva az Ózdi Kerékpáros Egyesülettel.

Eredmények:
42 km
Bárdos Miklós 4:46:23 (51-60 kat) 4.

Nagy Róbert 1:22:10 absz. 10. (41-50 kat) 3.
Deme Szabolcs 1:25:04 absz. 14. (31-40 kat) 4.
Fábián Norbert 1:36:04
Tulipán Gyula 1:41:22
Ihász Veronika 1:41:17 (31-40 kat) 2.
Ronyecz Ákos 1:51:07
Dr. Lukács Pál 1:51:07
Danka Edit 1:56:44
Bátka Zsófia 2:09:22
Nagymarczi István 2:11:03 (61- ) 5.

10 km
Barna Richárd 54:03 (31-40 kat) 5.
Kondás Klaudia 54:02
Horváth Gáborné 57:37 (51-60 kat) 2.
Szűcs Margit 1:04:57
Ronyecz Ákosné 1:04:572013. március 23.

Vásárhelyi Félmaraton Kecskemét


Nagy Robi a vásárhelyi félmaratonon 1:19:04 időt futott, amely az abszolút 4. helyet, a 40-49 éves korcsoportban a 2. helyet jelentette számára.


2013. március 17.

20. Eged-hegyi Futóverseny Eger


Szabolcs az eredményhirdetésen


Nagy Róbert és Deme Szabolcs képviselte a Teknőc Futó Clubot ezen az extrém, havas, jeges, sáros útviszonyokkal tarkított 13,4 km-es távon.
A 60 fős mezőnyben Robi 1:04:03 órás időt futott, amivel abszolút kategóriában 2. lett, a 40-49-éves korosztályt pedig megnyerte. Szabolcs 1:07:42 órás idejével az abszolút kategóriában 6., a 30-39 éves korosztályban pedig 2-ként ért a célba.


"FUTÁS A NŐKÉRT!"

Egyesületünk tagjai, a Nőnapi Futóverseny lebonyolításában való segédkezés után meghallgatták Monspart Sarolta tájfutó világbajnok előadását. A személyes találkozás alkalmával megismerhettük Sarolta közvetlen, mindenkit magával ragadó humoros stílusát.


2013. február 3.

Kaposvár Dombjai Farsangi Félmaraton

Nagy Robi a 300 fős mezőnyben szép eredménnyel képviselte klubunkat, hiszen 1:28:04 órás idejével az abszolút kategóriában 15. helyen ért célba.

Ezzel az idővel a 40-49 éves korcsoportban pedig 3. helyezést érte el.


2013. január 13.

II. Szánkóhúzó verseny jegyzőkönyve

Eredmények:

I. korcsoport (30 évig):

1. Tompa Rajmund – Patrik 01:48.4
2. Szalontai Dávid – Patrik 01:52.4
3. Ifj. Deme Szabolcs – Bence 02:00.7
4. Gaga Cintia – Réka 02:04.1
5. Kosztyú Viktória – Lili 02:31.4

II. korcsoport (40 évig):

1. Molnár Márk – Milán 01:23.5
2. Konyha Szabolcs – Balázs 01:26.5
3. Venczel Viktor – Kristóf 01:33.0
4. Győrfi András – András 01:42.5
5. Győrfi András – Áron 01:56.9
6. Alföldi Csaba – Hanna 01:57.9
7. Ronyecz Ákosné – Sára 02:04.4
8. Germuskáné M. Ágnes – Szabolcs 02:16.2
9. Wildné Kolossy Réka – Botond* 02:52.7 (*legfiatalabb résztvevő)

III. korcsoport (50 évig):

1. Id. Deme Szabolcs – Bence 01:24.9
2. Kulcsár Zsolt – Kolos 01:35.9
3. Bacskai Ákos – György Rebeka 01:40.1
4. Szűcs Gábor – Ádám 01:42.3
5. Varga Gábor – Fanni 01:51.1

IV. korcsoport (60 évig):
1. Nagy Róbert – Ifj. Deme Szabolcs 01:33.5
2. Wild József – Réka 01:42.4
3. Lassán Péter – Eszter* 01:56.8 (*legötletesebb jelmezesek)
4. Császár Miklós – Adrián 02:14.1


V. korcsoport (60 év felett):

1. Molnár László – Szabolcs 01:59.0
2. Ronyecz Ákos – Ákosné 02:06.0
3. ÍbYSzalontai Kornél* – Kornél 02:33.6 (*legidősebb résztvevő)

A sportesemény a MOB támogatásával valósult meg.


ÓZDI SPORTOLÓK

Deme Szabolcs klubtagunkkal közölt riportot az ozdsportja.hu internetes portál.
A szövegre kattintva elolvasható a cikk.


2013. január 6.

Szlovákia


Nagy Róbert a szlovákiai Gútában indult a Teknőc Futóklub színeiben 42 km-es távon, ahol a 3:09:29 órás idejével az abszolút kategóriában 5. helyezést ért el.
Ez a szép teljesítmény a 40 év feletti kategóriában a 3. helyezést jelentett számára.2012. ÉV ESEMÉNYEI


2012. november 18.

III. Lépcsőfutóverseny jegyzőkönyve

40 év feletti férfiak
1. Káló Zoltán
2. Ronyecz Ákos
3. Juhász István


100 lépcső
(2001-ben és után születettek)


Fiú
1. Szántó Dominik - 18,47 - Vasvár Úti Általános Iskola
2. Matula Marcell - 20,05 - Újváros Téri Általános Iskola
3. Szabó Zsolt - 20,18 - Petőfi Sándor Általános Iskola
4. Váradi Áron - 21,96 - Bolyky Tamás Általános Iskola
5. Tompa Patrik - 22,13 - Vasvár Úti Általános Iskola
6. Juhász Kristóf - 22,33 - Újváros Téri Általános Iskola
7. Deme Bence - 28,06 - Bolyky Tamás Általános Iskola

Leány
1. Matula Fanni - 22,05 - Újváros Téri Általános Iskola
2. Vámos Mira - 23,15 - Bolyky Tamás Általános Iskola
3. Szabó Janka - 32,64 - Vasvár Úti Általános Iskola
4. Deme Vanda - 36,65 - Bolyky Tamás Általános Iskola

Óvodás
1. Germuska Szabolcs - 44,97 - Árpád Vezér Úti Óvoda

100 lépcső
(1997-1998-1999-2000-ben születettek)


Fiú

1. Vámos Áron - 18,12 - Bolyky Tamás Általános Iskola
2. Szabó Viktor - 21,19 - Petőfi Sándor Általános Iskola
3. Kovács Gergő - 24,23 - Ózdi Teknőc Futó Club

Leány induló nem volt

200 lépcső
(1993-1994-1995-1996-ban születettek)


Fiú
1. Tompa Rajmund - 37,44 - JAG
2. Barkóczi Alex - 38,29 - Bolyai Farkas Szakképző Iskola
3. Béres Viktor - 41,23 - Shotokan Karate
4. Makó Edgard - 49,16 - Shotokan Karate

Leány induló nem volt.

200 lépcső

Felnőtt férfi 40 év alatt


1. Sass Tamás - 37,69 - Eger Eszterházy SE
2. Halmai Csaba - 40,03 - Sajóvárkonyi Általános Iskola
3. Vanczák Attila - 42,32 - Ózdi Sportszervező Iroda
4. Deme Szabolcs - 48,25 - Ózdi Teknőc Futó Club

Felnőtt férfi 40 év felett

1. Káló Zoltán - 47,84 - Shotokan Karate
2. Ronyecz Ákos - 51,36 - Ózdi Teknőc Futó Club
3. Juhász István - 1:09,70 - Ózd Polgármesteri Hivatal

Női
1. Ronyecz Ákosné - 48,85 - Ózdi Teknőc Futó Club
2. Ihász Veronika - 1:00,33 - Ózdi Teknőc Futó Club

A sportesemény a MOB támogatásával valósult meg.


2012. november 11.

Barátság Maraton Miskolc

Nagy Róbert (410/3) a dobogón

Nagy Róbert (410/3) csapatunk legeredményesebb tagja a dobogón


A 2001-ben civil kezdeményezésként indult Barátság Maraton elnevezésű futóversenyt ebben az évben november 11-én rendezték meg Miskolcon. A résztvevők a Miskolci Egyetem-Miskolctapolca között kijelölt 5,2 km-es körpályán teljesítették a választott távot.
Az 5,2 km és 42 km 10.30 órakor, míg a 21 km, 10 km-t és a 4 fős félmaraton váltó 11.30 órakor rajtolt.

Az Ózdi Teknőc Futó Club tagjai közül a 42 km-t Deme Szabolcs 3:01:30 idővel teljesítette, ezzel a 4. helyet szerezte meg.

21 km-en Ihász Veronika 1:48 idővel a dobogó 3. fokára állhatott. Tamasik Pálma 1:57,58 óra, Bárdos Miklós 1:55:41 óra alatt ért célba.

10 km-en Nagy Róbert 40:18 időt futott, mely a 7. helyhez volt elegendő. Viszont 5,2 km-en egyéniben 19,16 idővel abszolút kategóriában 3., korcsoportjában 1. helyezett lett.
Az 5,2 km-t sikeresen teljesítette a 11 éves Nagy Máté is.

A 4x5,2 km-es félmaraton váltó Tamasik Pálma, Horváth Gáborné, Nagy Róbert és Neumann Péter összeállításban 196 év összéletkorral a legöregebb váltó címmel büszkélkedhetett.III. Ózdi Lépcsőfutóverseny

2012. november 18. versenykiírása

2011. év győzteseiVerseny célja:
Az extrém futás népszerűsítése, lehetőség biztosítása megmérettetésre.

Rendező szerv: Ózdi Teknőc Futó Club

Helye:
Rajt - Március 15 út hosszú lépcsősor alja
Cél - Ráctag tetőn

Ideje: 2012. november 18. (vasárnap) 10 óra

Korcsoportok, táv:
Általános iskolás alsó és felső tagozat - 100 lépcsőfok
Középiskolások, felnőttek és szeniorok (40 év felett): 200 lépcsőfok

Díjazás:
Korcsoportonként és nemenként az első három érem díjazásban részesül

Nevezni a helyszínen 9.30 órától lehet.

Nevezési díj nincs!!!

A verseny extrém körülmények között zajlik, melyen mindenki saját (szülői) felelősségre vesz részt!

Sikeres felkészülést és versenyzést kívánnak a Rendezők!

További információ: Kormos József - 06/30/262-2215


9. Intersport Balaton Maraton és Félmaraton

2012. november 17-18. Siófok

Annak ellenére, hogy az időjárás nem nagyon kényeztette el a futókat, összesen 3748 induló érkezett november 17-18-án a 9. Intersport Balaton Maraton és Félmaratonra.
A 42 kilométeres maratont két nap alatt három részletben lehetett teljesíteni, egyéniben vagy párban.
A 21 kilométeres félmaratont ugyancsak egyéniben és párban lehetett futni, egyben vagy két részletben. A 14 kilométeres harmadmaratonon egyéniben és párban lehetett indulni, a 10,5 kilométeres negyedmaratont és a 7 kilométeres hatodmaratont egyéniben lehetett teljesíteni.

Klubunkból a kétnapos rendezvényen Balog Miklós 42 km-en indult, és a tavalyi eredményéhez képest 10 perccel futott jobb időt.


2012. október 7.

27. Budapest SPAR Nemzetközi Maraton


Ronyecz Ákos (1778) a célban


A 27. Budapest SPAR Nemzetközi Maratonon mindenki választhatott a felkészültsége alapján legmegfelelőbb távok közül.
A rekord számú nevezők közt az Ózd Teknőc Futó Club tagjai is szép eredményeket értek el.

A legedzettebb tagjaink 42 km futottak.
Közülük Nagy Róbert 2:56:11,
Deme Szabolcs 3:00:17,
Ihász Veronika 3:43:10,
Ronyecz Ákos 3:55:00,
Tamasik Pálma 4:04:08,
Bárdos Miklós 4:11:24
Vashegyi Péter 4:29:34 órás idővel ért célba.

Klubtagjaink közül 30 km-t Bátka Zsófia (3:03:04), Ronyecz Ákosné (3:20:29), Szűcs Margit (3:44:16) választotta és teljesítette sikeresen.

Utánpótlás tagjaink közül Kovács Gergő a 7 km-es minimaratont teljesítette sikeresen.


27. NIKE Félmaraton - Budapest

2012. szeptember 9.

11400 sportember vett részt a 27. NIKE Félmaraton különböző távjain.
Nagyon kellemes, 20 fokos futóidőben, 9:00 órakor rajtolt a mezőny, és 25-26 fokos melegben érkeztek célba a futók.
Részt vettek az olimpiai bajnokok, 54 országból érkeztek külföldiek.Aki úgy érezte, hogy hosszú neki a 21 km, barátokkal, családtagokkal összefogva, választhatta a félmaratont párban, vagy a félmaraton triót, és egyéniben a NIKE Ligetkört.
Félmaratoni távon 6700 egyéni futó érkezett célba, ami rekordot jelent, mert Magyarországon eddig 6200-nál több futót nem regisztráltak ezen a távon.

Az Ózdi Teknőc Futó Club tagjai közül az alábbiak teljesítették sikeresen a 21 km-es távot:

Nagy Róbert 1:22:20
Ihász Veronika 1:43:29
Dr. Lukács Pál 1:46:45
Ronyecz Ákos 1:46:46
Nagymarczi Péter 1:58:32
Nagy István 1:59:55
Vashegyi Péter 2:00:01
Bátka Zsófia 2:09:05
Danka Edit 2:13:42
Ronyecz Ákosné 2:16:06
Szűcs Margit 2:18:15
Nagymarczi István 2:34:42
Nagy Piroska 2:38:19
In memoriam Ujj ZoltánAugusztus 26-án este kerékpáros baleset következtében elhunyt Ujj Zoltán, az Ultrafutók Magyarországi Szövetségének elnöke, a Zöldgömb Sportklub alapítója.

Emléked megőrizzük.
Nyugodj békében!
I. SBS Eged-hegyi Terepfutó Fesztivál

2012. június 30.


Június 30-án rendezték meg első alkalommal az SBS Eged-hegyi Terepfutó Fesztivált az Apolló Sportrepülőtéren, Egerben.

6 km-en 100 m, 13 km-en 430 m, 28 km-en 999 m szintkülönbséget kellett leküzdeni a versenyzőknek.


A Teknőc Futó Club tagjai szép eredményeket értek el:
28 km-en Deme Szabolcs 2:34:53 idővel 1.,
13 km-en Ihász Veronika 1:27:58 idővel 2., Tamasik Pálma 1:29:49 idővel 4.,
6 km-en a 11 éves Nagy Máté 27:12 idővel 4. helyezett lett.2012. június 2.

Tápiómenti Maraton

Nagyon szép útvonalon, kellemes időben és kitűnő szervezéssel került megrendezésre a Tápiómenti Maraton, melyen csapatunk 4 fő váltóban vett részt.

Az Ihász Veronika, Horváth Gáborné, Nagy Máté és Tamasik Pálma összeállítású csapat a vegyes csapatok kategóriájában 2. helyezést szerzett.


IV. Zente Ferenc Emlékfutás

2012. április 22.


Zente Ferenc, a Nemzet Színésze, Salgóbányán született 1920-ban. Az ő emlékére rendeztek futóversenyt a festői szépségű Salgói vár körül.
A 2 km-es futókör erdei ösvényeken haladt, és 1 km-enként SI rendszerrel mérték az időt.
A klubból 2 km-t a 11 éves Nagy Máté, 6 km-t Tamasik Pálma, Vanczák Attila és Horváth Gáborné futott.

Az amatőr nők között Tamasik Pálma 2., Horváth Gáborné 3. helyet szerezte meg. Vanczák Attila az amatőr férfiak között 7-ként ért a célba.


II. Rotary Debrecen Félmaraton és Maraton

2012. március 25.

Dr. Lukács Pál (3383) és
Ronyecz Ákos (3381) félmaraton közben


Második alkalommal rendezte meg Debrecen a Rotary Futófesztivált, melyre több mint ötezer fő, 17 ország futói neveztek.
Az 1920 m centenáriumi táv mellet hosszabb távokat is lehetett választani, ezen kívül 5 fős váltóval lehetett teljesíteni a maratont és 2 fős váltóval a félmaratont.
A futók a Nagyerdeti természetvédelmi területen és a vidámparkon futhattak keresztül.

Az Ózdi Teknőc Futó Clubból 13 fő vett részt a versenyen.
42 km-en Bárdos Miklós indult, 4:22:43 óra alatt teljesítette a távot.

A 21 km-t Deme Szabolcs 1:26:39, Ihász Veronika 1:45:34, Ronyecz Ákos 1:47:16, Dr. Lukács Pál 1:53:24, Kovács Lajos 1:54:38, Tamasik Pálma 1:59:48, Ronyecz Ákosné 2:13:55, Hamkó László 2:14:05, Nagymarczi István 2:20:59 alatt teljesítette.

A 21 km-t párban Szűcs Magit és Horváth Gáborné 2:06:16 óra alatt futotta le.

A 11 éves Nagy Máté 10 km- választotta, melyet 58:59 perc alatt teljesített.


I. Szánkóhúzó Verseny

2012. február 12.

Hely: Ózd, Szent István út Vadvirág Kisvendéglő előtti terület

Időpont: 2012. február 12. 10.00 óra

A versenyen 2 fős csapat összéletkora számított.

I. kategória 30 éves korig
1. Tompa Rajmund – Tompa Patrik 1:29,40

II. kategória 45 éves korig
1. Fazekas Zsolt – Fazekas Rebeka 1:35,14
2. Deme Szabolcs – Deme Bence 1:37,11
3. Gyöngyösi Zsolt – Gyöngyösi Bianka 1:37,70
4. Ifj. Hamkó László – Hamkó Ákos 1:44,56
5. Ronyecz Ákosné – Ronyecz Sára 1:45,49
6. Alföldi Csaba – Alföldi Hanna 2:08,38
7. Király Gabriella – Király Nadin 2:13,81
8. Kovács Zsolt – Kovács Nóra 2:25,86

III. kategória 55 éves korig
1. Pintér István – Pintér Petra 1:29,45
2. Vanczák Attila - Vanczák Zsombor 1:30,22
3. Demjén István – Egri Dávid Márk 1:49,52
4. Kristály Gábor – Kristály Adrián 1:58,08
5. Ocsenás Katalin – Varga Eszter 2:38,63

IV. kategória 55 év felett
1. id. Hamkó László – Hamkó Ákos 1:51,51
2. Juhász István – Juhász Kristóf 1:59,89
3. Tompa Zsigmond – Tompa Patrik 2:03,02

Kmf.

Ózdi Teknőc Futó Club


Ózd Legjobb Sportolója

2012. február 7.

Ózd Város Sportjáért kitüntető címet Kormos József, klubunk elnöke kapta.

Átadták a már hagyománynak szímító Ózd Legjobb Sportolója díjat, melynek keretében az Ózd Város Sportjáért kitüntető címet KORMOS JÓZSEF, klubunk elnöke kapta.

Kitüntetéséhez itt is szívből gratulálunk, és kívánjuk, hogy továbbra is jó erőben, egészségben tudja szervezni a város és az Ózdi Teknőc Futó Club munkáját.Díjazták Ózd város 2011. év legjobb felnőtt, utánpótlás korú sportolóit, valamint gazdára talált a legjobb edző, legjobb csapat, a jó tanuló-jó sportolói díj.
Megválasztották a legsportosabb általános iskolát és a legsportosabb középiskolát, és különdíjat is adtak át.

Legjobb felnőtt sportoló:
Nagy Nikoletta súlyemelő
Peták Levente kerékpáros

Legjobb utánpótlás korú sportoló:
Sződi Zsolt úszó
Vitális Dávid úszó
Jakab Zsófia kézilabdázó

Legjobb edző:
Schifter Tamás (úszás)
Tarr Mihály (judo)

Legjobb csapat: Ózdi Kerékpár Egyesület

Fogyatékos sportoló: Szarvas Sándor judó

Jó tanuló - jó sportoló általános iskolás:
Fábián Alma torna (Újváros Téri Általános Iskola)
Csörgő Zsombor kézilabda (Vasvár Úti Általános Iskola)

Jó tanuló - jó sportoló középiskola:
Szabolcs Gábor kézilabda (Széchenyi I. Közg. Szakk.)
Bárdos Zsófia torna (Széchenyi I. Közg. Szakk.)

Legsportosabb általános iskola:
Újváros Téri Általános Iskola Ózd

Legsportosabb középiskola:
Széchenyi István Közgazdasági Szakközépiskola Ózd

Különdíj:
Vitkó Ferenc (karate)
Bolyki Zsolt (modellező)I. Szánkóhúzó verseny

Verseny célja: Az extrém téli sport népszerűsítése, lehetőség biztosítása a
megmérettetésreRendező szerv: Ózdi Teknőc Futó Club

Helye: Ózd, Szent István út Vadvirág Kisvendéglő előtti terület

Ideje: 2012. február 12. (vasárnap) 10.00 óra

A verseny távja 300 m, melyen egy felnőtt húz egy gyermeket.
A versenyzők segédeszközt nem használhatnak!

Korcsoportok (a csapat összéletkora alapján)
I. korcsoport 30 évig
II. korcsoport 45 évig
III. korcsoport 55 évig
IV. korcsoport 55 év felett
(Korcsoport igazolásához fényképes személyi iratok (szig., vagy vezetői eng., vagy útlevél, diákigazolvány, stb.) szükségesek.

Díjazás: Korcsoportonként az első három érem díjazásban részesül
A célban forró tea várja a részvevőket.

Nevezni a helyszínen 9.30 órától lehet.

Nevezési díj nincs!!

A verseny extrém körülmények között zajlik, melyen mindenki saját (szülői) felelősségre vesz részt!

Sikeres versenyzést kívánnak a Rendezők!
További információ: Kormos József - 06/30/262-22152011. ÉV ESEMÉNYEI


XI. Barátság Maraton

2011. november 6. Miskolc

Borsodi Félmaraton  Kupa eredményhirdetés Versenyszámokat 5 km-es körön kellett teljesíteni.
A legrövidebb távra vállalkozók egy, a kismaratonisták kettő, a félmaratonisták négy, míg a maratonisták nyolc kört teljesítettek a Miskolctapolca felé kijelölt pályán. Az egyetemi körcsarnok előtti versenyközpontban elhelyezett elektromos sportórán körönként figyelemmel lehetett kísérni az aktuális futóidő!
10.30 órakor rajtoltak a maratoni és 5,2 km-re jelentkezők, majd 11.30 órakor a félmaratont, 10 km-t és váltó választó futók.

Teknőc Futó Clubból a maratoni távot Deme Szabolcs (3:03:36 óra) teljesítette.
Félmaratont Ihász Veronika és Tamasik Pálma, a 10 km-es távot Horváth Gáborné (57:26 perc), Szűcs Margit (1:02:48 óra), Nagy Máté és Alex teljesítették.

A miskolci Marathon Klub által első alkalommal meghirdetett 2010-2011-es Borsodi Félmaraton Kupa versenysorozatot eredményhirdetését is megtartották a viadal keretében. A kupa-sorozat három versenyből - a X. Barátság Maraton félmaratoni számából, a XVI. Ózdi Hegyi Félmaratonból és a 19. Bükki Hegyi Maraton félmaratonijából állt.
A férfiaknál nagyon szoros küzdelemben alakult ki a végső sorrend, mely a következő:
1. Deme Szabolcs (Ózdi Teknőc Futó Club) 291,70 pont,
2. Harsányi Zsolt (Nyékládháza) 292,69, 3. Góré Attila (Miskolc) 307,14.
(A hölgyeknél nem volt olyan versenyző, aki mind a három erőpróbán rajthoz állt.)100 lépcső fiú győztesei

JEGYZŐKÖNYV

Készült a II. Lépcsőfutó versenyen 2011. november 6-án.

200 lépcső – abszolút sorrend

N é v Egyesület Eredmény
1. Halmai Csaba Sajóvárkonyi ÁMK 36,04
2. Vanczák Attila Ózdi Teknőc Futó Club 42,32
3. Salánki Gábor JAG 40,00
4. Ronyecz Ákos Ózdi Teknőc Futó Club 48,69
5. Ronyecz Ákosné Ózdi Teknőc Futó Club 50,20
6. Dolányi Imre Balázs Ózd 57,50
7. Dzsacsovszki Gábor Ózd 1:09,06
8. Tompa Zsigmond Ózd 1:11,72
9. Vashegyi Péter Ózdi Teknőc Futó Club 1:24,31

100 lépcső – abszolút sorrend

1. Harkály Herkules Sajóvárkonyi ÁMK 21,04
2. Vanczák Zsombor Vasvár Úti Általános Iskola 21,53
3. Tompa Patrik Vasvár Úti Általános Iskola 22,19
4. Becskeházi Irén Sajóvárkonyi ÁMK 22,77
5. Vámos Petra Bolyky Tamás Általános Iskola 22,96
6. Juhász Kristóf Újváros Téri Általános Iskola 23,68
7. Becskeházi Melinda Sajóvárkonyi ÁMK 24,64
8. Kovács Gergő Újváros Téri Általános Iskola 24,89
9. Váradi Klaudia Petőfi Sándor Általános Iskola 25,40
10. Vámos Mire Bolyky Tamás Általános Iskola 25,40
11. Váradi Ernő Petőfi Sándor Általános Iskola 27,52
12. Dzsacsovszki Szabina Bolyky Tamás Általános Iskola 29,43
13. Magyar Csenge Vasvár Úti Általános Iskola 30,11
14. Bárfai Csenge Újváros Téri Általános Iskola 30,44


26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton

2011. október 2.

42 km
Deme Szabolcs 03:09:02
Ronyecz Ákos 04:01:12
Vashegyi Péter 05:33:33

30 km
Dr. Csiszár Miklós 2:56:54
Kovács Lajos 2:57:08
Ronyecz Ákosné 3:32:04
Szűcs Margit 3:47:20
Hamkó László 3:59:33


Staféta (12 km – 21 km- 8 km)

Ózdi Teknőcök I. 3:57:09
(Ihász Kristóf, Ihászné Pál Judit, Horváth Gáborné)

Ózdi Teknőcök II. 4:27:59
(Nagy Piroska, Ihász Veronika, Novák Istvánné)


Szabolcs a célban!Verseny célja:
Az extrém futás népszerűsítése, lehetőség biztosítása megmérettetésre.

Rendező szerv: Ózdi Teknőc Futó Club

Helye:
Rajt Március 15 út hosszú lépcsősor alja, cél Ráctag tetőn.

Ideje: 2011. november 6. (vasárnap) 10.00 óra

Korcsoportok, táv:
Általános iskolás alsó és felső tagozat: 100 lépcsőfok
Középiskolások, felnőttek és szeniorok (40 év felett): 200 lépcsőfok

Díjazás:
Korcsoportonként és nemenként az első három érem díjazásban részesül.

Nevezni a helyszínen 9.30 órától lehet.

Nevezési díj nincs!!!

A verseny extrém körülmények között zajlik, melyen mindenki saját (szülői) felelősségre vesz részt!

Sikeres felkészülést és versenyzést kívánnak a Rendezők!

További információ: Kormos József 06/30/262-2215


I. Ózdi

2011. szeptember 11.

Első alkalommal került megrendezésre az Ózdi „Johnson” Triatlon verseny.

A verseny szervezője az ózdi Fiedler Ottó Úszó SE, az Ózdi Kerékpáros Egyesület, és az Ózdi Teknőc Futó Club. A 116 nevezőt szép őszi idő fogadta. Előnevezés alapján lehetett indulni egyéniben 8 korcsoportban és csapatban. A nevezők közt teknőcösök is voltak.

VI. korcsoportban (1977-1992 születtek, 600 m úszás, 18 km kerékpározás, 4 km futás) Ihász Veronika képviselte klubunkat, ahol abszolút kategóriában 7. helyezést ért el 1:19:10 idejével. A VI. kcs női indulói között a 3. helyen végzett.

A 7. korcsoportban (1962-1976 születettek) Deme Szabolcs 1:00:23 idővel teljesítette a 600 m úszást, 18 km kerékpározást, 4 km futást, mely abszolút 7. helyezéshez volt elég. Amatőr kategóriában 3. helyezett lett.
Ronyecz Ákos ugyanebben a kategóriában 1:07:11 órás idővel 5. helyen ért célba.

Senior kategóriában (1961 vagy előtte születettek) Hamkó Lászlónak 200 m-t kellett úszni, 9 km-t kerékpározni, és 2 km-t futni. Ő a 37:35 perces teljesítményével a 2. helyezést szerezte meg.
Csapatban a teknőcök Lukács Lóránd, Ronyecz Ákosné és Szűcs Margit összeállításban 35:05 perces idővel teljesítették a távot, mely a 11. helyhez volt elegendő.VIII. Csopaki Futás

2011. augusztus 19.Szombaton kitűnő futóidőben állhattak rajthoz a VIII. Csopaki Futás résztvevői.Az 5 és 10 km-es távok mellett nagy volt az érdeklődés az idén először meghirdetett félmaratoni távra is, melyet a férfiaknál Maros Ervin (1:20:38), a nőknél Sebők Lilla t 1:41:31-es eredménnyel nyert.
Klubunkból Nagy Róbert (képen) vett rész a versenyen és 21 km-en 1:58:03 eredménnyel a férfiak 18-40 év korcsoportos mezőnyében 7. helyezést ért el.


26. NIKE Budapest Nemzetközi Félmaraton

2011. szeptember 4.

Az őszi 30 fokos melegben zajló versenyre 12 ezer fő nevezett a különböző távokra, akik közül közel 7 ezer fő a félmaratonon indult.Az egyéni 21 km-en magyarokon kívül több mint 1500 külföldi – osztrák, cseh, finn, orosz, ausztrál, szerb – futó vett részt.A Magyar Köztársaság Félmaraton Országos Bajnoka a férfi mezőnyben Kovács Tamás (VEDA), női mezőnyben Kálovics Anikó (Cover-Mapei) lett.

Az Ózdi Teknőc Futó Clubból 14 fő indult a félmaratoni távon.
Deme Szabolcs 1:27:53,
Ronyecz Ákos 1:45:16,
Dr. Lukács Pál 1:45:17,
Dr. Csiszár Miklós 1:55:31,
Nagymarczi Péter 1:57:11,
Vashegyi Péter 2:01:43,
Ihász Veronika 2:08:06,
Nagy István 2:12:57,
Danka Edit 2:14:29,
Ronyecz Ákosné 2:20:24,
Hamkó László 2:22:37,
Szűcs Margit 2:25:21,
Nagymarczi István 2:29:26,
Nagy Piroska 2:43:30
idővel teljesítették a 21 km-t.14. Kékes Csúcsfutás Mátrafüred

2011. május 28.

A Budapest Sportiroda a 14. alkalommal rendezte meg a Kékes Csúcsfutást, mely a Mátrafüred és Kékestető közötti 11,6 kilométeres útvonalon volt kijelölve.
Ez a táv nem tűnik olyan soknak, de ha belegondolunk, hogy a szintkülönbség a rajt és a cél között 671 méter, és hozzáadódik még a meleg időjárás, akkor érezzük csak igazán, mekkora kihívásról van szó!

Ezt a kihívást az Ózdi Teknőc Futó Club tagjai közül az alábbiak teljesítették:
Ronyecz Ákos 1:15,20
Dr. Lukács Pál 1:15,20
Hamkó László 1:24,44
Ronyecz Ákosné 1:27,51
Nagy István 1:37,41
Szűcs Margit 1:38,39
Nagymarczi István 1:41,20

Ózdot képvisel még a versenyen egyesületen kívül Deme Szabolcs 57,25 perces, Nagy-Mengyi Ferenc 1:19,41 perces, és Baranyák Béla 1:37,28 perces idővel.
...


26. T-Home Vivicittá Városvédő Futás

2011. május 10.

Manyi a célban A 26. T-Home Vivicittá Városvédő Futásra 15.050 futó nevezett. Elsőként a 6,5 km-es Midicittát indították, majd a Minicittá és 3,5 km-t gyaloglók következtek.
Dél után került sor a 11,2 km és az újdonságnak számító 21 km-es távra, melyen több ismerőst lehetett látni. Néhány közülük: Erdei Zsolt és Kovács Kokó István örökvívók, Fenyő Iván színművész, Novák Péter énekes, Kovács Katalin és Horváth Gábor kajakozók.

A Teknőc Futó Clubot Szűcs Margit képviselte, aki 2:16:34 idővel ért a célba a 21 km-es távon.

Összességében a 26. T-Home Vivicittá nagyszerű tavaszi futóünnep volt, rekodszámú résztvevővel és fantasztikus hangulattal.


2011. április 23.

III. Zenthe Ferenc EmlékversenyVanczák Attila a 6 km-es távon II. helyezést ért el.
Zenthe Ferenc (1920-2006) a Nemzet Színésze, Salgóbánya szülötte emlékére erdei futóversenyt szervezett a Salgótarjáni Dornyay SE a festői szépségű Salgói vár körül, melynek védnöke Mecser Lajos, Salgótarján futólegendája volt.
A verseny 2 km-es körön zajlott, választani lehett egy, kettő és három körös versenyszám közül.
Klubunkat sajnos csak egy fő tudta képviselni.


2011. május 14. Siófok

8. Wink Maraton

A versenyen maratoni, félmaratoni távot és három fős váltót lehetett választani.
A kísérő programban a 7 km futás, 7 km váltófutás, és maratoni távon görkorcsolyázási lehetőség volt.

Klubunkból Nagy Róber vett rész félmaratonon, és a 7 km-es körpályán megrendezett versenyt 1:57,50 idővel teljesítette.


I. Rotary Félmaraton

Debrecen 2011. március 12.


A Gyulai István Atlétika Stadion rekortán pályáján több mint 600 fő állt rajthoz a 4 km-es körpályán megrendezett versenyen.


A rajt után az útvonal a Debreceni Állat- és Növénykert területén keresztül vezetett a Nagyerdei Csónakázó tó és Aquaticum Élményfürdő előtt, vissza a stadionba. Útközben a zeneiskolás növendékek ütős, fúvós hangszerekkel adták az ütemet a futáshoz.

Körönként frisstő állomásokon vizet, izotóniás italt, szőlőcukrot és édességet vehettek magukhoz a futók, és Monspart Sarolta bíztatására vehettek új lendületet.

A Teknőc Futó Club 9 fővel nevezett a 21 km-re és egy váltó párban teljesítette a félmaraton.

Eredmények:

Deme Szabolcs 1:23:33
Kovács István 1:45:23
Dr. Lukács Pál 1:45:49
Ronyecz Ákos 1:45:56
Vashegyi Péter 2:03:50
Dr. Csiszár Miklós 2:06:40
Hamkó László 2:10:01
Szűcs Margit 2:14:54
Nagymarczi István 2:17:49

Párban Horváth Gáborné és Ronyecz Ákosné 1:59:31 idő alatt teljesítette a 21 km-t. Ezzel az idővel a csapatok közt a III. helyet szerezték meg.