XXIII. ÓZDI OTP HEGYIFUTÓ VERSENY
2018.03.11.

ISMÉT LESZ HEGYI FUTÓVERSENY ÓZDON.
Ideje: 2018. május 06.

NE HAGYD KI IDÉN SEM!!!
ATLÉTIKA EDZÉSEK GYEREKEKNEK
2013.09.09.

A Bolyky Tamás Ált. Isk.-ban (Stadionban) minden hétfőn és csütörtökön 14:30 -tól atlétika foglalkozásokat tartunk 9-13 éveseknek.
További infó: Albert Csaba - 30/475-4076.

FUSS gyorsabban, UGORJ nagyobbat, DOBJ messzebbre! GYERE, CSATLAKOZZ HOZZÁNK!
A SPORTOK KIRÁLYNŐJE ÓZDON
2013.10.09.

Az ózdi atlétikai élet történetéről szóló, az egyesületünk által kiadott könyv 1000 Ft-os egységáron megvásárolható! Érdeklődni Kormos Józsefnél (30/262-2215) lehet.

Tóth Gyula emlékére
2015.02.03.

Ebben a részben a kiváló ózdi maratoni futóról, aki mindvégig ózdi színekben versenyzett és lett olimpikon kívánunk megemlékezni.
Kötelező feltöltések
2018.03.11.

Feltöltöttem 3 fájlt pénzügyi beszámolókról, pótolva a hiányosságokat. Majd megy a többi is, ha megkapjuk a könyvelőnktől. Kormosné Ági.
Atlétika

Utánpótlás edzések

U11 és U13 korosztály általános atlétikai edzései minden hétfőn és kedden 14:30-tól a Bolyky Tamás Általános Iskola tornatermében (Stadionban).
Foglalkozásokat tartja Albert Csaba - 30/475-4076.

Középiskolás korosztály közép- és hosszútávfutó edzések megbeszélés szerinti időpontban a Stadionban és terepen.
Foglalkozásokat tartja Vanczák Attila - 30/292-8313.


2016. évben szerzett dobogós helyezések

Utánpótlás éremtáblázat


Az Ózdi Teknőc Futó Club utánpótlás sportolói több értékes helyezéssel büszkélkedhetnek a helyi, megyei, országos szintű versenyeken. Ezen a képen azonban összesítve mutatjuk meg mindig az aktuális állás szerint az évben szerzett arany, ezüst, bronz medálok számát, melyeket a különböző megmérettetéseken szorgalmaskodtak össze a fiataljaink.
2014-ben 9 arany, 4 ezüst, 3 bronzérem volt a termés.
2015-ben 18 arany, 17 ezüst, 7 bronzérmet gyűjtöttünk.
2016-ban 48 arany, 37 ezüst, 34 bronzérmet szereztünk.


2016. december

Szép őszi szereplés, U11-es bajnoki cím év végére

A Bolyky Tamás Általános Iskolával együttműködve igazán mozgalmas őszön és év végén vagyunk túl.

A Langer László Iskolai Váltófutó Versenyen az I. kcs. csapat II., a II. kcs. csapat III., a III. kcs. és IV. kcs. csapat szintén II. helyen végzett, így összetettben az iskola szintén a II. helyet szerezte meg.

Az Őszi Atlétikai Diákversenyeken egyéni számokban összesen 13 arany, 9 ezüst és 11 bronzérmet szereztek a gyerekek a különböző versenyszámokban.
A mezei futás diákolimpia térségi döntőjében I. kcs. egyéni versenyben Németh Zsombor III. helyen végzett. A csapat II. lett. A II. kcs. fiú csapat az I. helyen futott be. A III. kcs. csapat II. lett, viszont a IV. kcs. lányok egyéniben első – Budai Fruzsina, második – Virág Eszter, harmadik – Zoller Petra helyen végeztek. Természetesen így csapatban elsők lettek. Ennek folytatásaként a megyei döntőben a II. kcs. fiúk 15.-ek lettek, a IV. kcs. lányok az előkelő VI. helyen végeztek. Viszont egyéniben Budai Frizsina 4. lett, ezzel bejutott az országos döntőbe.

A hagyományos Lépcsőfutó Versenyen is több érmet sikerült begyűjteni. Az I-II. kcs. fiúknál Prokai Balázs, Pataki Márk, Császári Adrián volt a sorrend a dobogón. A III-IV. kcs-ban Holló anna diadalmaskodott. A fiúknál Horacsek Bence mögött Benyhe Bendegúz második lett. Az V. korcsoportban Dudás Dani szerzett egy bronzérmet.

A Miskolci Batátság Maraton 4 km-es távján Budai Fruzsina 2. lett, Benyhe Bendegúz a 3. helyen futott be.

A Kölyök Atlétika Programban most a II. korcsoportosokon volt a sor. Két csapattal is ki tudtunk állni. A „Szöcskék” V. helyen végeztek, a „Gepárdok” viszont magabiztosan lettek bajnokok.

A Sport XXI. programban az őszi, miskolci pályaversenyen az U13-as csapat dobogóra állhatott, harmadikok lettek. Az őszi mezeifutást viszont itthon rendeztük. Az U9-es korosztály csapataiból kettőt is kiállítottunk, akik II. és III. helyen végeztek. Az U 11-esek kevéssel, de lecsúsztak a dobogóról, IV. helyen végeztek. Az U 13-asaink viszont egy szép harmadik helyezéssel örvendeztek meg bennünket. A legnagyobb eredmény viszont az év végére maradt. A decemberi terematlétika régiós versenyen az U 13-asok IV. helyen végeztek, de az U 11-es csapat 10 gárda közül szerezte meg a régiós bajnoki címet. A régiós bajnokcsapat tagjai: Zimmermann Anna, Oravecz Lőrinc, Prokai Balázs, Pataki Márk, Szabó Zétény, Párfi Ákos, Kovács Kristóf, Váczi Bálint.

Gratulálunk ezekhez a fantasztikus eredményekhez, melyek hozzájárultak, hogy a 2016-os esztendőben összesen 119 érmet, minden eddiginél többet sikerült szerezni!


2016. július 17.

Hegyifutó Magyar Bajnokság - Kékestető


Sajnos az idei országos bajnokságon csak egy fővel tudtuk utánpótlás szinten képviselni a klubot. Szaka Dorka vállalta a nem kis kihívást. Csapattársai sérülés miatt nem tudtak elindulni, így "egyedül" küzdött meg a tereppel. Amely az időjárási viszonyok miatt tényleg csak egy nagy küzdelem volt az elemekkel. Már előző nap is végig zuhogott az eső és ez nem hagyott alább a verseny időpontjában sem. Így a nagy emelkedő mellé dagonya és csúszós sziklás részek is társultak. Tovább fokozta a helyzetet a szél és a júliusban szokatlan 10 fok körüli hideg. Szóval a cél a verseny teljesítése volt épen, egészségben. Ez sikerült is. Dorka az U18-as ifjúsági korosztály legfiatalabbjaként a 8. helyen végzett. Azonban nem is a helyezés volt a legnagyobb eredmény, hanem az, hogy kis időhátránnyal (az elsőhöz képest is csak 2 perccel elmaradva) tudta teljesíteni a távot.
Gratulálunk és így tovább!
Az Magyar Bajnokságon Kormos Józsi elnökünk és Vanczák Attila szerephez jutottak, hiszen a szervezők díjátadóként számítottak rájuk. Az Magyar Bajnokság utánpótlás korú versenyzőinek a nyakába akasztották az érmeket. A klubunk számára ez is egyfajta megtiszteltetés volt. Köszönjük!


2016. június 24-26.

WMRA Youth Cup hegyifutó ifjúsági vb - Csehország

Csehország északi részén elhelyezkedő Janske Lazne adott otthont az U17-es korosztályú fiatalok legnagyobb nemzetközi versenyének. A gyógyító erejű termál forrásairól is ismert településen az idén 11. alkalommal megrendezett „ifjúsági világbajnokságnak” a magyar leány és fiú csapat immár negyedik alkalommal volt résztvevője. Mindig különleges kihívás vár a fiatalokra ezen a megmérettetésen. A Krkonoše (Óriás-hegység) Csehország első számú hegyvidéki területe. A téli sportok fellegvára, és egyben egy varázslatos természeti kincsekkel teli Nemzeti Park, ahol a szervezők eddig példátlan módon csak felfelé futással „kedveskedtek” a résztvevő 15 nemzet atlétájának. Hazánkat a lányoknál Demeter Dorottya, Zákányi Panna (mindkettő Ózdi Teknőc Futó Club) és McBrayer Lilly (Váci Ifjúsági Sport Egyesület) képviselte. A fiú csapat tagjai: Csereklei Krisztián (Szekszárdi Sportközpont), Gősi Gergő (Pécsi Sport Nonprofit Zrt.), Iván Levente (Miskolc Városi Sportiskola). Csapatvezető: Vanczák Attila.

A pályabejárás során gyorsan kiderült, hogy az ellenfelek mellett a távot is nehéz lesz gyorsan legyőzni. A talaj főleg földút és füves részekből állt, amely a sípályákon keresztül, rajta, illetve azzal párhuzamosan haladt. A vége felé aszfaltos szakasz is volt. Az egy-két vízátfolyáson és árkos részen, illetve a fűben rejtett gödrökön kívül nem volt különösen technikás a pálya, azonban a kevésbé és nagyon, de folyamatosan emelkedő útvonal nem csak fizikailag, hanem idegileg is könnyen felőrölte a fiatalokat. A lányoknak 2,9 km-et kellett megtenniük 970 méter tengerszint feletti magasságról indulva 300 méter szintemelkedéssel. A fiúk 4,8 km-et teljesítettek 690 tengerszintről indulva 580 méter szintkülönbséget legyőzve. A cél mindkét nemnél a 1250 méteren fekvő Cerna Hora csúcsán volt. Mindkét csapatunk sikeresen teljesítette a kihívást, ezzel teljesítve az előzetesen kitűzött célt is. A teknőcös lányok kitűnően helyt álltak: Zákányi Panna futott be elsőként a csapatból a 47. helyen 25:00 perces idővel. Magamögé utasított szlovák, szlovén, ír és nagy meglepetésre még török futót is. 53. helyen Demeter Dorottya ért be 27:36-os idővel, majd minden tartalék erejét mozgósítva McBrayer Lilly is teljesítette a távot, 30:00 perces idővel az 55. helyen ért célba. A fiúknál kitűnő versenyzést produkált és nagy küzdőszellemről tett tanúbizonyságot Csereklei Krisztián, aki a középmezőny elején tudott végezni a 30. helyen. 31:00 perces ideje azt is jelentette, hogy a 2000-es születésűek között (a youth cup-on idén a 1999 és 2000-ben születettek versenyeztek) igen előkelő társaságba „keveredett” a 8.-ként. A csapatban másodjára, az 57. helyen Iván Levente érkezett a csúcsra 34:46-os idővel, majd a 61. helyen 35:08-al Gősi Gergő is követte őt. A fiú csapatunk a 16. lett a pontversenyben leelőzve a házigazda cseh csapatot.

Klubunk méltón képviselte magát ismét a hegyi futó utánpótlás válogatottban. Amellett, hogy ismét Vanczák Attilát bízták meg a szövetségi kapitányi feladatokkal két fiatalt is tudtunk adni, akik nem vallottak szégyent nemzeti színtéren sem.

VIDEÓ

Gratulálunk mindannyiuk eredményéhez!


2016. június 7.

Bajnoki cím és jó helyezések az utcai váltófutó versenyen

A tanév utolsó helyi versenyére is sor került az ÓMI Olvasó előtti
útszakaszon. A verseny érdekessége, hogy most nem atlétika pályán vagy
sportcsarnokban futottak a fiatalok, hanem a nevéhez hűen a város
közútján. Méghozzá vegyes összetételű (fiú-lány) csapatok formájában.
Mi ismét nagy létszámmal, 30 fővel versenyeztünk. Amellett, hogy
mindenki derekasan helytállt, szép eredményeket sikerült elérni. Az
alsós korosztályban a Sápi Dávid, Prógli László, Pataki Márk, Holló
Anna, Balázs Csenge, Gyenes Réka összetételű csapat megnyerte a
versenyt, de az Albert Ákos, Forgács Bence, Kulcsár Kolos, Tóthmarosi
Titiána, Fekete Amira, Bárdos Szonja tagokból álló csapatunk is csak
éppen lecsúszott a képzeletbeli dobogóról és 4. lett. A felsős
korosztályban is végig harcban voltunk az elsőségért a Kónya Dániel,
Medve Máté, Pataki Dávid, Virág Eszter, Dzsacsovszki Szabina, Birinyi
Panna alkotta gárdával, de végül minimális különbséggel az igen
előkelő második helyet szereztük meg. Ebben a korosztályban a másik
két csapatunk ( Dudás Dániel, Horacsek Bence, Bereznai Benjámin, Makó
Zoé, Papp Zoé, Váradi Evelin és Berkeszi Ádám, Deme Bence, Benyhe
Bendegúz, Albert Anna, Riczu Dorina, Budai Fruzsina összetételben) is
nagy csatát vívott végül szoros küzdelemben a középmezőny 5. és 6.
helyén végeztek.
Nagy melegben és kicsit év végi hangulatban, de ismét sikerült
kitenniük magukért a sportolóinknak és az év utolsó "hazai" versenyén
is mind létszámban, mind eredményben méltón képviselték az iskolát.
Mindenkinek gratulálunk!


2016. május 30.

Országos kislabdahajítás döntő - Székesfehérvár

A III. korcsoportos országos atlétikai küzdelmek Székesfehérváron a
Bregyó közi Regionális Atlétikai Központban kerültek lebonyolításra,
ahol nyáron a világ egyik legnagyobb pályaversenyét, a Gyulai István
Memorial Gyémánt Ligát is rendezik. Az atlétikai diákolimpiák végső
állomásáig egy tanulónk, Vámos Míra jutott kislabdahajításban. A
megyei bajnok nem ő lett, de teljesítette a meghívási szintet és így
indulhatott a legjobbak között. Ám a megyei eredmények, amikkel a
versenyzők tovább lettek juttatva nem sok jót ígértek. Míra az egyéni
legjobbjával is "csak" a 15-16. eredménnyel rendelkezett, ám
bízhattunk a kiélezett versenyhelyzet doppingoló hatásában, illetve
Míra kiegyensúlyozott teljesítményében. Ez be is igazolódott, mert a
kicsit szeles, de nagyon meleg időben a kvalifikációs eredményekhez
képest gyengébb teljesítmények születtek, de Míra tudta hozni egyéni
legjobbjához közeli szintet. Mindegyik dobása 50 méter körüli volt.
Ezzel először bejutott a kislabdahajítás döntőjébe a legjobb 8 közé
(mely magában is nagy siker), majd az 51,01 méteres dobása
végeredményben a fantasztikus országos 7. helyet jelentette számára.
Érdekességként megemlíthető, hogy a korábbi megyei bajnokot is így
kiszorította a 8-as döntőből, tehát jó versenyszellemről és egyenletes
megbízható teljesítményről tett tanulságot, mellyel joggal harcolta ki
helyét az ország legjobb dobói között.


2016. május 14.

Görömbölyi Hegyifutó Diákverseny

Budai Fruzsina a Miskolcon immár hatodik alkalommal
megrendezett Görömbölyi Diák Terepfutóversenyen jeleskedett. 3,7 km-t
kellett legyőznie jelentős szintkülönbséggel, amit 19 perc 28 mp alatt
sikerült teljesíteni. Ez a jó időeredmény természetesen az első helyet
jelentette, ezzel megvédte tavalyi címét.


2016. május 7.

Sport XXI. pályaverseny Miskolcon

Az U13-as korosztály 2 csapattal vett részt a Sport XXI. Régiós Atlétikai Pályaversenyen. Így lett teljes ez az "atlétikás" hétvége. A fiatalok a már általunk jól ismert Miskolci Atlétikai Centrumban a program keretein belül számunkra új szakágakban is versenyezhettek. A hármasugrás, magasugrás, súlylökés versenyszámokat ez a korosztály még versenykörülmények között nem művelte. A fiú és lány közös csapatok azonban jól helytálltak. Az "A" csapat V. helyen, a "B" csapat VI. helyen zárta a versengést. A csapatok tagjai: Papp Zoé, Asztalos Dóra, Balázs Csenge, Holló Anna, Kiss Bence, Prógli László, Sápi Dávid, Porkoláb Martin, Bellér Dzsesszika, Csépányi Alexandra, Póta Máté, Albert Ákos. Minden résztvevőnek gratulálunk! Reméljük, hogy a szerzett tapasztalatokat jó fogják kamatoztatni a jövőben


2016. május 7.

Ózdi Hegyifutó Diákverseny szép eredményekkel

A sok hétvégi sportprogram mellett a hagyományos hegyi futóversenyen is jól szerepeltek iskolánk tanulói. Az értékes helyezések közé 1 bajnoki címet, 2 második helyet és 3 harmadik helyezést sikerült "bezsebelni".
Az 1-6 helyezettjeink:
II. korcsoport fiú - 3. hely Pataki Márk
III. korcsoport fiú: 1. hely Deme Bence, 2. Benyhe Bendegúz, 3. hely Gregó Bence, 5. hely Maár Martin
III. korcsoport lány: 3. hely Németh Lilien, 4. hely Pataki Mara, 5. hely Balogh Boglárka
IV. korcsoport lány: 2. hely Váradi Evelin, 4. hely Rácz Glória.
Az általános iskolai pontverseny gyarapításához hozzájárult valamennyi teljesítő, így az I. korcsoportban Aszalós Flórián, Farkas Iván Gergő, a II. korcsoportban Farkas Flóra, Varga Lili is. Mindezen eredményeknek köszönhetően a pontversenyben iskolánk elhozta az első helyért járó kupát (39 ponttal).
A dobogósoknak különösen, de mindenkinek, aki ezt a nem egyszerű, emelkedőkkel, gödrökkel, patakkal tarkított terepet teljesítette nagy gratuláció!


2016. április 17.

Dombfutó verseny

Sok bolykys jött el, hogy ne csak egyszerűen megmásszák, hanem megfussák a dombot. Na meg persze azért, hogy egymással is versenyezzenek. A IV. Dombfutó Versenyen a megszerezhető 12 éremből 8 a mi iskolánkba került, volt ahol az egész dobogót kibéreltük. Azonban az még fontosabb, hogy annak ellenére, hogy csak két általános iskolai korosztályban hirdettek győzteseket (alsó, felső), többen voltak az első és második osztályokból is. Mindenkinek kijár a nagy dicséret (na meg a tesi ötös), aki teljesítette a nem kis kihívást.
Érmes helyezések:
Alsós lány: 1. Holló Anna. Alsós fiúk: 1. Sápi Dávid, Pataki Márk, Prógli László. Felsős lányok: 1. Budai Fruzsina, 3. Gyenes Réka. Felsős fiúk: 2. Kiss Bence, 3. Maár Martin.


Diákolimpiák

Egyéni atlétikai térségi és megyei versenyek

Sikeresen szerepet partner sulik az egyéni atlétikai versenyeken is.
A megyei döntőbe jutott tanulók:
III. korcsoport lányok:
Vámos Míra - kislabdahajítás
Albert Anna - 600 m síkfutás
Vámos Míra, Makó Zoé, Papp Zoé, Riczu Dorina - 4x 100 m síkfutás váltó

IV. korcsoport lányok:
Bíró Petra - kislabdahajítás
Eke Viktória - súlylökés

IV. korcsoportos fiúk:
Kónya Dániel - kislabdahajítás

A megyei döntőben Miskolcon küzdöttünk az atlétika egyéni versenyszámaiban a jobb helyezésekért. A III. és IV. korcsoportos megyei döntőben az erdélyi kirándulás miatt sajnos egy-két hiányzóval nem számolhattunk, de így is 7 tanuló képviselte az iskolát. Összességében jó eredmények születtek, bár volt ahol jobbat vártunk a térségi eredmények alapján, de több esetben egyéni csúcsokat sikerült javítani. Bíró Petra szerezte a mai nap érmét, amely 48,65 méteres kislabdahajításának köszönhetően rögtön egy ezüstérem volt. A többiek sem maradtak el sokkal. Kónya Dani 65,43 métert hajított a kislabdával, amely most a IV. helyre volt elég. Szintén a kislabdánál maradva, Makó Zoé egyéni csúccsal 42,83 méterrel az egyel kisebb korcsoportban lett pontszerző, VI. helyezett. Eke Viki nagy egyéni csúcsot lökött a súlygolyóval. 8,39 méterrel az értékes V. helyre ért fel.


Diákolimpiák

Többpróba térségi és megyei sikerek

A tavasz az atlétikai versenyek ideje a Diákolimpiai sorozatban. Partner iskolánk tanulói is teljes erőbedobással készültek és ragyogó eredményeket értek el a helyi többpróba csapatversenyben. Szinte minden korcsoportban és nemben a Bolyky Tamás Ált. Isk. csapatai jutottak a megyei döntőbe. Több korcsoportban, pedig több csapatot is indítottak. I. kcs-ban pl. 3! fiú csapat és 2 lány csapat volt. A legjobb csapatok a fiúknál 3. helyet, a lányoknál a második helyet szerezték meg. Egyéni értékelésben Németh Zsombor lett 2. helyezett. Ebben a korcsoportban még nincs továbbjutás nem úgy a nagyobbaknál. II. korcsoportban a fiú és lány "A" csapatunk is térségi bajnok lett. A lányoknál egyéni összetettben 2. Gyenes Réka, 3. Zimmermann Anna. A fiúknál egyénileg 1. Sápi Dávid, 3. Forgács Bence. III. korcsoportban szintén mindkét nemben a bolykysok nyertek csapatban. Vámos Míra 1., Makó Zoé 3. lett egyéni összetettben. Fiúknál Bárdos Bálint végzett a dobogó 3. fokán. A IV. korcsoportosoknál a lány csapat bajnok lett, a fiúk negyedikek. Egyénileg Kónya Dániel aranyérmet, Váradi Evelin bronzérmet szerzett.
Sok csapatunk jutott a Miskolci Atlétikai Centrumban rendezett megyei döntőbe, de ott általában a középmezőnyben sikerült végezni. Ami azért jónak számít a korábbi évekhez képest. A lII. kcs. lány csapat viszont csak minimálisan maradt el megyei dobogótól és pár pont hátránnyal a 4. helyen végzett.
Gratulálunk mindenkinek!


2016. április 5.

Mezei Futó Diákolimpia Országos Döntő

Gödöllő adott otthont a Mezei Futó Diákolimpia országos döntőjének. Megyei bajnokként a III. korcsoportos bolykys lány csapatunk is jogot szerzett a részvételre, amire nemhogy az iskolából, de a térségből sem volt még példa eddig. Már magában ez is kisebb szenzáció, azonban az ország legjobbjai között, a 230!!! induló közül jó eredményt elérni még komolyabb elismerés. A december óta tartó hosszú felkészülés után elmondható, hogy az elismerést kivívtuk ebben a nyári melegben. A repülőtéren kialakított 2000 méteres körön befutási sorrendben az alábbi időeredményeket sikerült teljesíteni: Budai Fruzsina 7:24 (21. hely), Albert Anna 8:11 (105. hely), Riczu Dorina 8:17 (117. hely), Vámos Míra 8:50 (184. hely), Makó Zoé 9:04 (202. hely). Az, hogy Fruzsi több mint 200 versenyzőt a döntőben maga mögé utasított és az élmezőnnyel tudott beérni nagy fegyvertény, de a csapat többi tagja is beleadott mindent. Együttes értékelésben a döntőbe eljutó 40 iskola közül az előkelő 16. helyet sikerült megszerezni ami azt jelenti, hogy az országosan nevező 411 gárda közül a mi lányaink a 16. legjobb csapatot alkotják. A kitűnő eredményre mások is felfigyeltek, de a szakmai siker mellett minden dicséretet igazából a lányokat illeti. Szép volt lányok!


2016. március 20.

Bíztató mezei futás szereplés Kazincbarcikán

A Sport XXI. program keretén belül vettünk részt a mezei futó régiós versenyen. A sportrendezvényre a kazincbarcikai Csónakázó-tó körül szép helyen került sor, bár egy-két érdekesség (pl. horgász) nehezítette a futást. A 17 fős utazó keretünk 2 érdekessége, hogy egyrészt eljöttek az idén már a Sport XXI-es korosztályból "kiöregedő" Riczu Dorina, Vámos Míra, Albert Anna, Budai Fruzsina is, akiket a diákolimpia országos felkészülés jegyében engedtek a szervezők versenyen kívül indulni, szokni a verseny hangulatot. A másik érdekesség, hogy az otthoni szieszta helyett a csapatot erősítette az előző nap még úszás országos döntőn kitűnően szereplő (országos 3. hely) Forgács Bence. Többek között ennek is köszönhető, hogy két társasággal is részt tudtunk venni. Az U13-asoknál főleg fiatalabbak alkották a csapatot. A kisebbeknél, az U11-eseknél, pedig teljes egészében "év-vesztesekből" állt a gárda. Ennek megfelelően a cél az volt, hogy megismerjék az ilyen jellegű versenyeket és be tudják taktikusan osztani az erejüket. Ez sikerült is hiszen mindenki egyenletes tempóban, a végén tartalékait mozgósítva tudta teljesíteni az 1500, illetve 1800 méterből álló kihívást. Szakmailag így egy kisebb sikert értünk el, hiszen az U11-es csapat az Egri Városi Sportiskolát, az U13-as, pedig az egyik miskolci alakulatot megelőzve 5. helyen végzett. Egyénileg legjobban a kicsiknél Bencze Levente (13. hely), a nagyobbaknál Benyhe Bendegúz (7. hely) rótta a köröket. U11 csapattagok: Venczel Kristóf, Váczi Bálint, Kovács Kristóf, Vámos Noé, Bencze Dániel, Bencze Levente. U13-as csapattagok: Prógli László, Porkoláb Martin, Forgács Bence, Benyhe Bendegúz, Balázs Csenge, Holló Anna - mind bolykys, Fekete Viktória (Csépány).


2016. március 12.

Országos bajnokságon jártunk

A diákolimpiai országos döntőre való felkészülés jegyében, az Ózdi Teknőc Futó Club színeiben részt vettünk Magyarország 108. Mezei Futó Országos Bajnokságán Kecskeméten. A csapatot az iskolánk tanulói alkották. A mintegy 50 fő nevező nagyon népesnek számít a lányok mezőnyében ebben a versenyszámban, hiszen a nehéz terepen 3000 métert lefutni nem kis kihívás. A versenyzők dolgát a nagy szél is tovább nehezítette, illetve a mi esetünkben a hajnali kelés és a hosszú utazás fáradságának leküzdését is meg kellett oldani. Azonban lányaink kitűnően helytálltak a nagyobb atlétikai múlttal rendelkező egyesületek versenyzőivel szemben. Ha még a helyezések nem is tükrözik, de jó időeredményekkel sikerült teljesíteni a távot, ami a diákolimpiai országos döntő rövidebb (2000 méter) távjára bizakodásra adhat okot. Budai Fruzsina 28. helyen ért célba (13:04), Albert Anna 38. -ként futott be (14:05). A chipes időmérés szerint, pedig 39. helyen holtversenyben (14:07) Vámos Míra és Riczu Dorina "szakította át a célszalagot". A verseny elsődleges célja az volt, hogy komoly versenykörülmények között is tapasztalatot szerezzenek a lányok és mondhatni, hogy első ilyen jellegű megmérettetésük jól sikerült. Az itt szerzett rutinnak még jó hasznát vehetik majd a diákolimpiákon.
Gratulálunk és további jó felkészülést kívánunk!


2016. február

Terematlétikai bajnokságok

Sikeres téli atlétikai idényen vagyunk túl, ezért egy kicsi visszatekintünk egy pár fontos adattal ezekre az eredményekre. Klubunk a versenyek szervezésén túl partner iskolánk (Bolyky) által versenyző gyerekekkel is képviselte magát a megmérettetésen. A Kölyök Atlétikai versenyek után minden korcsoportban immár egyénileg küzdöttek a fiatalok az érmekért. A Térségi Terematlétikai Bajnokságban minden korosztályban volt bolykys . Összesen 46 versenyző képviselte az iskolát. A korosztályonként 2 (I.kcs.), 3 (2. kcs.), illetve 4 (3. és 4. kcs.) versenyszámban összesen 44 alkalommal sikerült az első hat helyezés valamelyikét megszerezni. Ebből 28!!! alkalommal kaptak érmet versenyzőink, melyből 7 aranyérem, 12 ezüstérem és 9 bronzérem volt. Az iskolák közötti pontversenyben egyszer a 3. helyen végeztek (IV. kcs.), egyszer a 2. helyen (I. kcs.) és a másik két korcsoportban (II. és III. kcs.) megszerezték a bajnoki elsőséget. Korcsoportonként legeredményesebb lány és fiú versenyzők (az összegyűjtött pontok alapján):
I. kcs.: Rácz Léna, Kulcsár Kolos
II. kcs.: Holló Anna, Sápi Dávid
III. kcs.: Vámos Míra, Bárdos Bálint
IV. kcs.: Eke Viktória, Medve Máté
Gratulálunk minden versenyzőnek és a felkészítőknek!
Reméljük a tavaszi diákolimpia atlétika megmérettetések során is sok szép siker tudnak majd szerezni.


2016. január 29.

Teljes siker a Kölyök Atlétikai Csapatversenyen

Az I. korcsoportosok Kölyök Atlétikai Csapatversenyében a járvány sem tudott megakadályozni bennünket, hogy két csapatot állítsunk ki. A "nagyobbakból" (másodikos fiúkból) álló csapatunkat tudtuk, hogy jók lesznek, de szerettük volna az elsősöket és a másodikos lányokat is próbára tenni. Ők alkották a "kicsi" csapatot. A siker teljes lett, hiszen az Albert Csaba tanár úr által vezetett nagyobbak 100%-osan, mind a 7 feladatot megnyerve az összetett verseny aranyérmét is megszerezték, de meglepő módon őket csak egy csapat tudta megszorongatni egy-két feladatnál, ez pedig a mi saját kisebb csapatunk. Így az 5 gárda közül ők a nagyon előkelő 2. helyet szerezték meg a dobásból, ugrásból, futásból és egyéb ügyességi atlétikai versenyszámokból álló sorozatban.
Kisebbek: Németh Bence, Németh Zsombor, Szoó Milán, Harkály Roland, Gazdag Dorián, Száva Bence, Aszalós Flórián, Tóth Kristóf, Kozicska Dóra, Rácz Léna, Bárdos Szonja, Tóthmarosi Titána.
Nagyobbak: Vámos Noé, Váczi Bálint, Bencze Levente, Bencze Dániel, Kovács Kristóf, Birinyi Zsombor, Keresztfalvi Kende, Bellér Dáriusz, Szabó Zétény, Kulcsár Kolos, Venczel Kristóf.
Hajrá Bolyky! Hajrá kis Teknőcök!


2015. december 5.

Értékes érmekkel és fantasztikus egész éves teljesítménnyel zártunk

Szombaton a Miskolci Atlétikai Centrum Tábori László Futófolyosóján rendezték meg az év utolsó Sport XXI. regionális atlétikai teremversenyét. A bolykys gyerekek ezúttal is az Ózdi Teknőc Futó Club színeiben versenyeztek Albert Csaba tanár úr irányításával. Most egy korosztállyal tudtunk részt venni. Az U11-es csapatunk az egyre népesebb mezőnyben is kimagaslóan teljesített és méltó módon avatta fel az új, Bolykys-Teknőcös egyesületi mezt. Összesen 5 versenyszámot kellett teljesíteni csapatverseny formájában: sprint váltó, zsámoly szökdelés, helyből hármasugrás, medicin dobás, hosszú gát váltó. Végig nagy verseny folyt a 7 csapat között a dobogóért. Végül nagy küzdelemben a Kazincbarcikai Sportiskola, a Miskolc Városi Sportiskola csapatai mögött sikerült a dobogóra fellépni a fiataljainknak. A bronzérmes csapat tagjai: Holló Anna, Prógli László, Sápi Dávid, Póta Máté, Fodor Patrik, Pacza Dominik, Albert Ákos, Porkoláb Martin.

Ezzel a kiváló eredménnyel összesen 42-re!!! emelkedett az utánpótlás sportolóink által szerzett érmek száma a 2015-ös esztendőben. Ebből 18 arany, 17 ezüst, 7 bronz. Ez a szám a tavalyi összesen 16 éremhez képest hatalmas előrelépés, mely mögött nem kevés munka van. Egy kicsit még fényesíthetjük az összefoglalást, ha hozzátesszük, hogy ebben van egy országos bajnoki cím és egy ob 3. hely is, illetve egy válogatott szereplés.

Mivel az utánpótlás idénynek ezzel a regionális versennyel vége, ezért jelentősen már nem fog változni az éremtábla. Itt szeretnénk mindenkinek megköszönni, aki valamilyen módon tudta segíteni (akár anyagilag, akár saját munkájával) a fiatalok eredményes szereplését!


2015. november 27.

Kölyökatlétika II. korcsoport

Az egyesületünkkel kapcsolatban álló bolykysoknak a II. korcsoportosok Kölyökatlétikai versenyen való szereplésük tökéletesre sikeredett. A 7 versenyszámból (forma 1-es akadálypálya, medicinlabda dobás, keresztszögdelés, célba dobás, helyből távolugrás, sprint-gát váltó, 8 perces futás) álló összesített csapatversenyben az első helyet szerezték meg. A fiatalok nagyon összeszedetten, minden versenyszámra maximálisan összpontosítva teljesítették a feladatokat, melynek eredményeként mind a 7 alkalommal a legjobbnak bizonyultak. Egyértelmű volt, hogy így az összetett értékelésben csak az ő nyakukba kerülhet az aranyérem. Jogos volt az örömtánc a verseny végén. A csapat tagjai: Pataki Márk, Balázs Csenge, Holló Anna, Prógli László, Sápi Dávid, Póta Máté, Fodor Patrik, Pacza Dominik, Albert Ákos, Porkoláb Martin.

A gyerekeknek és Albert Csaba tanár úr felkészítő munkájához gratulálunk!


2015. november 7.

Sport XXI. mezeifutás

Az egyesületi atlétikai program keretén belül első alkalommal rendeztünk korosztályos Észak-Magyarországi régiós mezei futóbajnokságot. A már általunk jól ismert pályán, a stadionban kialakított terepen 8 fős csapatverseny formájában az U11-es korosztály 8 x 800 métert, az U13-asok 8 x 1000 métert teljesítettek. Albert Csaba és Vanczák Attila tanár úr felkészítése mellett zömében a bolykys sportolók versenyeztek egyesületünk színeiben. Nem is akár hogyan, mert amellett, hogy a Miskolci Városi Sportiskolával egyformán mi is két – két csapatot is kiállítottunk mindkét korosztályban, értékes helyezéseket is szereztünk. Az U11-esek között egyik csapat 6. lett (Kis-Törő Péter, Timkó Máté, Bárdos Míra, Balázs Csenge, Kornis L. Napsugár, Somogyi Patrik, Póta Máté, Prokai Balázs, Bellér Dzsesszika), a másik épphogy lecsúszva a dobogóról 4. helyen futott be (Forgács Bence, Prógli László, Porkoláb Máté, Albert Ákos, Pataki Márk, Fekete Viktória, Holló Anna, Zimmermann Anna). A nagyobb csapataink közül az egyik szintén 6. lett (Bellér Sándor, Zákányi Blanka, Kiss Bence, Koós Réka, Maár Martin, Elek Zsófi, Kovács Krisztina, Berkeszi Ádám). A másik alakulatunk viszont a nagyon előkelő 2. helyre futott be a Salgótarjáni Atlétikai Club mögött (Budai Fruzsi, Riczu Dorina, Deme Bence, Albert Anna, Harkály Patrik, Makó Zoé, Benyhe Bendegúz, Vámos Míra). Ezzel megszerezték a klub utánpótlás sportolóinak 40.!!! érmét ebben az évben.

További infó és részletes eredmények a Magyar Atlétikai Szövetség honlapján: Ragyogó napsütés és létszámcsúcs Ózdon

Mindenki nagyon jól küzdött. Gratulálunk az értékes helyezésekhez!


2015. október 25.

Miskolci Barátság Maraton

A teknőcös tagság igen népes mezőnnyel vett részt, de utánpótlás részről az idei miskolci versenyre csak Bari Ágnes nevezett. Annál szebb sikert ért el, mert korosztályának 3 helyén futott be az 5,27 km-es távon, mely Dr Márkus Gábor Emléktáv is volt egyben. A rangos mezőnyben Ági kiélezett küzdelemben 23,16-al fért fel a dobogó 3. fokára.

Gratulálunk!


Diákolimpiák

Fiatal versenyzőin sikeresen képviselték iskolájukat is

Az ősz folyamán több korosztályban kerültek lebonyolításra a hagyományos diákversenyek és a Mezei futó Diákolimpiával elkezdődtek a Magyar Diáksport Szövetség helyi versenyei is. Ezekről nem hiányozhattak az atlétikás fiataljaink sem, akik eredményesen, sok-sok érmet szerezve öregbítették elsősorban iskolájuk, de a klubunk hírnevét is.
Egyéni atlétika versenyen III. korcsoportban 600 m síkfutásban 1. Budai Fruzsina. IV. korcsoportban súlylökésben 1. Eke Viktória. Mezeifutás Térségi Diákolimpián az V. korcsoportban 2. lett Vaszlik Vivien. VI. korcsoportban Árkosi Viki 4. helyen futott be, de 1. helyen végzett Dömötör Misi. A III. korcsoportban egyénileg 1. Budai Fruzsi és csapatban is első lett a bolykys lány csapat. A megyei döntőre jutva tovább fokozta Fruzsi a sikert, mert bár beteg volt, de a megyei döntőt is megnyerte Miskolcon és ezzel saját magát és a csapatát is az országos döntőbe juttatta.

Gratulálunk a szép és sporttörténeti sikerekhez!


2015. szeptember 5.

Bártfai Csenge jó szereplés az Baradla Undergroundon

Az idei évbe fiatal klubtagunk, Bártfai Csenge is egyre jobb formába kerül a futásban. Részt vett a IV. Baradla Underground versenyen. Korosztályában az előkelő 2. helyen végzett az edzőtáborból már jól ismert aggteleki terepen. Másnap a Fiedler Ottó SE színeiben indult az V. Ózdi Triatlon Versenyen, ahol szintén remekelt és szintén az ezüstérmet szerezte meg.
Gratulálunk!


2015. augusztus 17-19.

Aggteleki terepfutó edzőtábor

Első alkalommal vehettek részt ózdi fiatalok a Nomád Terepfutó Suli által megrendezett edzőtáborban. Még a Görömbölyi Terepfutó Diákversenyen elért jó eredményeknek köszönhetően nyertek meghívást az aggteleki táborba az első helyezettek. Klubunk fiataljai akkor igen jól szerepeltek, ezért hárman (Budai Fruzsina, Bártfai Csenge, Árkosi Viktória) is ott lehettek a gyönyörű környezetben megtartott programokon. A három nap alatt legfőképpen a futással foglalkoztak természetesen, de oktatófilm nézés, kirándulás, kincskeresés is volt. Így, a nem kifejezetten jó idő ellenére is tartalmasan, élményekkel gazdagodva és ami legfontosabb jó erőállapotban térhettek haza.

Köszönet a tábor megszervezéséért a Nomád Sport Alapítványnak, azon belül is Athos bá'-nak!

Részletes beszámoló: IDE KATTINTVA


2015. augusztus 16.

Bükk Kapu Tererpshow 2015

A hagyományos felsőtárkányi versenyen több klubtag is megmérettette magát. Köztük az utánpótlás korú versenyzőink is. 7 km-es távot kellett legyőzni egy jó kis szintemelkedéssel, ami igazán eredményesen sikerült. Bari Ági az ifjúsági kategóriában első lett 47 perces idővel. Bártfai Csenge 54:31 perc alatt teljesítve a távot a harmadik helyen ért célba ugyanúgy az ifjúsági női kategóriában.

Gratulálunk a szép sikerekhez!


2015. július 19.

Utánpótlás sikerek a VII. Nyílt Hegyifutó Magyar Bajnokság

A hétvégén VII. alkalommal rendezte meg a Futapest Klub a Nyílt Hegyifutó Magyar Bajnokságot. Városunkból most igazán népes mezőny jött össze. 14 ózdi versenyző, köztük 11 Teknőcös színekben induló vágott neki a csúcstámadásnak, akik közül nyolcan erősítették az utánpótlás vonalat. A 3,4 km (+290 m szint) Mátraházáról, a 10,1 km (+810 m szint) Parádfürdőről rajtolt. A hosszabb távon Dömötör Misi az U20-as Magyar Bajnokság keretein belül versenyzett, ahol a végén az értékes 7. helyet (1:08:28) szerezte meg. A rövidebb távon már az is klubtörténeti sikerünk volt, hogy az U20-as lányoknál 4 fős csapattal tudunk kiállni az országos bajnokság keretein belül. Szaka Dorka 12. (26:07), Bari Ágnes 13. (26:57), Vaszlik Vivien 14. (29:55), Árkosi Viktória 15. (30:04) lett, így csapatban a IV. helyen végeztünk. A nyílt kategóriákban több sikernek örülhettünk. Mezei Dominik a 11-14 évesek között 22:27-el 4. lett. Ugyanebben a korosztályban, de a lányok között viszont teljes lett a diadal Bártfai Csenge ezüstérmes (27:15), Budai Fruzsina hatalmas előnnyel 21:55-el aranyérmes lett. Tehát az ország legmagasabb pontján több értékes helyezés mellett 1 aranyéremmel és egy ezüstéremmel sikerült bővíteni az utánpótlás éremkollekciót. Mindenki hatalmas elismerést érdemel, mert ebben a nagy kánikulában mind a két táv teljesítése embert próbáló teljesítmény volt, ami ma mindenkinek sikerült.


2015. június 27.

YOUTH CUP Bulgária - ifjúsági hegyifutó vb

A 10. alkalommal rendezték meg Bulgáriában a Rhodopes hegységben a 16-17 évesek nemzetközi hegyifutó ifjúsági kupát, mely egyben nem hivatalos világbajnokság is a korosztály részére. A magyar fiatalok immár harmadszor vehettek részt ezen a megmérettetésen, mely eddig minden alkalommal új és különleges kihívást jelentett számukra. Az eredmények is tükrözték, hogy nem mindennapi körülmények között kell versenyezniük, de minden alkalommal tisztesen helytálltak. Idén több előkészületi versennyel és az Ózdi Hegyifutó Diákversenyen elért eredmények alapján történt a válogatás, melynek eredményeként 4 fiú és 3 lány alkotta az utánpótlás válogatottat. Örömteli, hogy ismét köztük volt klubtagunk Dömötör Misi is. A jubileumi versenyen viszont a helyi szervezők cseppet sem igyekeztek megkönnyíteni a futók dolgát. A pálya vonalvezetésével örökre emlékezetessé akarták tenni a versenyüket. Ami sikerült is. Szmoljan közelében egy nagyon szép természeti adottságú területen 1515 méter tengerszint feletti magasságból indulva jelöltek ki egy 1,8 km-es kört. Ebből a lányok kettőt (3,6 km, +/- 212 m szint), a fiúk hármat (5,4 km, +/- 318 m szint) teljesítettek. Egy körben két nagyobb emelkedőt kellett legyőzniük. A szintkülönbséget jól tükrözi, hogy volt olyan 270 méter távolság is melyen mintegy 55 méter!!! emelkedést kellett „megmászni” és mivel a rajt/cél egy helyen volt ezért a meredek lejtők is szinte félelmetes kihívást jelentettek. Ha ez nem lett volna elég, akkor további nehezítésnek ott voltak a talajviszonyok: a mély vízmosások, nagy sziklák és gyökerek vagy kivágott fák, fatuskók folyamatos figyelmet igényeltek. Tehát hazai körülmények között nincs ilyen megmérettetési lehetőségre példa. A Váci ISE és a Bp. Honvédos lányok végül tisztesen helytállva és teljesítve a versenyt 48., 49., 50. helyen értek be. Dimanopulosz Daphne (26,34), Bócz Patrícia (26,50), Sági Barbara (29,25) sorrendben, mely a csapatversenyben a 14. helyre volt elég. A fiúk esetében közel kerültünk az előzetesen kitűzött cél eléréséhez. A felkészítő versenyeken túl, ők többször is tudtak készülni a Mátrában, mely eredményeként eddigi legjobb fiú csapateredményt produkálták. A 61 indulóból Illich Márk (Gödöllői EAC) 28,09-es idővel a kitűnő 32. helyen ért célba. Révész Tamás (Egri Városi Sportiskola SE) nem sokkal lemaradva 28,29-el 38., Dömötör Mihály (Ózdi TFC) 29,56-al 48., Turschl Bence (Budapesti Honvéd SE) 30,36-al az 54. pozíciót szerezte meg. Egyénileg több, ebben a szakágban nagyobb múlttal rendelkező ország fiataljait megelőzték, a csapat 14. helyezés pedig a fiúknál azt jelentette, hogy Lengyelországot, Szlovákiát és a hazaiak második számú csapatát is sikerült maguk mögé utasítani. Klubtagunk is eddigi legjobb eredményét érte el, hiszen sok mindenkit sikerült beelőzni, köztük waelsi, bulgár, angol, ír, francia, szlovák, lengyel versenyzőket is. Így az ő eredménye beleszámított a csapat értékelésbe is, mellyel hasznos, pontszerző tagja lett a magyar válogatottnak. A bajnoki címeket egyébként a törökök és az olaszok szerezték meg. Az eredményhirdetésnél a török (lány egyéni, lány csapat) és az olasz (fiú egyéni, fiú csapat) himnuszt is kétszer hallgathattuk meg.

KÉPEK


2015. június 20.

Egri Gyermek Atlétika Verseny

Teknőcös színekben vettek részt Egerben, egy rangos gyerekversenyen a 2002-2005-ben született fiatalok. A főiskola rekortán pályáján nagyon sokan küzdöttek meg a helyezésekért. Mivel ez egy meghívásos verseny volt, ezért már az is nagy elismerés számunkra, hogy a mi 11 fős csapatunk is jelen lehetett. Azonban nem elégedtünk meg a jelenléttel. Albert Csaba tanítványai itt is letették névjegyüket.

Kitűnő eredmények születtek:
2002
Lőrinc Anett - 300 m - 4. hely
Váradi Evelin - 600 m - 4. hely
Simkó Erik - távolugrás - 2. hely, 60 m - 2. hely, 300 m - 4. hely
2003
Vámos Míra - kislabda - 1. hely, 60 m - 5. hely
Kovács Krisztina - Kislabda - 2. hely
Budai Fruzsina - 600 m - 5. hely
2004
Bellér Sándor - 1000 m - 2. hely
2005
Porkoláb Martin - 300 m - 3. hely
Póta Máté - távolugrás - 5. hely, kislabda - 6. hely
Sápi Dávid - 60 m - 6. hely

A versenyen jelenvolt Bencsik Pál a gyermek válogatott vezetője, aki a lengyelországi nemzetközi gyermekversenyre készíti a válogatottat. Elismeréssel nyilatkozott többek mai teljesítménye előtt, azonban a válogatottba kerüléshez az egész éves versenyszezon eredményei számítanak. Így bár akár a mi csapatunkból is sokan nyújtottak olyan eredményt mely a Lengyelországi megmérettetésen is jó lehetett volna, de sajnos kevés évközi versenyünk van. Reméljük jövőre még több alkalommal tudunk részt venni ilyen jól szervezett, rangos eseményen.


2015. június 13.

Utánpótlás válogatott összetartás

Az ózdi diák hegyi futóverseny után a szövetségben döntöttek a 16-17 évesek hegyifutó világbajnokságára utazó keretről. Örömteli, hogy Dömötör Misi klubtagunk ismét a csapat tagja. Ezúttal Bulgária ad otthont a rangos megmérettetésre. Ebben az évben azonban már tervszerűbben készülhettek a fiatalok. Egyrészt több verseny is volt az országban, melyek válogatási lehetőséget biztosítottak (a mi versenyünk volt a döntő). Másrészt az idejében kiválogatott csapattagok felkészülési versenyeken vehettek részt (pl. az előző heti Bükki Hegyi Maraton), illetve most hétvégén a Youth Cup pályájához hasonló terepen sikerült egy csapat összetartást vezényelni a Mátrában Vanczák Attila klubtagunknak, akit ismét felkértek a fiú és lány csapat vezetésére.
Sajnos csak a fiúk tudtak részt venni különböző elfoglaltságok miatt, de ők négyen igazán kitettek magukért. Délelőtti edzés és egy kiadós ebéd utáni sziesztát követően ismét a meredek pályáé volt a "főszerep". A nagy meleg is további nehézséget okozott, de a fiatalok igazán kitettek magukért és a rendkívüli terhelést jól viselték. Az utazással kapcsolatos dolgokat és a kinti pályát is sikerült kibeszélni az eddig megszerzett információk alapján, tehát egy igazán tartalmas napjuk volt, amely reméljük Bulgáriában eredményekben is kamatozni fog majd.


2015. június 6.

23. Bükki Hegyi Maraton

Kis utánpótlás csapatunkkal részt vettünk a már nagyon régi múltra visszatekintő miskolci hegyi versenyen. 3 lány 3,5 km-es, 1 fiú a 10,5 km-es távon nevezett. Dömötör Misinek egyben felkészülési verseny is volt a hegyifutó világbajnokságra, mert újból beválogatták a U18-as válogatottba, így 3 hét múlva Bulgáriában bizonyíthat. A nagy meleg rányomta a bélyegét a megmérettetésre, de Misi abszolút értékelésben előkelő helyen 12-ik pozícióban futott be 54:26-tal. Szaka Dorka és Bártfai Csenge kisebb betegséggel is bajlódtak, de a csaknem száz induló közül 20, illetve 21. helyen értek be. Dorka ezzel a 14 év feletti korosztályban a 6. helyen végzett és egy kis serleggel gazdagodott. Vaszlik Vivien egy hónapja kezdett rendszeresen edzésre járni, ezt figyelembe véve 34. helye igen jónak mondható a népes mezőnyben.


2015. május 17.

Sport XXI. pályaverseny

Zsúfoltra sikerült a hétvége a klub számára, mert míg a kétnapos hazai rendezésű versenyeink mentek, addig a legkisebbek a Sport XXI. programban vettek részt Miskolcon.

Ifj. Albert Csaba U11-es korosztályú tanítványaival most a tanév utolsó ilyen jellegű versenyén, a pályaversenyen igyekezett minél jobb eredményt elérni. Ami sikerült is. Sprint–szlalom váltó, sprint váltó, 800m akadály, távolugrás, hármasugrás, vetés, hajítás volt a feladat minden csapattag számára. A végén összesített csapateredményt hirdettek. Ezek szerint az eddigi legnagyobb létszámú ilyen versenyen az elkőkelő második helyet sikerült megszerezni, megelőzve több sportiskola csapatát is.

Az ezüstös csapat tagjai: Varró Bence, Prokai Balázs, Porkoláb Martin, Prógli László, Pataki Márk, Sápi Dávid, Albert Ákos, Póta Máté.

Gratulálunk nekik! Ez nagyon szép zárása volt a Bolyky T. Ált. Isk. és a Teknőc klub első éves együttműködésének.

KÉPEK


2015. május 16-17.

Ózdi Terepfutó Hétvége

Ismét nagy kihívás előtt álltunk a saját hegyi versenyünkön, ami az utánpótlást illeti. Ha nem is minden úgy sült el ahogy szerettük volna, azért egy klubtörténeti elsőségnek örülhettünk. A Hegyi Félmaraton távjának teljesítésével Bari Ági korosztályos magyar bajnok lett, de Misi nyakában is szépen csillogott a bajnoki bronzérem.
Sajnos az első napi diákversenyen sok mindenkinek nem sikerült megismételni előző évi eredményeit, de így is 2 ezüst a fiatalok nyakába került.
Diákverseny Teknőcös eredményei:
IV. kcs. - Bártfai Csenge - 2. hely
V. kcs. - Dömötör Mihály - 5. hely
V. kcs. - Árkosi Viktória - 6. hely
VI. kcs. - Bari Ágnes - 2. hely

Hegyi Félmaratoni U20-as Országos Bajnokság:
Dömötör Mihály - 3. hely
Bari Ágnes - 1. hely

Gratulálunk a szép teljesítményekhez!


2015. május 9.

Áginak nem volt ellenfele Felsőtárkányban sem

A III. Hegyifutó Maraton Magyar Bajnokságon és Török Út Futófesztiválon sok Teknőc küzdött. Köztük Bari Ági is az ifjúsági kategóriában teljesítette a 8,1 km-t. A címben szereplő "ellenfelekre" utaló rész azonban sajnos szó szerint igaz, mert korcsoportjában és nemében egyedüli indulóként vett részt. Ennek ellenére becsülettel harcolt. Erre jellemző, hogy pl. a hasonló korú fiú második helyezett után csak 10 másodperccel lemaradva ért célba. Jó felkészülés volt ez az ózdi Diákversenyre és a U20-as Félmaratoni OB-ra. És természetesen ezzel a győzelemmel az utánpótlás aranyérmek számát is tovább növelte, amellyel így már beértük a tavaly egész évben megszerzett elsőségek számát.

Így tovább!


2015. május 8.

Utánpótlás éremeső Görömbölyön

Péntek délután rendezték a Görömbölyi Terepfutó Diákversenyt, mely egyben a mi ózdi diákversenyünk felkészülési versenye is volt. Hasonló utánpótlás felkészülési versenyeket idén rendeztek más helyeken is az országban (Tatán, Szombathelyen), így tulajdonképpen az ózdi megmérettetés lesz az országos döntője ennek a műfajnak.
A miskolci szervezők kitettek magukért. Húzós emelkedőkkel tarkított, de jól kijelölt erdős részen kellett haladni, mely akár jól is eshetett volna a nagy melegben, csak a kaptatók ne lettek volna. Kis utánpótlás csapatunk azonban a vártnál is jobban szerepelt, hiszen senki nem jött haza üres kézzel. III. korcsoportban Budai Fruzsina (Bolyky) magabiztos fölénnyel diadalmaskodott a 3,7 km-es távon. IV. korcsoportban is a miénk lett a serleg. Bártfai Csenge (Újváros Tér) egy nagy hajrával győzni tudott, de nem sokkal lemaradva Szaka Dorka (Újváros Tér) is kiharcolta a dobogós helyezést. Árkosi Viktóriának (SZIKSZI) az V. korcsoportban már 4 km volt a táv, de az akadályt sikeresen vette ő is és átvehette az első helyezésért járó díjakat.

KÉPEK

Mindenkinek gratulálunk és így tovább a következő versenyeken is!


2015. április 25.

Farkasvágta Cross 15

Szombaton a Teknőc utánpótlás részről Dömötör Misi képviselte a klubot az idén már másodszor megrendezett Farkasvágta terepfutó versenyen. A szilvásváradi terep szépsége mellett ideális felkészülést biztosított az Ózdi Hegyifutóversenyre. És ha már ott volt Misi rögtön meg is nyerte a junior kategóriát, de inkább az igazán nagy eredménynek a 13 km-en elért abszolút 3. legjobb időeredménye számít.


2015. március 26.

Mezeifutás Diákolimpia Megyei Döntő

Egyesületünk fiataljai részt vettek a mezeifutás megyei döntőjén Miskolcon. Igaz, hogy a Diákolimpián az iskola színeit képviselik a tanulók, de felkészültségüket a klubon belül szerezték meg. Ezért is gratulálhatunk az elért eredményeikhez.

Hagyományosan a Repülőtér adott otthont a diákok megyei küzdelmeinek, ahol a megyei helyezések eldöntésén túl az országos döntőbe jutás is tét volt. Nekünk és a városi iskoláknak eddig még nem látott sikert hozott ez a megmérettetés, ahol korcsoportonként és nemenként általában száznál is több induló volt.

Árkosi Viktória, aki még csak januárban csatlakozott a klubhoz, az előkelő 25. helyet szerezte meg az V. korcsoportosok között.
Bari Ági a szoros befutó után az 5. lett a VI. kcs-os mezőnyben. Dömötör Misi, pedig igaz kisebb sérüléssel bajlódva, de az V. kcs. fiúknál a 6. helyen futott be. Ezzel mindketten meghívással élhetnek a Kecskeméten rendezett országos döntőre. Ilyen siker még nem volt ebben a szakágban a középiskoláink részéről.

A további eredményekhez az is hozzá tartozik, hogy a III. kcs-os lány csapata a Bolyky Tamás Ált. Isk-nak IV. lett, illetve Zákányi Blanka (Újváros Tér) egyéni IV. helyével közvetlenül kivívta az országos döntőben való szereplés jogát.

Mindenkinek gratulálunk és így tovább!


2015. március 21.

Sport XXI. mezeifutás

Miskolcon a Hejő ligetben rendezték a Sport XXI mezeifutó regionális versenyt. Ezúttal is két csapattal tudtunk részt venni. Az U11-es korosztálynak 1500 métert, az U13-asoknak 2000 métert kellett teljesíteniük az egyébként kitűnő futóidőben. Az őszi versenyhez képest csak annyi volt a különbség, hogy most nem váltóverseny, hanem tömegrajtos verseny formájában küzdöttek a gyerekek a tereppel és egymással. A végeredményt a befutási sorrendnek megfelelően összeadott helyezésszámok adták.

A nagy létszámú megmérettetésen tisztesen helytálltak Albert Csaba tanítványai, igaz most az éremszerzés elmaradt. Az öt csapatos mezőnyben mindkét csapatunk a IV. helyen végzett. Az U11-eseknél a Kazincbarcika, az U13-asoknál a Salgótarján diadalmaskodott.

Az idei tanév utolsó programja a pályabajnokság lesz, melyre további jó felkészülést kívánunk a fiataloknak!

Az U13-asok rajtja:

2015. február 12.

Középiskolás Fedettpályás Bajnokság

Gőzerővel beindult a téli iskolai atlétika szezon és az előző napi csapatverseny után most az V. és VI. korcsoportosok egyéni versenyein volt a sor, melynek a Vasvár Úti Általános Iskola tornaterme adott otthont.

A középiskolások összesen 4 számban mérettethették meg magukat. Örömteli volt, hogy az utóbbi idők legnépesebb mezőnye jött össze és ha már atlétika verseny nem hiányozhattak a Teknőcök sem. Bár nem ezek a versenyszámok a specialitások, de Bari Ági helyből távol, 30 méteres síkfutás és körös futásban II. helyezett lett, a medicinlabda lökést megnyerte a SZIKSZI számára. Ezzel is nagymértékben elősegítve, hogy az összetett pontversenyt végül a SZIKSZI nyerte (képen). Dömötör Misinek a 30 méteren és a körös futáson sikerült 1-1 ezüstöt, a helyből távolugrásban, pedig bronzérmet szerezni. Így hozzájárultak, hogy a teknőcös utánpótlás érmek száma jócskán gyarapodott és ebben az évben már 2 arany,5 ezüst és 1 bronzéremnél tartunk.

Így tovább!


2015. február 11.

KAP csapatverseny II. korcsoport

Tovább folytatódott a Kölyök Atlétikai Program a Városi Sportcsarnokban. A II. korcsoportosok csapatküzdelmében most 5 iskola vett részt. Összesen 7 feladatot kellett teljesíteni. Volt futószám: Forma 1, sprint-gát váltó, 8 perces állóképességi futás, volt ugrószám: keresztszögdelés, helyből távolugrás váltó és dobószámok: medicinlabda dobás hátra, célba dobás.


A gyerekek élvezték a különböző feladatokat, melyre látszott, hogy sokat készültek. A csapatversenyben végül az Újváros Téri Ált. Isk. diadalmaskodott. Második lett a Bolyky, harmadik a Vasvár, negyedik a 48-as úti, ötödik a Farkaslyuk.

A végén természetesen mindenki jogosan megérdemelte az emléklapot és csokit.


2015. január 31.

Megvan az első aranyérem a Sport XXI. programban

Rövid téli pihenő után Miskolcon, az Egyetemi Körcsarnokban folytatódott a Sport XXI. atlétikai program. Természetesen a terematlétikai megmérettetésen volt a sor. A csapatversenyben sprint váltó, gát váltó, helyből hármas ugrás, zsámoly szökdelés és medicinlabda lökés előre volt a feladat. A kis teknősök 5 számból 4-ben diadalmaskodtak, ezzel először tudtunk győzni az összesítésben, megelőzve a Miskolci Sportiskola csapatát.

GRATULÁLUNK AZ U11-ES CSAPATNAK A KITŰNŐ EREDMÉNYHEZ ÉS ÍGY TOVÁBB EGÉSZ ÉVBEN!

KÉPEK

Az egyik szép győzelem a gátváltóban:2015. január 21.

Kölyök Atlétika Csapatverseny - I. korcsoport

Az Ózdi Sportszervező Iroda Atlétikai Szakbizottsága lévén és természetesen klubtagjaink hathatós segítségével beindult a városban a Kölyök Atlétikai Csapatverseny az általános iskolások között is. Először az I. korcsoporton volt a sor, de igazából ez az első alkalom még csak a feladatokkal való ismerkedésről szólt mind a versenybírók, mind az iskolások részéről.

Az Újváros Téri és a Bolyky Tamás Általános Iskola sportolói küzdöttek meg egymással, de igazából minden teljesítő a részvételért csokit, illetve emléklapot kapott.

A gyerekeknek tetszettek a versenyszámok ezért biztos, hogy tovább folytatódik a program és reméljük, hogy egyre több gyermek megszereti az atlétikát ezen keresztül is.


2014. december 13.

Érmekkel zárta az évet a Teknőcös utánpótlás

Az év utolsó Sport XXI. atlétikai versenyére került sor Miskolcon az Avasi Gimnázium tornatermében.

Ez volt az első alkalom, hogy az U13-as csapat mellett az U11-es korosztály is megmérettette magát. Az eddig még verseny körülmények között ismeretlen feladatok nem jelentettek akadályt abban, hogy Albert Csaba tanítványai mindannyian éremmel térjenek haza.
A 9-10 és a 11-12 évesek versenyei hasonlóak voltak. 1. Sprit-gát váltó 2. Medicinlabda dobás hátra (1, ill. 2 kg) 3. Zsámoly szökdelés (oldal támaszból, ill. terpeszből) 4. Hegyből távolugrás váltó 5. Hosszú gát váltó.
A Miskolc Városi Sportiskolával most már igen szoros küzdelmet vívtunk és több versenyszámban diadalmaskodni is sikerült. Összesítésben az U11-es csapat így lett 2. helyezett (tagok: Budai Fruzsina, Kis-Törő Angelika, Bellér Sándor, Kiss Bence, Pacza Dominik, Prokai Balázs, Prógli László, Sápi Dávid). Az U13-asok a képzeletbeli dobogó 3. fokára állhattak fel (tagok: Eke Viktória, Lőrinc Anett, Majoros Panna, Váradi Evelin, Balázs Zsombor, Kocsik Balázs, Koós Bence, Póczos Benjámin). Ezzel a fiatalok 16-ra növelték az ebben az évben megszerzett utánpótlás (egyéni, csapat) érmek számát (9 arany, 4 ezüst, 3 bronz).

Gratulálunk a jó eredményekhez!

Mindenkinek jó pihenést kívánunk, bár sok idő nincs hátra, mert jövőre január közepén már folytatódnak is a teremversenyek.

Külön köszönet a szülőknek, akik a segítettek az utazás megszervezésében!

KÉPEK
2014. december 9.

Készülődés a teremversenyekre

A hétvégén újabb erőpróbát teljesítenek fiataljaink. Első alkalommal veszünk részt a Sport XXI. program keretein belül teremversenyen. Albert Csaba munkáját dicséri, hogy az U13-as csapatunkon kívül most már az U11-eseket is pályára küldjük.

A mai napon tartott edzésen a Bolyky Tamás Általános Iskola részére átadásra kerültek az új gátak, melyeket klubtagjaink közreműködésével és szorgos munkájával sikerült elkészíteni. Egyenlőre 6 db. gát van kész, de továbbiak várhatók. Ezekkel nem csak a fiataljaink fejlődhetnek, de nagyon jól tudjuk alkalmazni a Kölyök Atlétikai Csapatversenyek lebonyolításánál.

A gyerekek nagy lelkesedéssel vették birtokba az új eszközöket és reméljük eredményesen szolgálják majd a felkészülésüket. Addig is itt van egy kis ízelítő videó és képek az első gátfutó feladatból:KÉPEK

Hajrá kisteknőcök!


2014. november 5.

Sima győzelmek a Mezeifutás Diákolimpián

Fiataljaink számára a szezon végére már csak a Mezeifutás Diákolimpia Térségi Döntőjén való részvétel jelentett egy végső kihívást. Két utánpótlás hegyifutó válogatott versenyzőnk esélyeshez méltóan, könnyedén behúzta a "kötelezőt". Bari Ági (SZIKSZI) a középiskolások VI. korcsoportosai között, Dömötör Misi (JAG) az V. korcsoportosok között szerzett a szokásosnál rövidebb (1200, illetve 1800 méter) távon térségi bajnoki címet.

További jó hír, hogy partner iskolánk, a Bolyky Tamás Általános Iskola fiataljai összesen egyéniben 3 első helyet, 1 második és 1 harmadik helyet, csapatban 2 első, 1 második és 1 harmadik helyet szereztek.

KÉPEK


2014. október 26.

Ifjúsági sikerek a miskolci Barátság Maratonon

Az egyre népszerűbb és a megye legrangosabb utcai futóversenyévé váló Barátság Maratonon az utánpótlás korú versenyzőink is bizonyítottak.

Az 5,2 km-es távon, az ifjúsági korosztályban Bari Ági 23:53.2 idővel az előkelő 6. helyen futott be. Dömötör Misi igen figyelemreméltó idővel 18:57.7-el, mindössze egy tized másodperccel lemaradva a második helyről 3. lett.

Gratulálunk a szép eredményekhez!2014. október 19.

U13-as csapatunk Miskolcon küzdött a tereppel

Vasárnap a Sport XXI. atlétikai program keretein belül a mezeifutás regionális versenyére került sor Miskolcon. Így míg a tagságunk egyik része Ózdon rendezte meg és vett részt a lépcsőfutó versenyen, addig az utánpótlás a Miskolc-Tapolcán található Hejő-ligetben rótta a köröket.

A kiírás szerint az őszi mezeit váltóverseny formájában kellett megrendezni, azaz a 8 csapattag (4 fiú, 4 lány) egymás után, a váltókarika átadásával indult. Sajnos betegségek miatt a csapat összetétele még az utolsó pillanatban is változott, így igen fiatal gárdát sikerült kiállítani. Az 1000 méter hosszú pályán mindenkinek egy kört kellett teljesíteni. A terep természetesen a mezeifutásra jellemzően füves, néhol kavicsos talajú volt, kisebb, buckákkal, gödrökkel na és persze sárfoltokkal. Az már hamar kialakult, hogy az elsőség a egri és a miskolci sportiskola között fog eldőlni (végül az egriek diadalmaskodtak). A hat csapat közül most az Albert Anna, Tóth Dominika, Virág Eszter, Váradi Evelin, Balázs Zsombor, Kiss Bence, Póczos Benjamin, Kocsik Balázs összetételű nyolcasunk az ötödik helyért vívott nagy harcot. Sajnos a végére, ha igen szoros küzdelemben is, de a hatodik hellyel kellett beérni.

Természetesen azért a végén mindenkinek járt a gyümölcs, üdítő és az emléklap.

Nagy küzdelem volt! Gratulálunk Albert Csaba tanítványainak!

Decemberben az utánpótlás terematlétikai versenyek következnek. Addig is jó felkészülést kívánunk!

KÉPEK


2014. október 4.

Sikeresen szerepelt az U13-as csapat a SPORT XXI. atlétikai versenyen

Első alkalommal szerepelt az U13-as csapatunk a SPORT XXI. atlétikai programban. Ez egyben a klub életében sporttörténeti pillanat is, de talán két évtized óta a városnak sem volt utánpótlás atlétikai csapata hivatalos Magyar Atlétikai Szövetség által rendezett versenyen. Tehát nagy kíváncsiság és egészséges izgalommal tekintettünk a mostani pályaverseny elé, amely az új egyetemi rekortán pályán került lebonyolításra Miskolcon. A csapat tagjai: Lőrinc Anett, Váradi Evelin, Eke Viktória, Virág Eszter, Csépányi Szabolcs, Koós Bence, Balázs Zsombor, Kocsik Balázs. A versenyszámok közül a 60 m síkfutást, a távolugrást és a 800 m gyaloglást mindenki teljesítette. A dobószámok közül a kislabdahajítás és a súlylökés közül lehetett választani. A legutolsó szám, pedig a 8x50 méteres váltófutás volt. Összesen négy csapat volt jelen a régiós versenyen. Az Egri Sportiskola és a Miskolc Városi Sportiskola 'A' csapata mögött az Ózdi Teknőc FC harmadik helyen végzett, megelőzve a Miskolc Város Sportiskola 'B' csapatát. Így mondhatni, hogy tökéletesre sikeredett az első nekirugaszkodás, mert az oklevelek mellé mindenki bronzéremnek is örülhetett.

Gratulálunk az egész csapatnak és Albert Csaba felkészítőnek is!
Így tovább!

KÉPEK


2014. október 2.

Őszi Atlétikai Diákverseny - Misi az ezüstember

Borús időben, néhol szakadó esőben rendezte meg az Ózdi Sportszervező Iroda Atlétikai Szakbizottsága az V. korcsoportos egyéni atlétikai versenyét. A rossz idő meg is látszódott az indulók számán, de sajnos a verseny körülmények is messze voltak az ideálistól. Dömötör Misi is kipróbálta magát a tőle távol álló számokban (rövidtáv), de nem elégedett meg ennyivel, hanem két ezüstérmet is szerzett.

Eredményei: távolugrás IV. hely (4,58), 100 m II. hely (12,57), 400 m II. hely (1:02,28).

Gratulálunk!


Utánpótlás hír

Kapcsolódunk a SPORT XXI. atlétikai programhoz az U13-as csapatunkkal

Ahogy már korábban is ismert volt, a tavasz folyamán az egyesületünk megállapodást kötött a Bolyky Tamás Általános Iskolával, hogy egymás tevékenységét segítjük. Mi további választási lehetőséget kívánunk nyújtani a sportiskolai kerettantervet követő iskolának a sportágak körében, az iskola többek között létesítményben, az atlétika népszerűsítésében nyújt segítséget.

Ennek eredményeként Albert Csaba vezetésével a tanév elejétől külön atlétikai foglalkozásokon lehet részt venni a tanulóknak. A fiatalok a Diákolimpiai versenyeken kívül a Sport XXI. program atlétikai régiós versenyein mérhetik össze tudásukat U11-es és U13-as korosztályban. Az első megmérettetés az U13-as csapatunknak október 4-én lesz Miskolcon, ahol 60 m síkfutásban, 800 m gyaloglásban, súlylökésben, kislabdahajításban, távolugrásban és 8x50 m váltófutásban mérhetik össze erejüket. A verseny egyben az új egyetemi atlétikai pálya avatója is lesz. Ebből az alkalomból edzéslátogatást tett klubelnökünk Kormos József és Vanczák Attila a foglalkozáson, ahol tájékoztatták a gyerekeket a hétvégi versenyen kívül a további tervekről is. Pénteken, pedig szülői értekezlettel folytatódik az eddigi munka megismertetése és a további célok felvázolása.

Edzés látogatásra egyébként nem csak az iskolai diákjait, hanem másik iskolába járó hasonló korú (9-13 éves) gyermekeket is várunk. Akinek van ilyen idős mozgékony gyermek ismerőse az továbbítsa a hírt erről a lehetőségről.

Edzések helye: Bolyky Tamás Ált. Isk. tornaterme (Stadion)
Edzések ideje: minden kedd és csütörtök 14 óra 30 perc.
További infó: Albert Csaba - 30/475-4076


Mivel az utóbbi időben egyre több az utánpótlással kapcsolatos esemény és eredmény egyesületünk életében, ezért a honlapon egy külön menüpontban is megjelenítjük ettől kezdve az aktuális tudnivalókat.

Tehát várjuk a fiatalok jelentkezését!
Hétvégén, pedig HAJRÁ TEKNŐC U13-AS CSAPAT!!!


2014. szeptember 14.

Hegyifutó Világbajnokság - Casette Di Massa - Olaszország

A hétvégén a világ legjobb hegyifutói mérték össze tudásukat a tengerparthoz közeli Casette di Massa Olaszországi kis településen. Örömteli, hogy a magyar válogatottban a mi klubunk is képviseltette magát Bari Ági révén. Mivel a szövetség célkitűzése az, hogy fiatal csapatot építsenek, ezért a lányoknál kompletten ugyanaz az összeállítás volt, akik nyár elején az U17-es vb-n is szerephez jutottak. Ági tehát az U20-as korosztályban is kipróbálhatta magát, de a cél egyértelműen csak a tapasztalatszerzés lehetett. Ennek megfelelően alakultak az eredmények is. A 3,8 km táv rajtja a település híres márvány bányájában volt kijelölve és a hagyományokhoz híven a hazaiaknak igen kemény emelkedőkkel, lépcsőkkel tarkított pályát hoztak össze. Ági a 42. helyen 32:06-os idővel ért célba válogatottbeli társát, a honvédos Bócz Patriciát megelőzve. A csapatból a pécsi Horvát Kármen a 38. lett. Ezzel a lány csapat 13. helyen fejezte be a küzdelmeket.

Érdekesség, hogy a világesemény felnőtt és junior világbajnokság is volt egyben. Így tényleg a legjobbakat figyelhette meg Ági közelebbről is, akik között természetesen az afrikai futók domináltak. A felnőtt női mezőnyön (ausztriai) kívül mindenhol az ugandai versenyzők diadalmaskodtak egyénileg. Csapatban jutott egy-két siker az európaiaknak is. A verseny nehézségi fokára jellemző, hogy a teljes magyar küldöttség legeredményesebb tagja Merényi Tímea volt a 25. helyével, aki egyébként jelenleg a világkupa sorozat éllovasa.

Reméljük Ági még sok ilyen versenyen tudja képviselni egyesületünket! Gratulálunk és további sok sikert!Utánpótlás hír

Újabb válogatottbeli szereplés

Pár héttel ezelőtt újabb megtiszteltetés érte a klubunkat. A Magyar Atlétikai Szövetség szakbizottsága ismét behívta a válogatottba Bari Ágnes klubtagunkat. Mint tudjuk Ági a nyár elején már szerepelt saját korosztályában a 17 évesek utánpótlás vb-jén, mely nagy kihívás volt számára. Az idei év teljesítménye alapján azonban egyel magasabb korosztályban az U20-asok között is képviselheti Magyarországot Olaszországban, Casette di Massa településen. Ági ezzel egyből a világ elitje közé keveredik, mert az U20-as korosztállyal együtt a felnőtt világbajnokságra is sor kerül. Az ő felkészülését is Vanczák Attila irányította és az előző héten Dömötör Misivel együtt egy teljesítménydiagnosztikai mérés is a program része volt. Frölich Tamás biztosította ezt a lehetőséget és elemezte ki az értékeket, mely alapján mondható, hogy Ági készen áll arra, hogy tisztesen helytálljon ebben a korosztályban, ezen a terepen is.

Maga a verseny egyébként szeptember 14-én 9:15 órakor rajtól, melyen 3,8 km-t és 320 m szintet kell leküzdeni. Aki többet akar megtudni az eseményről vagy magáról a szép, tengerhez közeli településről, az itt olvashat róla: 30th World Mountain Championship.

Szurkoljunk Áginak, hogy az afrikai, amerikai futókkal teletűzdelt mezőnyben is megállja a helyét!


2014. június 29.

YOUTH CUP Olaszország - ifjúsági hegyifutó világbajnokság

A tavalyi év után ismét jelentős képviselettel rendelkezett klubunk a magyar korosztályos hegyifutó válogatottban. A legjobb 16-17 éves magyar hegyifutók a hétvégén vettek részt a korosztályuknak megfelelő legrangosabb nemzetközi eseményen. A WMRA által kilencedik alkalommal megrendezett Youth Cup egyben nem hivatalos világbajnokság is, melynek most Olaszország, a Garda tó északi részén festői környezetben elhelyezkedő Arco városa adott otthont. Az olaszok most a saját versenyükhöz kötődően, az úgynevezett Castle Mountain Running keretein belül szervezték ezt az eseményt. Örömteli, hogy az egyre növekvő résztvevői létszám mellett (most már 17 nemzet adta le jelentkezését) a tavalyi év után immár másodszor is jelen volt Magyarország fiú és leány csapata is. Lány csapattagok: Bari Ágnes (Ózdi Teknőc Futó Club, Bócz Patrícia (Budapesti Honvéd SE), Horvát Kármen (Pécsi Vasutas SC). Fiú csapattagok: Dömötör Mihály (Ózdi Teknőc FC), Mócz Dániel (Gyulai AC), Józsa Bence (Budapesti HSE). Megbízott szövetségi kapitány: Vanczák Attila.

Az idén fennállásának 30. évfordulóját ünneplő nemzetközi szövetség ennél a korosztálynál is a jubileumhoz illő pompás sporteseményt szervezett. A versenyt megelőző napon lehetőség volt pályabejárásra, majd következett a megnyitó ünnepség ahol az ókori kis város szűk sikátorain vonultak végig a nemzetek csapatai. A történelmi főtéren egyenként mutatták be az országokat, így Magyarországot is, és külön műsorral készültek a helyi szervezők. A technikai értekezlet után este a csapatvezetők közös ünnepi vacsoráján minden delegáció kapott egy nemzetre szabott trikolorral, ország felirattal ellátott, de a helyi versenyt és várost népszerűsítő hatalmas beach flag-t. Itt lehetőség volt ismerkedni a többi csapat képviselőjével és Bruno Gozzelinoval (WMRA elnöke) is sikerült értekezni, aki külön figyelembe részesítette a csapatunkat.

A szervezők szinte mini olimpia jellegűen nagyon igyekeztek a verseny rangjának megfelelő szervezést nyújtani. Többek között az interneten élő közvetítés volt, de a helyszínen is jól lehetett követni a verseny minden részletét a hatalmas kivetítő segítségével, mely mellett még a műsorvezetők is folyamatosan közvetítettek. A helyi adottságoknak megfelelően igen érdekes útvonalon lett kijelölve a pálya nyomvonala. A lányoknál a 3,98 km és a 220 m szintemelkedés, a fiúknál a 4,81 km és 280 szintemelkedés nem is annyira beszédes adat a verseny nehézségét illetően. A pálya legnagyobb része macskaköves, betonozott úton haladt. A futóútvonal eleje és vége a történelmi városrész szűk sikátoraiban haladt, de az egyébként nagyon hangulatos rész kevés lehetőséget adott az előzésre. A rajt utáni tumultus egy tömegverekedést idézett, mely inkább a pamplonai bikafuttatásra hasonlított. A város jelképéhez, a Torre Renghera várhoz való feljutás is csak a szűk betonozott járdán haladt. A nagy szintemelkedést tovább fokozták olyan letörések beiktatásával, melyeken futni nem lehetett, csak megmászni, illetve mesterséges akadályok kialakításával. A várfalra felvezető fa lépcső és fa pallók, majd a tornyon belüli vas lépcsősor nem kis kihívást jelentett. Kis lejtmenet után következő felfele menet egy olíva ligeten keresztül vezetett. Talán csak ez a rész volt igazán hagyományos terepfutásnak nevezhető talajú. A fiúk itt egy nagyobb kört, a lányok egy kisebbet teljesítettek, majd meredek lejtőn végig a macskaköves utakon futottak be a városon keresztül a célba. A lányoknál egy san marinói versenyzőt megelőzve Bari Ágnes 48., Bócz Patricia 47. helyen ért be. A tavalyi év után újra kerettag Horvát Kármen pedig ezen a pályán és ebben a mezőnyben jónak számító 22:06-os idejével, a 26. helyet szerezte meg. A lány csapat Szlovéniát és Szlovákiát megelőzve a 13. lett. A fiúk szereplése egységesre sikerült. Mócz Dániel 44., Dömötör Mihály 45., Józsa Bence 46. helyen fejezte be a versenyt szintén egy san marinói versenyzőt megelőzve. A fiú csapat így a 14. helyen zárt. A bajnok egyébként a lány mezőnyben Racasan Elsa francia versenyző, csapatban szintén a francia lányok lettek az elsők. A fiúknál teljes hazai diadal született: Magnini Davide és az olasz csapat állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

A verseny összegzéseként és a tavalyi tapasztalatokat felhasználva elmondható, hogy nemzetközi szinten egyre nagyobb rangja van az utánpótlás hegyifutó versenyeknek. Egyre felkészültebbek a fiatalok és mezőny sűrűsödik. Így a mi lányaink, fiaink helyezése is elismerésre méltó, mert időben nem nagyon leszakadva, tulajdonképpen a mezőnnyel együtt teljesítették ezt a hazai viszonylatban példa nélküli pályát. Klubtagjaink is bizonyították, hogy van helyük a magyar csapatban. Bari Ági a Bp Honvédos leány mögött ért célba, illetve egy olyan csapat tagja lett, amelyik két nemzet csapatát is maga mögé tudta utasítani (tavaly ez nem sikerült). Dömötör Misi is jól kezdett hosszú percekig vezetett is, de a dulakodás (még a rajtszámát is letépték) sokat kivett belőle. Így is bár a mezőny hátsó részében, de a magyar csapatból másodikként futott be és ő még jövőre is ehhez a korosztályhoz tartozik. Reméljük ezen az úton tovább haladva a következő évben is tudunk versenyzőket delegálni a válogatottba és klubunk továbbra is a magyar hegyifutás egyik bázisa marad. És kezdődhet is a felkészülés a jövő évi bulgáriai világbajnokságra.

Képek: "ITT"

A versenyről készült videó hűen visszaadja a vb hangulatát és nehézségét:


2014. március 25.

Elindult a Kölyök Atlétikai Program Ózdon is

Több ózdi tanító és testneveléssel foglalkozó pedagógus is elvégezte a Kölyök Atlétikai Programhoz kapcsolódó képzést. A program által kínált eszközök is már több iskolába megérkeztek. Ebből adódóan az Ózdi Sportszervező Iroda és az Ózdi Teknőc Futó Club a legkisebbekkel kezdve teret akar biztosítani, hogy minél szélesebb körben megismerjék a gyerekek az atlétika által biztosított mozgásformákat.

Az Újváros Téri Általános Iskola két lelkes pedagógusát bevonva, Fürjesné Léhi Eszter és Zsámbok Bettina tanítónők segítségével az iskolában bemutatót tartottak a helyi óvodásoknak és lehetőséget biztosítottak a gyakorlásra. Március 25-én, pedig a Városi Sportcsarnokban 5 óvoda ifjú atlétái már versenyszerűen próbára tehették képességeiket.
Az összesen 7 feladatból álló megmérettetés nagy örömet okozott a kicsiknek. Mindenki szeretett volna minél többször végigmenni a kialakított pályákon, teljesíteni az adott „próbát”.

A végén természetesen a kellemes fáradság ellenére minden csapat örülhetett, hiszen oklevelet kaptak, illetve csokival, üdítővel pótolhatták a gyerekek a felhasznált kalóriákat.

Képek:ITT.


2014. március 18.

Sportiskolai megállapodás

A Bolyky Tamás Általános Iskola a 2014/2015-ös tanévtől csatlakozik a Magyar Olimpiai Bizottság Sportiskolai Programjához. Ez azt jelenti, hogy az első és az ötödik évfolyamos osztályoktól kezdve felmenő rendszerben az évfolyam erre kijelölt osztályában a sportiskolai kerettanterv szerint történik az oktatás. Több sportág mellett az atlétikával is kiemelten kívánnak foglalkozni, melyhez helyi "partner" kell. Az Ózdi Sportszervező Irodában kedden a többi sportág érintett egyesületének képviselőjével együtt az Ózdi Teknőc Futó Club is együttműködési megállapodást kötött az iskolával, melyet elnökünk és Kovács Ottó intézményvezető is aláírásával látott el.

Reményeink szerint ez akár egy fordulópont is lehet, hogy a helyi atlétikai életben az utánpótlással való foglalkozás által egy felfelé ívelő időszak kezdetét vegye. Emlékeztetésként ide kívánkozik, hogy épp a bolykis Vámos Petra volt az, aki a tavalyi évben atlétika kislabdahajítás Diákolimpián országos bajnoki címet szerzett.


Utánpótlás hír

Mezei Futóverseny Diákolimpiára felkészülés

Még tavaly rendezte meg az Ózd Térségi Diáksport Bizottság a Mezeifutó Diákolimpia térségi döntőjét. A III. és IV. korcsoportban első helyezett egyéni versenyzők és csapatok továbbjutottak a megyei döntőbe. A döntő Miskolcon lesz április 3-án. Addig egyesületünk segít az iskolásoknak a felkészülésben és minden kedden és csütörtökön 14 órától a Stadionban foglalkozást tartunk.


2013. október 9.

Mezei Futóverseny Diákolimpia

Az idei tanév mezei futás Diákolimpia Ózd Térségi Döntője nagy létszámú részvétellel zajlott le.

Az Ózdi Diáksport Bizottság Atlétikai Szakbizottsága minden korcsoport számára kiírta a versenyt, melyet a már megszokott helyen, a Városi Stadion füves területén rendeztek meg. Az összesen 335!!! résztvevő gyerek igazán remek diáksportos hangulatot teremtett. A középiskolás mezőnyben két fiatal klubtagunk is ott volt és bár az 1800 méteres táv a megszokotthoz képest rövidnek bizonyult, szép eredményeket értek el.

Az V. korcsoportban Dömötör Mihály (JAG) a második helyet, a VI. korcsoportban Dobos Máté (JAG), a képen, az első helyet szerezte meg.


2013. július 7.

WMRA International Youth Cup - Hegyifutó korosztályos VB

Az idén 8. alkalommal került megrendezésre az International WMRA Youth Cup, mely a 16-17 évesek Hegyifutó Világbajnoksága. A megmérettetésnek ideális természeti környezetével a franciaországi Gap városa adott otthont. A települést az „Alpok déli bejáratának” is nevezik és a helyiek nagyon büszkék rá, hogy az idén elnyerték „Franciaország Legsportosabb Városa” címet. Ezen a versenyen első alkalommal szerepelt magyar csapat és az elsődleges cél a tapasztalatszerzés volt. Az ország különböző pontjáról összeválogatott fiatalok a hosszú utazás után próbálták minél hamarabb kipihenni a fáradalmakat, melyre nem volt sok idő. A szombati pályabejárás során kiderült, hogy a szervezők igen nehéz terepviszonyokkal rendelkező és kicsit bonyolult nyomvonalú pályát jelöltek ki. A lányok esetében az úgynevezett közepes körön 2,55 km-es távon az apró kavicsos, csúszós meredek emelkedőn is nehezen lehetett fel kapaszkodni, de a fiúknál az 5,3 km-t egy kisebb és egy nagyobb körön kellett teljesíteni, ahol az 1050 m-ről kisebb töréssel az 1310 m-es gyönyörű panorámával rendelkező Rochasson csúcsig emelkedtek. A lefele ereszkedés az igen meredek és kisebb-nagyobb kövekkel, sziklás részekkel és éles kanyarokkal tarkított terepen óvatosságra intette a versenyzőket. Ennek következtében már a technikai értekezleten több csapatvezető a pálya nyomvonalának megváltoztatását kérte. Vasárnap a verseny napján nagy kánikula fogadta a résztvevőket, mely tovább fokozta az amúgy sem egyszerűnek tűnő kihívást. Először a lányok kerültek sorra. A legjobb eredményt Somogyi Anett érte el: 24. helyen végzett 15:33 –al két perccel lemaradva az első helyezettől. Ladányi Fruzsina 29., Szabó Krisztina 32., Horváth Kármen 36. lett. Csapatban a lányok a 11. helyen zártak. A fiúknál 27:12-vel Teőke Ágoston az előkelő 17. helyet szerezte meg. Kovács Olivér 41., ifjú klubtagunk Dömötör Kristóf Mihály 43.-ként futott be. Ezekkel a helyezésekkel a magyar fiú csapat megelőzve Németország és Írország válogatottjait a 11. helyet szerezte meg a rangsorban. A világbajnokság abszolút nyertese a török csapat lett, akik mindkét nemben egyénileg és csapatban is elvitték a képzeletbeli pálmát. A verseny az előzetes várakozásnak megfelelően komoly kihívást jelentett és rengeteg tapasztalattal felvértezve a versenyzők és Vanczák Attila szövetségi kapitány is közösen vonhatták le a tanulságokat. Tovább haladva a szövetség által kitűzött célok mentén a fiataloknak minden lehetőségük meg lesz, hogy az első megtett lépés után a későbbiekben felnőve a nagyobb hegyifutó hagyományokkal rendelkező országok mellé, még jobban megközelítsék őket teljesítményükkel. Misi igazi atléta előélet nélkül és a mezőny legfiatalabbjaként igazán megállta a helyét a nemzetközi élmezőnyben. Időeredménye alapján és azt figyelembe véve, hogy még két évig versenyezhet ebben a korosztályban, nem nagy túlzás akár sikeresnek is nevezni egyáltalán a válogatottba való bekerülését és ott elért eredményét. További sok sikert kívánunk! (képek a cikk képére kattintva)


2013. június 17.

Korosztályos magyar válogatott taggal bővült a klub

A Magyar Hegyi- és Terepfutó Szövetség értesítője alapján az Ózdi Hegyi Futóverseny diák megmérettetésén nyújtott teljesítményének köszönhetően Demeter Mihályt beválogatták a korosztályos hegyifutó világbajnokságra utazó keretbe. A Youth Cup az "Alpok déli fővárosának" is nevezett franciaországi Gap városában lesz július 7-én. Misi a II. János Pál Ált. Isk. tanulója az ÓFC-ben is focizik, de Tusay Ágnes tanárnővel több atlétikai versenyen is sikeresen részt vett a diákolimpiai sorozatban. További megtiszteltetés, hogy a 3 fiúból és 3 leányból álló válogatott vezetésével felkérték Vanczák Attila klubtagunkat, aki így a szövetségi kapitányi feladatokat látja el. Misi felkészítését az egyesületünk segíti. Elmondhatjuk, hogy a tavaszi versenyünk egyben válogató verseny is volt a korosztályos világbajnokságra, illetve klubunknak most már van magyar válogatott sportolója. További sok sikert!


2015, május 16-17.

Ózdi Terepfutó Hétvége

Ismét nagy kihívás előtt álltunk a saját hegyi versenyünkön, ami az utánpótlást illeti. Ha nem is minden úgy sült el ahogy szerettük volna, azért egy klubtörténeti elsőségnek örülhettünk. A Hegyi Félmaraton távjának teljesítésével Bari Ági korosztályos magyar bajnok lett, de Misi nyakában is szépen csillogott a bajnoki bronzérem.
Sajnos az első napi diákversenyen sok mindenkinek nem sikerült megismételni előző évi eredményeit, de így is 2 ezüst a fiatalok nyakába került.
Diákverseny Teknőcös eredményei:
IV. kcs. - Bártfai Csenge - 2. hely
V. kcs. - Dömötör Mihály - 5. hely
V. kcs. - Árkosi Viktória - 6. hely
VI. kcs. - Bari Ágnes - 2. hely

Hegyi Félmaratoni U20-as Országos Bajnokság:
Dömötör Mihály - 3. hely
Bari Ágnes - 1. hely

Gratulálunk a szép teljesítményekhez!